Multichannel marketing

Bij multichannel marketing gebruik je verschillende communicatiekanalen tegelijkertijd om potentiële klanten te benaderen. De verschillende promotie-acties lopen parallel en hebben een eigen ingang voor de consument. Dit kunnen heel diverse acties zijn, van advertenties online tot commercials via radio en televisie of promoters in een shopping mall.

Wat is multichannel marketing?

Bij multichannel marketing promoot je een bedrijf parallel via diverse kanalen. De boodschap via deze kanalen is niet per definitie steeds hetzelfde. De boodschap is afgestemd op het kanaal en de doelgroep die van dit kanaal gebruik maakt. De doelgroep die je benadert via social media is immers anders dan de groep die je bereikt via de radio.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeeld multichannel marketing campagne

Als je verschillende communicatiekanalen gebruikt voor je marketing campagne zul je goed moeten nadenken over de verschillende doelgroepen en het type promotie dat je hiervoor gaat toepassen.

Verschillende kanalen zijn radio, televisie, internet en social media. Ook kun je denken aan fysieke acties, bijvoorbeeld met promoters of door het sturen van flyers of folders. Zo kun je bijvoorbeeld bij aankopen in je webshop als promotie geen verzendkosten rekenen en een folder met kortingsbonnen sturen voor je fysieke winkel.

Ook kun je denken aan een commercial op de radio gericht op de werkende forens en een post van een influencer voor de studerende forens.

Multichannel Marketing _ Begrippenlijst

Nut multichannel marketing

Je kunt in het geval van multichannel marketing beter spreken van noodzaak. Je kunt namelijk veel klanten missen als je niet alle mogelijke communicatiekanalen benut om je bedrijf of product te promoten. Zeker als je een brede doelgroep wil bereiken is het gebruik van meerdere kanalen efficiënt. Is jouw (potentiële) klantenkring een doorsnede van de bevolking, dan is er voor iedere categorie een optimaal communicatiekanaal.

Maak je alleen gebruik van televisiecommercials, dan mis je een heel grote groep jongeren die je wel kunt bereiken via social media.

Ons advies

Ons advies luidt: multichannel marketing: doen. Maak gebruik van alle mogelijkheden waarmee je jouw doelgroep kunt bereiken. Maar volg hierbij wel voor alle verschillende kanalen dezelfde strategie. Een klant moet herkenningspunten hebben die via ieder kanaal terug komen. Zo kan je klant zich bijvoorbeeld herinneren dat hij een voordeelcoupon kreeg in een folder als hij in de webshop kijkt en daar het voordeel heeft van een gratis verzending.

Veelgestelde vragen

Wat is een multichannel marketing?

Via diverse kanalen promoot je een bedrijf. Dat heet multichannel marketing. Elke boodschap is afgestemd op het kanaal en zijn niet altijd hetzelfde. De doelgroep is hierbij ook belangrijk. De doelgroepen kunnen verschillen. Een doelgroep via radio is anders als de doelgroep via social media. Elke doelgroep benader je anders.

Wat is de impact van Multichannel Marketing op SEO?

Multichannel Marketing is noodzaak als je een website hebt. Ga je de website niet promoten dan zul je klanten missen op je website. De klanten zullen je website namelijk niet kunnen vinden. Het is belangrijk dat je de website via diverse kanalen promoot. Bijvoorbeeld door tv, internet of social media.

Voor wie hebben wij dit artikel over multichannel marketing geschreven?

Het artikel over multichannel marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over multichannel marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals multichannel marketing?

Wij schrijven over begrippen als multichannel marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

multichannel marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over multichannel marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals multichannel marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip multichannel marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van multichannel marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van multichannel marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende multichannel marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van multichannel marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over multichannel marketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z