SEO-UPdate #17 | 23/03/2022

SEO-UPdate #17, geschreven door een SEO-specialist. Weten jullie al waarom ik overal UP in hoofdletters schrijf? Vandaag hebben we weer genoeg te bespreken, laten we dus meteen beginnen.

Een lead SEO-specialist bij Google vraagt om advies

In een reeks Twitter posts vraagt Malte Ubl, een persoon die 11 jaar lang bij Google heeft gewerkt, John Mueller om advies bij een specifieke kwestie. Malte was de lead Google Search voor desktop.

Hij vroeg hoe GoogleBot omgaat met meta-http-equiv-status. Specifiek gezegd wilde hij een document, dat werd geleverd als 2xx, markeren met een 4xx status code. Hij kwam met een aantal opties hiervoor, waarna John Mueller met een antwoord kwam. Hieronder zie je de volledige interactie tussen John Mueller en Malte.

Malte werkte meer aan de manier waarop de resultaten worden gepresenteerd in de SERP dan de manier waarop GoogleBot crawled en indexeert. Verder werkte Malte mee aan het core web vitals project, AMP, web stories (en waarschijnlijk nog wel wat andere gebieden).

John Mueller over de prijs van je producten

De prijs van je producten hebben geen impact op je ranking factor, aldus John Mueller van Google in 2016. Nu, in 2022, legt Danny Sullivan uit waarom dit geen ranking factor is.

Danny Sullivan geeft aan dat de prijzen van producten teveel veranderen om als ranking factor te worden gebruikt. Een product kan korting krijgen of gewoon veranderen vanwege de wens van de eigenaar van de webshop. Zie hieronder het antwoord van Danny Sullivan in een tweet.

Google heeft de tweede versie van de Google Ads editor gelanceerd en deze bevat nieuwe features. Google gaat hiermee van versie 1.8 naar 2.0. Een overzicht van de nieuwe functionaliteiten van versie 2.0 kun je hieronder vinden.

Performance Max Campaigns wordt nu ondersteund in GAds 2.0. Voeg gerust een campagne toe door naar een nieuwe campagne te gaan in de editor.

Onboarding voor nieuwe gebruikers heeft een update gekregen. De nieuwe gebruiker krijgt een serie nieuwe tips over verschillende onderwerpen. Ben je geen nieuwe gebruiker, maar wil je de tips wel? Dat kan worden ingesteld via Help → Tutorials → New user introduction.

 • Hoe werk je met afbeeldingen?
 • Algemene aanbevelingen
 • Geavanceerde functies voor het downloaden
 • CSV import
 • Maak meerdere wijzigingen tool
 • Dialoog (accountbeheer)
 • Geplande downloads
 • Aangepaste regels
 • Geavanceerd zoeken
 • Gedeelde bibliotheek
 • Fouten zoeken en herstellen

Dit is relevanter voor SEA-specialisten dan voor de personen die zich met SEO bezig houden, maar het is toch interessant om dit ook mee te krijgen vind ik.

Afsluitend

Dat was de SEO-UPdate van 23 maart 2022. Hopelijk heb je er veel aan gehad en kun je hiermee je klanten weer net iets beter helpen in de SERP. Succes!

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 augustus 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 27 augustus 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.