Microblogging

Informatie verspreiden is mogelijk op meerdere manieren en als bedrijf is het belangrijk om de beste opties te gebruiken. Een van je mogelijkheden is microblogging. Wat is microblogging en wat is de impact hiervan op SEO? Dat lees je hier!

Wat is microblogging?

Microblogging is een vorm van bloggen waarbij de inhoud minder hoofdzakelijk is dan bij een normale blog. Het gaat vooral om korte teksten over diverse onderwerpen, zonder dat er sprake is van een duidelijke structuur. Onder andere Twitter is een bekend platform waar microblogging plaatsvindt, maar ook op een dienst als Tumblr komt dit veel voor.

Dit is het nut van microblogging voor een bedrijf of merk

Er is geen specifieke vorm die bij microblogging voorkomt en dit is dan ook precies de reden dat dit populair is. Bij microblogging is vrijwel alles mogelijk: je plaatst voornamelijk korte en spontane berichten. Twitter is een populair platform voor microblogging. Hierbij is het voor bedrijven mogelijk om zichzelf op een bepaalde manier te profileren. Het gebruik van microblogging is onder andere een manier om een imago te versterken. Snel informatie delen is ook een belangrijk voordeel van microblogging en dit is zeker toepasbaar voor bedrijven en merken.

Microblogging _ Begrippenlijst

De impact van microblogging op SEO

Microblogging heeft geen directe invloed op de SEO van een website of pagina, maar het is wel mogelijk om dit onderdeel te maken van een marketingstrategie om de website of pagina te optimaliseren voor de zoekmachine. Het juiste gebruik van een platform als Twitter biedt veel mogelijkheden voor online marketing en zorgt mogelijk voor mooie resultaten.

Ons advies

Microblogging is een ideale manier om korte gedachtenspinsels en berichten te plaatsen. Het is vooral slim om microblogging een onderdeel te maken van je marketingstrategie, omdat je hiermee een sterk merk bouwt of in contact komt met klanten.

We raden aan om een platform als Twitter te gebruiken voor microblogging. Hiermee ben je niet alleen in staat om je imago te versterken, maar is het ook goed mogelijk om met klanten in gesprek te gaan. De communicatie met de klant is erg belangrijk en via Twitter versterk je de band met de klant.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat microblogging inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over microblogging geschreven?

Het artikel over microblogging hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over microblogging hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over microblogging in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals microblogging?

Wij schrijven over begrippen als microblogging om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Microblogging is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over microblogging en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip microblogging in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van microblogging. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van microblogging op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende microblogging.

Het voorbeeld dat wij geven van microblogging geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over microblogging van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z