Onderscheidend vermogen

Je wilt logischerwijs dat jouw bedrijf populairder is dan de concurrent. Onderscheidend vermogen is hierbij essentieel. Wat betekent deze term en wat zijn de mogelijkheden in de praktijk? Dat lees je hier!

Wat is onderscheidend vermogen?

Onderscheidend vermogen is een term om mee aan te duiden op welke manier een bedrijf, merk, product of dienst zich van concurrentie onderscheidt. Onderscheid je op basis van prijs en kwaliteit, maar ook op service of een andere factor. Bol.com en IKEA zijn voorbeelden van bedrijven met onderscheidend vermogen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Onderscheidend vermogen in de praktijk

Natuurlijk wil je beter vindbaar zijn dan de concurrent en hoger in Google ranken: het toepassen van onderscheidend vermogen maakt dit mogelijk. Je kiest hierbij een unieke positie ten opzichte van de concurrent, waardoor potentiële klanten sneller op jouw website klikken en hier ook overgaan tot actie.

Waar kun je onder andere aan denken? Denk hierbij aan het bieden van een betaalmiddel, het ontwerp of de indeling van een website. Ook het aantal volgers op social media, het hebben van veel positieve reviews, het hebben van een live chat of bieden van 24/7 service zijn voorbeeld van onderscheidend vermogen.

onderscheidend vermogen

De impact van onderscheidend vermogen op SEO

Onderscheidend vermogen heeft niet direct impact op de SEO van een website. Wel heeft onderscheidend vermogen een indirecte invloed op de SEO. Google meet de populariteit van een pagina aan de hand van relevante traffic op een website. Door je te onderscheiden van de concurrent ben je aantrekkelijker voor een potentiële klant. Wanneer je vervolgens een klant vast weet te houden en laat overgaat tot conversie, is dit ook gunstig voor de SEO.

Ons advies

Het toepassen van onderscheidend vermogen biedt veel mogelijkheden voor een merk of bedrijf. Wel is de juiste toepassing van belang.

We raden aan om goed te kijken naar manieren waarop jouw bedrijf zich onderscheidt  van concurrenten. Verlies hierbij niet uit het oog dat een onderscheidend vermogen wel haalbaar moet zijn. Kijk naar de concurrentie en op welke manier het voor jouw bedrijf mogelijk is het verschil te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is onderscheidend vermogen?

De term onderscheidend vermogen wordt gebruikt om duidelijk te maken op welke manier een bepaald merk, organisatie, dienst of product zich onderscheidt van de concurrenten. Je kunt je bijvoorbeeld onderscheiden op zaken zoals kwaliteit, prijs en service.

Wat is de impact van Onderscheidend Vermogen op SEO?

Het onderscheidend vermogen heeft indirect een zekere impact op SEO. Door je te onderscheiden van jouw concurrenten, zullen potentiële klanten sneller geneigd zijn om jouw site te bezoeken. Lukt het je om deze bezoekers te verleiden tot een aankoop, heeft dit een gunstige uitwerking op de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over onderscheidend vermogen geschreven?

Het artikel over onderscheidend vermogen hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over onderscheidend vermogen in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals onderscheidend vermogen?

Wij schrijven over begrippen als onderscheidend vermogen om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

onderscheidend vermogen is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over onderscheidend vermogen in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals onderscheidend vermogen, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip onderscheidend vermogen in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van onderscheidend vermogen. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van onderscheidend vermogen op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende onderscheidend vermogen.

Het voorbeeld dat wij geven van onderscheidend vermogen , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over onderscheidend vermogen van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z