Spinnenweb

Je wilt natuurlijk veel bezoekers vangen op je website om deze over te laten gaan tot het doen van een aankoop. Het maken van een spinnenweb zou in dit geval heel handig zijn. En dat is ook mogelijk! Wat is spinnenweb en wat is de relatie van deze term met betrekking tot internet marketing? Hier lees je alles wat je moet weten over de term: we leggen het graag aan je uit!

Wat is spinnenweb?

Spinnenweb is een term binnen online marketing. Hierbij draait het om het ‘vangen’ van een bezoeker en zo lang mogelijk vast te houden zodat er een aankoop plaatsvindt. De komst van social media en de invloed van zoekmachines heeft de strijd om de bezoeker nog intenser gemaakt. Iedereen wil de consument in zijn of haar spinnenweb vasthouden. 

Zo houd je de bezoeker vast op je site

De consument is als het ware een prooi en de aanbieder is de spin, de maker van het web. 

Hoe langer een bezoeker op de website blijft, hoe meer voordeel je hier uit behaalt. Er zijn verschillende manieren waarop je het optimale uit je spinnenweb haalt:

  • Linken: door te linken naar andere bruikbare producten of door op een blog door te linken naar pagina’s met passende producten of diensten is het voor de klant extra gemakkelijk om een aankoop te doen;
  • Vergelijken: maak vergelijken gemakkelijker voor de klant door vergelijkbare producten onder een product te plaatsen;
  • Social media: YouTube en Instagram zijn ideale manieren om je bezoeker langer vast te houden en om ze op de hoogte te houden van belangrijke informatie zoals aanbiedingen.
Spinnenweb _ Begrippenlijst

De impact van spinnenweb op SEO

Spinnenweb heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Online is alles met elkaar verbonden: het vasthouden van bezoekers draagt bij aan de optimalisatie in de zoekmachines. En doordat je het voor de bezoeker makkelijker maakt om een aankoop te doen, gebeurt dit ook sneller: ook dit heeft positieve impact op de zoekmachine optimalisatie. 

Mijn advies

Een bezoeker langer vasthouden zodat hij of zij sneller geneigd is om over te gaan op een aankoop is een belangrijk onderdeel van de online marketing. We raden aan om je te verdiepen in mogelijke aanpassingen aan je website waarmee je het voor bezoekers makkelijker maakt een aankoop te doen. Een interface developer en een SEO specialist helpen je hier graag bij.

Veelgestelde vragen

Wat is een Spinnenweb?

Spinnenweb is een online marketingterm waarbij het gaat om een bezoeker te vangen op jouw website en deze dusdanig lang te behouden, dat er een aankoop zal plaatsvinden. Ieder bedrijf wil de consument hun spinnenweb vangen en behouden. Sociale media spelen hier vaak een belangrijke rol in.

Wat is de impact van Spinnenweb op SEO?

Er is wel degelijk een zekere impact van Spinnenweb de SEO van jouw website. Het lang vasthouden van websitebezoekers zal zeker bijdragen aan de SEO. Het geeft namelijk aan dat jij goede relevante content hebt en een goedwerkende site. Hierdoor zal de bezoeker eerder een aankoop doen. Als deze zaken hebben een positieve invloed de SEO.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z