Spinnenweb

Je wilt natuurlijk veel bezoekers vangen op je website om deze over te laten gaan tot het doen van een aankoop. Het maken van een spinnenweb zou in dit geval heel handig zijn. En dat is ook mogelijk! Wat is spinnenweb en wat is de relatie van deze term met betrekking tot internet marketing? Hier lees je alles wat je moet weten over de term: we leggen het graag aan je uit!

Wat is spinnenweb?

Spinnenweb is een term binnen online marketing. Hierbij draait het om het ‘vangen’ van een bezoeker en zo lang mogelijk vast te houden zodat er een aankoop plaatsvindt. De komst van social media en de invloed van zoekmachines heeft de strijd om de bezoeker nog intenser gemaakt. Iedereen wil de consument in zijn of haar spinnenweb vasthouden. 

Zo houd je de bezoeker vast op je site

De consument is als het ware een prooi en de aanbieder is de spin, de maker van het web. 

Hoe langer een bezoeker op de website blijft, hoe meer voordeel je hier uit behaalt. Er zijn verschillende manieren waarop je het optimale uit je spinnenweb haalt:

  • Linken: door te linken naar andere bruikbare producten of door op een blog door te linken naar pagina’s met passende producten of diensten is het voor de klant extra gemakkelijk om een aankoop te doen;
  • Vergelijken: maak vergelijken gemakkelijker voor de klant door vergelijkbare producten onder een product te plaatsen;
  • Social media: YouTube en Instagram zijn ideale manieren om je bezoeker langer vast te houden en om ze op de hoogte te houden van belangrijke informatie zoals aanbiedingen.
Spinnenweb _ Begrippenlijst

De impact van spinnenweb op SEO

Spinnenweb heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Online is alles met elkaar verbonden: het vasthouden van bezoekers draagt bij aan de optimalisatie in de zoekmachines. En doordat je het voor de bezoeker makkelijker maakt om een aankoop te doen, gebeurt dit ook sneller: ook dit heeft positieve impact op de zoekmachine optimalisatie. 

Ons advies

Een bezoeker langer vasthouden zodat hij of zij sneller geneigd is om over te gaan op een aankoop is een belangrijk onderdeel van de online marketing. We raden aan om je te verdiepen in mogelijke aanpassingen aan je website waarmee je het voor bezoekers makkelijker maakt een aankoop te doen. Een interface developer en een SEO specialist helpen je hier graag bij.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat spinnenweb inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over spinnenweb geschreven?

Het artikel over spinnenweb hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over spinnenweb hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over spinnenweb in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals spinnenweb?

Wij schrijven over begrippen als spinnenweb om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Spinnenweb is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over spinnenweb en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip spinnenweb in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van spinnenweb. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van spinnenweb op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende spinnenweb.

Het voorbeeld dat wij geven van spinnenweb geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over spinnenweb van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z