SEO-UPdate #12 | 01/03/2022

Hierbij de twaalfde SEO-update, gegeven door een SEO-specialist. We hebben vandaag alleen snel nieuws, dus je bent ook zo weer klaar. Lees snel verder, veel plezier!

Kort nieuws

Kort en bondig nieuws, snel gepresenteerd zodat je met deze kennis verder kunt met je dag.

  • CSS heeft volgens John Mueller geen impact op de SEO van de pagina. Hij doelt hiermee vooral op de kleur van de pagina (met CSS kun je natuurlijk zoveel meer doen, wat wel weer impact heeft op de pagina). Als je content gaat verbergen met CSS, of andere aanpassingen maakt, kan dit altijd invloed hebben op je organische posities.
  • John Mueller gaf ook aan dat het nooit voorkomt dat één website altijd boven de andere website staat.
  • Greg Sterling geeft aan dat Google ook de komende 10 jaar dominant gaat blijven in de markt. Hieronder deel ik de uitkomsten van de poll die hij deed. Meer dan 60 procent geeft aan dat Google over 10 jaar nog steeds dominant is. Wat ik wel zag op statista is dat het marktaandeel van Google afneemt en dat het marktaandeel van Bing toeneemt.
  • Google gebruikt de disavow lijst niet om spammy link netwerken te ontdekken. Volgens John zijn er betere manieren om dat te doen (vraag me niet welke manieren dit zijn voor Google).
  • Het IndexNow initiatief van Microsoft wordt langzaamaan opgepakt door de aanbieders van SEO software. All In One WordPress SEO plugin, Rank Math SEO plugin en Duda hebben allemaal de IndexNow functie opgenomen. Google is aan het testen met deze functie, wanneer dit mogelijk is, zal naar alle waarschijnlijkheid veel meer websites het gebruiken.
  • Google heeft (weer) bevestigd dat hun interne SEO-team geen voorrang krijgt in de manier waarop de websites ranken in Google.
  • Google is aan het testen met verschillende menu’s in de zoekresultatenpagina. Zie de afbeelding hieronder voor verschillende mogelijkheden waarmee ze aan het testen zijn. Zou Google hier Google Optimize voor gebruiken?

Afsluitend

Dat was ‘m weer voor vandaag! Hopelijk heb je veel gehad aan de SEO-update van 1 maart 2022 en kun je weer even vooruit.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 augustus 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 augustus 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.