Positionering

Je merk onder de aandacht brengen van een consument is goed mogelijk met de juist tools. Maar hoe zorg je dat consumenten een positieve opinie vormen over jouw merk? Dit is onder andere mogelijk met positionering. Wat is positionering en wat is de impact hiervan op de SEO? Hier bespreken we het begrip uitgebreid.

Wat is positionering?

Positionering is een term die aangeeft wat voor beeld consumenten hebben bij een merk. Het gaat bij positionering ook over de onderscheidende kenmerken die een merk heeft in vergelijking met andere merken in dezelfde sector. Deze positionering ontstaat op verschillende manieren.

Positionering in de praktijk

Binnen marketing is het erg belangrijk om een merk goed te positioneren. Als bedrijf heb je veel invloed op de manier waarop consumenten je zien. Een merk krijgt een bepaalde identiteit die je als bedrijf creëert: dit nemen consumenten vervolgens over. 

Online is er veel sprake van positionering, vooral door de komst van influencers. Veel bedrijven maken hier gebruik van, omdat een influencer een geloofwaardigheid heeft die bedrijven niet hebben. Er is sprake van een persoonlijke connectie tussen de influencer en de volgers.

Positionering _ Begrippenlijst

De impact van positionering op SEO

Positionering heeft zeker invloed op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk marketing instrument dat heel veel invloed heeft op de manier waarop mensen jouw merk of bedrijf zien. Onder andere met het inzetten van influencers is het heel goed mogelijk om consumenten positief naar jouw merk te laten kijken. Dit zorgt weer voor meer bezoekers op je website en een hogere omzet.

Mijn advies

De positionering is een van de meest waardevolle marketingtools van dit moment. Helemaal met de komst van influencers is het mogelijk de perceptie van je merk te sturen. We raden aan om gebruik te maken van positionering: het is onder andere mogelijk om na te gaan of het slim is samen te gaan werken met een influencer, om zo meer bekendheid te creëren. Maar ook het creëren van een overeenstemmende boodschap die je naar de buitenwereld verkondigt is mogelijk een manier om een goede positionering te behalen.

Veelgestelde vragen

Wat is Positionering?

Met positionering wordt aangeduid welk beeld mensen bij een bepaald merk hebben. Hierbij gaat het ook over de kenmerken die hen onderscheiden van concurrerende merken.

Wat is de impact van Positionering op SEO?

Positionering zal zeker impact hebben op de SEO van een site. Het is marketinginstrument dat veel waarde heeft. Zo kun je bijvoorbeeld influencers inzetten om hun volgers jouw merk of product op een positieve wijze te bekijken. Dit zal mogelijk tot meer bezoekers en een hogere omzet gaan leiden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies