Spinnenweb

Je wilt natuurlijk veel bezoekers vangen op je website om deze over te laten gaan tot het doen van een aankoop. Het maken van een spinnenweb zou in dit geval heel handig zijn. En dat is ook mogelijk! Wat is spinnenweb en wat is de relatie van deze term met betrekking tot internet marketing? Hier lees je alles wat je moet weten over de term: we leggen het graag aan je uit!

Wat is spinnenweb?

Spinnenweb is een term binnen online marketing. Hierbij draait het om het ‘vangen’ van een bezoeker en zo lang mogelijk vast te houden zodat er een aankoop plaatsvindt. De komst van social media en de invloed van zoekmachines heeft de strijd om de bezoeker nog intenser gemaakt. Iedereen wil de consument in zijn of haar spinnenweb vasthouden. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo houd je de bezoeker vast op je site

De consument is als het ware een prooi en de aanbieder is de spin, de maker van het web. 

Hoe langer een bezoeker op de website blijft, hoe meer voordeel je hier uit behaalt. Er zijn verschillende manieren waarop je het optimale uit je spinnenweb haalt:

  • Linken: door te linken naar andere bruikbare producten of door op een blog door te linken naar pagina’s met passende producten of diensten is het voor de klant extra gemakkelijk om een aankoop te doen;
  • Vergelijken: maak vergelijken gemakkelijker voor de klant door vergelijkbare producten onder een product te plaatsen;
  • Social media: YouTube en Instagram zijn ideale manieren om je bezoeker langer vast te houden en om ze op de hoogte te houden van belangrijke informatie zoals aanbiedingen.
Spinnenweb _ Begrippenlijst

De impact van spinnenweb op SEO

Spinnenweb heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Online is alles met elkaar verbonden: het vasthouden van bezoekers draagt bij aan de optimalisatie in de zoekmachines. En doordat je het voor de bezoeker makkelijker maakt om een aankoop te doen, gebeurt dit ook sneller: ook dit heeft positieve impact op de zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Een bezoeker langer vasthouden zodat hij of zij sneller geneigd is om over te gaan op een aankoop is een belangrijk onderdeel van de online marketing. We raden aan om je te verdiepen in mogelijke aanpassingen aan je website waarmee je het voor bezoekers makkelijker maakt een aankoop te doen. Een interface developer en een SEO specialist helpen je hier graag bij.

Veelgestelde vragen

Wat is een Spinnenweb?

Spinnenweb is een online marketingterm waarbij het gaat om een bezoeker te vangen op jouw website en deze dusdanig lang te behouden, dat er een aankoop zal plaatsvinden. Ieder bedrijf wil de consument hun spinnenweb vangen en behouden. Sociale media spelen hier vaak een belangrijke rol in.

Wat is de impact van Spinnenweb op SEO?

Er is wel degelijk een zekere impact van Spinnenweb de SEO van jouw website. Het lang vasthouden van websitebezoekers zal zeker bijdragen aan de SEO. Het geeft namelijk aan dat jij goede relevante content hebt en een goedwerkende site. Hierdoor zal de bezoeker eerder een aankoop doen. Als deze zaken hebben een positieve invloed de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over spinnenweb geschreven?

Het artikel over spinnenweb hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over spinnenweb in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals spinnenweb?

Wij schrijven over begrippen als spinnenweb om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

spinnenweb is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over spinnenweb in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals spinnenweb, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip spinnenweb in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van spinnenweb. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van spinnenweb op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende spinnenweb.

Het voorbeeld dat wij geven van spinnenweb , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over spinnenweb van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z