Rich media

Het aantrekken van bezoekers is het hoogste doel van SEO. Om meer bezoekers te genereren moet een website aantrekkelijk genoeg zijn voor de zoeker om op te klikken. 

Wat is rich media?

Rich media omvat alle verrijkingen van zoekresultaten. Deze zijn te zien wanneer je een zoekopdracht uitvoert. Dit kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen, FAQ’s of producten uit webshops.

Het doel van rich media is om de aandacht van de zoeker te trekken. Rich media zorgt er voor dat zoekers sneller op een zoekresultaat klikken.

‘Rich snippets’ zijn fragmenten content die een zoekresultaat verrijken. Deze fragmenten zijn te zien onder een zoekresultaat op de zoekresultatenpagina.

Rich snippets geven een voorproefje van wat er op een webpagina te zien is. Om deze reden verlaagt het bouncepercentage. Een zoeker die doorklikt, heeft al een goed beeld van wat er op de website te vinden is.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe verkrijg ik rich content?

Rich content verkrijg je door relevante en kwalitatieve content te schrijven. Wanneer Google opmerkt dat er goede structuur in jouw website zit, wordt het makkelijker voor Google om losse stukjes content uit te lichten in de zoekresultaten. Wij geven een aantal aandachtspunten voor het schrijven van rich content:

  • Gebruik koppen en subkopjes
  • Plaats links naar interne content
  • Optimaliseer de lengte van content: rich content laat een klein gedeelte zien.
  • Schrijf deelwaardige content
rich media

Het belang van rich content voor SEO

Binnen zoekmachine optimalisatie is content king. Kwalitatieve content houdt de bezoeker geïnteresseerd in de website. 

Veel zoekers in Google willen antwoorden op hun vragen. Google laat daarom vaak een kort fragment zien van de content op de site. Dit stukje content is de trigger die er al dan niet voor zorgt dat de zoeker doorklikt naar een website. Deze verrijking van content, oftewel richt content, verhoogt dan ook de Click Through Rate. Genereer meer bezoekers door verrijkte content.

Rich content heeft zodoende verschillende voordelen voor SEO. Dit zijn onder andere: 

  • het geeft een goede indicatie wat er op de website te zien is;
  • de extra informatie trekt de aandacht van de zoeker;
  • verhoog de CTR van een website en verlaag het aantal bounces.

Ons advies

Schrijf hoogwaardige content. Zorg dat de content opvalt bij Google. Google merkt op dat bezoekers doorklikken naar de website. Dit heeft positieve impact op de ranking van een website. Het straalt uit dat een website relevante content bevat voor bezoekers.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is rich media?

Het is de bedoeling dat je met rich media de aandacht trekt van bezoekers. Met rich media kun je de zoekresultaten verrijken. Dit kunnen afbeeldingen, teksten of producten zijn. Kleine fragmenten content kunnen gezien worden onder een zoekresultaat. Die zijn te vinden op een zoekresultatenpagina. De fragmenten heten rich snippets.

Wat is de impact van Rich Media op SEO?

Er zijn verschillende voordelen voor het SEO bij rich content. Je krijgt een goede indicatie van wat er op je website te zien is. Alle extra informatie zal de aandacht trekken van de zoekers. Bij rich content is het belangrijk je CTR te verhogen en het aantal bounces te verlagen.

Voor wie hebben wij dit artikel over rich media geschreven?

Het artikel over rich media hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over rich media in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rich media?

Wij schrijven over begrippen als rich media om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

rich media is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rich media in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals rich media, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip rich media in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rich media. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rich media op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rich media.

Het voorbeeld dat wij geven van rich media , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over rich media van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z