Positionering

Je merk onder de aandacht brengen van een consument is goed mogelijk met de juist tools. Maar hoe zorg je dat consumenten een positieve opinie vormen over jouw merk? Dit is onder andere mogelijk met positionering. Wat is positionering en wat is de impact hiervan op de SEO? Hier bespreken we het begrip uitgebreid.

Wat is positionering?

Positionering is een term die aangeeft wat voor beeld consumenten hebben bij een merk. Het gaat bij positionering ook over de onderscheidende kenmerken die een merk heeft in vergelijking met andere merken in dezelfde sector. Deze positionering ontstaat op verschillende manieren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Positionering in de praktijk

Binnen marketing is het erg belangrijk om een merk goed te positioneren. Als bedrijf heb je veel invloed op de manier waarop consumenten je zien. Een merk krijgt een bepaalde identiteit die je als bedrijf creëert: dit nemen consumenten vervolgens over. 

Online is er veel sprake van positionering, vooral door de komst van influencers. Veel bedrijven maken hier gebruik van, omdat een influencer een geloofwaardigheid heeft die bedrijven niet hebben. Er is sprake van een persoonlijke connectie tussen de influencer en de volgers.

Positionering _ Begrippenlijst

De impact van positionering op SEO

Positionering heeft zeker invloed op de SEO van een website of pagina. Het is een belangrijk marketing instrument dat heel veel invloed heeft op de manier waarop mensen jouw merk of bedrijf zien. Onder andere met het inzetten van influencers is het heel goed mogelijk om consumenten positief naar jouw merk te laten kijken. Dit zorgt weer voor meer bezoekers op je website en een hogere omzet.

Ons advies

De positionering is een van de meest waardevolle marketingtools van dit moment. Helemaal met de komst van influencers is het mogelijk de perceptie van je merk te sturen. We raden aan om gebruik te maken van positionering: het is onder andere mogelijk om na te gaan of het slim is samen te gaan werken met een influencer, om zo meer bekendheid te creëren. Maar ook het creëren van een overeenstemmende boodschap die je naar de buitenwereld verkondigt is mogelijk een manier om een goede positionering te behalen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Positionering?

Met positionering wordt aangeduid welk beeld mensen bij een bepaald merk hebben. Hierbij gaat het ook over de kenmerken die hen onderscheiden van concurrerende merken.

Wat is de impact van Positionering op SEO?

Positionering zal zeker impact hebben op de SEO van een site. Het is marketinginstrument dat veel waarde heeft. Zo kun je bijvoorbeeld influencers inzetten om hun volgers jouw merk of product op een positieve wijze te bekijken. Dit zal mogelijk tot meer bezoekers en een hogere omzet gaan leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over positionering geschreven?

Het artikel over positionering hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over positionering in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals positionering?

Wij schrijven over begrippen als positionering om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

positionering is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over positionering in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals positionering, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip positionering in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van positionering. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van positionering op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende positionering.

Het voorbeeld dat wij geven van positionering , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over positionering van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z