Rich media

Het aantrekken van bezoekers is het hoogste doel van SEO. Om meer bezoekers te genereren moet een website aantrekkelijk genoeg zijn voor de zoeker om op te klikken. 

Wat is rich media?

Rich media omvat alle verrijkingen van zoekresultaten. Deze zijn te zien wanneer je een zoekopdracht uitvoert. Dit kan tekst zijn, maar ook afbeeldingen, FAQ’s of producten uit webshops.

Het doel van rich media is om de aandacht van de zoeker te trekken. Rich media zorgt er voor dat zoekers sneller op een zoekresultaat klikken.

‘Rich snippets’ zijn fragmenten content die een zoekresultaat verrijken. Deze fragmenten zijn te zien onder een zoekresultaat op de zoekresultatenpagina.

Rich snippets geven een voorproefje van wat er op een webpagina te zien is. Om deze reden verlaagt het bouncepercentage. Een zoeker die doorklikt, heeft al een goed beeld van wat er op de website te vinden is.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe verkrijg ik rich content?

Rich content verkrijg je door relevante en kwalitatieve content te schrijven. Wanneer Google opmerkt dat er goede structuur in jouw website zit, wordt het makkelijker voor Google om losse stukjes content uit te lichten in de zoekresultaten. Wij geven een aantal aandachtspunten voor het schrijven van rich content:

  • Gebruik koppen en subkopjes
  • Plaats links naar interne content
  • Optimaliseer de lengte van content: rich content laat een klein gedeelte zien.
  • Schrijf deelwaardige content
rich media

Het belang van rich content voor SEO

Binnen zoekmachine optimalisatie is content king. Kwalitatieve content houdt de bezoeker geïnteresseerd in de website. 

Veel zoekers in Google willen antwoorden op hun vragen. Google laat daarom vaak een kort fragment zien van de content op de site. Dit stukje content is de trigger die er al dan niet voor zorgt dat de zoeker doorklikt naar een website. Deze verrijking van content, oftewel richt content, verhoogt dan ook de Click Through Rate. Genereer meer bezoekers door verrijkte content.

Rich content heeft zodoende verschillende voordelen voor SEO. Dit zijn onder andere: 

  • het geeft een goede indicatie wat er op de website te zien is;
  • de extra informatie trekt de aandacht van de zoeker;
  • verhoog de CTR van een website en verlaag het aantal bounces.

Ons advies

Schrijf hoogwaardige content. Zorg dat de content opvalt bij Google. Google merkt op dat bezoekers doorklikken naar de website. Dit heeft positieve impact op de ranking van een website. Het straalt uit dat een website relevante content bevat voor bezoekers.

Veelgestelde vragen

Wat is rich media?

Het is de bedoeling dat je met rich media de aandacht trekt van bezoekers. Met rich media kun je de zoekresultaten verrijken. Dit kunnen afbeeldingen, teksten of producten zijn. Kleine fragmenten content kunnen gezien worden onder een zoekresultaat. Die zijn te vinden op een zoekresultatenpagina. De fragmenten heten rich snippets.

Wat is de impact van Rich Media op SEO?

Er zijn verschillende voordelen voor het SEO bij rich content. Je krijgt een goede indicatie van wat er op je website te zien is. Alle extra informatie zal de aandacht trekken van de zoekers. Bij rich content is het belangrijk je CTR te verhogen en het aantal bounces te verlagen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 juni 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z