SEO-strategie

Als enthousiaste ondernemers een website laten bouwen zijn ze meestal wel van doordrongen van het belang van het gebruik van zoekwoorden. Desondanks komen ze er vaak na een paar maanden achter dat hun website niet wordt gevonden. Dat komt doordat er niet is gewerkt met een SEO-strategie. Dat is een strategie die volledig is afgestemd op de doelen voor een website.

Wat is een SEO-strategie?

Een SEO-strategie is een samenspel van manieren waarmee een website met zijn content, de techniek en de relatie met andere websites zijn plekje op internet bemachtigt. De strategie is afhankelijk van het doel van de website.

Wie met zijn website het hele jaar door producten wil verkopen kiest een andere strategie dan wanneer het doel is om het websitebezoek op een bepaalde dag te laten pieken. Het doel van een SEO-strategie is, dat de website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van de zoekmachines staat.

SEO-strategie | Begrippenlijst

Voorbeelden van SEO-strategie

Wie een webshop met kleding heeft, zal het hele jaar door een hoge ranking willen hebben. Het is dan de kunst om de zoekwoorden van de bezoekers met betrekking tot de producten te achterhalen, en deze in de teksten op de website te verwerken. Houd er rekening mee, dat ook afbeeldingen tot de content behoren en kunnen bijdragen aan een hogere ranking.

Door voor opvallende content te zorgen kun je bereiken dat andere kleding sites en blogs naar jouw site gaan linken. Als je er bovendien voor zorgt dat de site technisch goed werkt is er een goede kans dat je site na verloop van tijd stijgt in de ranking.

Het belang van SEO-strategie

Een SEO-strategie is van cruciaal belang voor de bedrijfsvoering. Als er niet voor een strategie wordt gekozen die past bij de bedrijfsdoelstellingen, komen er veel te weinig bezoekers. De doelen op het gebied van omzet worden dan niet gehaald. Wie eenmaal een slechte ranking heeft door een slechte SEO-strategie moet er veel energie in steken om dat te verhelpen.

De impact van SEO-strategie

Een goede SEO-strategie heeft veel impact op de bedrijfsvoering. Het kan de sleutel zijn tot succes of de oorzaak van een faillissement.

Mijn advies

Als grote aantallen bezoekers belangrijk zijn voor een bedrijf, moet er veel aandacht zijn voor een SEO-strategie. Dat is de enige manier om een hoge ranking te krijgen in de zoekmachines. Deskundig advies is voor een goede SEO-strategie essentieel.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 31 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies