SMART principe

Een beslissing nemen brengt soms moeilijkheden met zich mee. Een manier om snel en efficiënte beslissingen te nemen is door middel van het SMART-principe. Wat is een SMART-principe en hoe werkt dit in de praktijk? We leggen het begrip op deze pagina aan je uit. 

Wat is het SMART-principe?

Het SMART-principe is een methode voor het stellen van bepaalde doelen. SMART staat voor Specific, Measurable, Achievable, Relevant en Time-bound. Het bereiken van een doel gebeurt door het stellen van vragen. Zo is het mogelijk om een bepaald resultaat te behalen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van SMART in de praktijk

Een methode als het SMART-principe kent voor iedere persoon of ieder bedrijf een andere betekenis: er is vaak een andere invulling aan gekoppeld. Bij iedere letter is het mogelijk bepaalde vragen te stellen, zodat het doel duidelijker is. 

  • Specific: waarom is het doel belangrijk, wie is er bij betrokken?
  • Measurable: wanneer is het doel bereikt?
  • Achievable: hoe bereik je het doel en hoe realistisch is het doel?
  • Relevant: is het de moeite waard, is dit de juiste tijd?

Time-bound: wanneer, wat doe ik vandaag en wat over 3 maanden?

SMART principe _ Begrippenlijst

De impact van SMART-principe op SEO

Het SMART-principe heeft geen directe invloed op de SEO van een website of pagina. Het is wel een manier om bepaalde doelen te stellen met betrekking tot SEO. Een duidelijk doel in zoekmachine optimalisatie zorgt er mogelijk voor dat je nog sneller en beter beslissingen maakt. Dit zorgt voor betere resultaten waar je op langere termijn van gaat profiteren.

Ons advies

We raden aan om het SMART-principe te gebruiken wanneer je een bepaalde beslissing moet maken. Soms is het lastig om je opties in beeld te brengen waardoor je enkele belangrijke zaken uit het oog verliest. Met de SMART methode is het goed mogelijk om dit beter in kaart te brengen: de duidelijke handvatten zorgen voor het nemen van de beste beslissingen. Hoe je deze methode precies invult is afhankelijk van jou en je bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is Het SMART Principe?

Het SMART-principe is een veelgebruikte methode om doelstelling vast te stellen. De term SMART is de afkorting voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Bij ieder doel dat je stelt, moet je je afvragen of het aan deze vijf criteria voldoet. Zo zorg je ervoor dat je jouw doelstellingen ook daadwerkelijk kunt behalen.

Wat is de impact van Het SMART Principe op SEO?

Het SMART-principe op zich heeft geen impact SEO. Je kunt wel je doelstelling ten aanzien van SEO SMART maken. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker jouw SEO-doelstellingen behaalt en hier dus van kan gaan profiteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over smart principe geschreven?

Het artikel over smart principe hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over smart principe in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals smart principe?

Wij schrijven over begrippen als smart principe om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

smart principe is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over smart principe in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals smart principe, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip smart principe in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van smart principe. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van smart principe op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende smart principe.

Het voorbeeld dat wij geven van smart principe , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over smart principe van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z