SEO teksten schrijven

Zelf aan de slag met het schrijven van een goede SEO tekst? Het is je als eigenaar van een website vast niet ontgaan dat SEO van groot belang is om online successen te behalen. Een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO strategie is het schrijven van wervende teksten met het gebruik van de juiste zoekwoorden. Hoe maak je een aantrekkelijke SEO tekst en waar moet je op letten? Ontdek alle bruikbare informatie over SEO schrijven.

Start met een zoekwoorden analyse

Wil jij kwalitatieve content creëren? Dan is het van belang om de doelgroep van de tekst goed te kennen. Niet alleen kennen, ook begrijpen. Het is jouw taak om erachter te komen hoe jouw doelgroep denkt. Vanuit dit punt breng je in beeld  hoe jouw doelgroep zoekt. Hieruit leid je zoekwoorden. 

Kijk per zoekwoord hoeveel volume deze genereert. Welke zoekwoorden zijn interessant? Houd in gedachten dat zoekwoorden met lager volume gemakkelijker zijn om mee te scoren.

seo teksten

Waar moet je op letten bij SEO schrijven?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten tijdens het schrijven van kwalitatieve SEO content. Kom erachter op welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om te zoeken. Deze zoekwoorden verkrijg je uit de zoekwoorden analyse die wij net benoemden.

Het is daarnaast cruciaal om het doel van je tekst vast te stellen. Wil je jouw bezoeker aanzetten tot aankoop van het product, of wil je dat de bezoeker zich inschrijft voor de nieuwsbrief? Stel het doel van te voren vast, zo schrijf je gerichter content. 

Schrijf voor de bezoeker

Schrijf te allen tijde jouw SEO content voor de bezoeker. Niet voor Google! De gedachte dat je content creëert voor Google, is achterhaald. Schrijf content die de bezoeker antwoord geeft op vragen. Verplaats jezelf in de bezoeker en bedenk hoe jij aangesproken wil worden. Hiermee verhoog je het niveau van jouw content.

Plaats belangrijke informatie bovenaan

De volgorde van jouw tekst speelt ook mee. Zet de belangrijkste content bovenaan de pagina. De meeste bezoekers scrollen immers niet veel verder. Google merkt op als jij relevante informatie biedt aan de bezoeker. Dat heeft een positieve invloed op de ranking van jouw website tussen de resultaten.

De alinea’s moeten beknopt en krachtig zijn. Gebruik geen overbodige informatie. Grijp direct de aandacht van de lezer met een pakkende openingszin.

Meta titel en -omschrijving

Optimaliseer de meta titel en meta omschrijving. Het is van belang om de zoeker een duidelijke indicatie te geven van wat er daadwerkelijk op de landingspagina te vinden is. De meta titel en -omschrijving zorgen ervoor dat de zoeker klikt op jouw zoekresultaat.

SEO teksten laten schrijven

Een SEO content professional inschakelen? Dat is een slimme keuze wanneer je zelf de focus op de andere aspecten van SEO wil leggen. Een SEO tekstschrijver neemt de SEO teksten voor jou uit handen. Dit levert jou meer tijd op voor het optimaliseren van andere facetten van je website. Naast content, optimaliseer je ook de technische kant en de linkstructuur voor SEO. 

Het voordeel van SEO teksten uitbesteden, is dat je zeker bent van de kwaliteit van de content. Een SEO tekstschrijver heeft veel ervaring met het schrijven van geoptimaliseerde content. 

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus