Rich media

Het aantrekken van bezoekers is het hoogste doel van SEO. Om meer bezoekers te genereren moet een website aantrekkelijk genoeg zijn voor de zoeker om op te klikken. 

Wat is rich media?

Rich media omvat alle verrijkingen van zoekresultaten. Deze zijn te zien wanneer je een zoekopdracht uitvoert. Dit kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen, FAQ’s of producten uit webshops.

Het doel van rich media is om de aandacht van de zoeker te trekken. Rich media zorgt er voor dat zoekers sneller op een zoekresultaat klikken.

‘Rich snippets’ zijn fragmenten content die een zoekresultaat verrijken. Deze fragmenten zijn te zien onder een zoekresultaat op de zoekresultatenpagina.

Rich snippets geven een voorproefje van wat er op een webpagina te zien is. Om deze reden verlaagt het bouncepercentage. Een zoeker die doorklikt, heeft al een goed beeld van wat er op de website te vinden is.

Hoe verkrijg ik rich content?

Rich content verkrijg je door relevante en kwalitatieve content te schrijven. Wanneer Google opmerkt dat er goede structuur in jouw website zit, wordt het makkelijker voor Google om losse stukjes content uit te lichten in de zoekresultaten. Wij geven een aantal aandachtspunten voor het schrijven van rich content:

  • Gebruik koppen en subkopjes
  • Plaats links naar interne content
  • Optimaliseer de lengte van content: rich content laat een klein gedeelte zien.
  • Schrijf deelwaardige content
rich media

Het belang van rich content voor SEO

Binnen zoekmachine optimalisatie is content king. Kwalitatieve content houdt de bezoeker geïnteresseerd in de website. 

Veel zoekers in Google willen antwoorden op hun vragen. Google laat daarom vaak een kort fragment zien van de content op de site. Dit stukje content is de trigger die er al dan niet voor zorgt dat de zoeker doorklikt naar een website. Deze verrijking van content, oftewel richt content, verhoogt dan ook de Click Through Rate. Genereer meer bezoekers door verrijkte content.

Rich content heeft zodoende verschillende voordelen voor SEO. Dit zijn onder andere: 

  • het geeft een goede indicatie wat er op de website te zien is;
  • de extra informatie trekt de aandacht van de zoeker;
  • verhoog de CTR van een website en verlaag het aantal bounces.

Ons advies

Schrijf hoogwaardige content. Zorg dat de content opvalt bij Google. Google merkt op dat bezoekers doorklikken naar de website. Dit heeft positieve impact op de ranking van een website. Het straalt uit dat een website relevante content bevat voor bezoekers.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat rich media inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over rich media geschreven?

Het artikel over rich media hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over rich media hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over rich media in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rich media?

Wij schrijven over begrippen als rich media om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Rich media is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rich media en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip rich media in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rich media. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rich media op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rich media.

Het voorbeeld dat wij geven van rich media geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over rich media van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z