Merkbekendheid

Er zijn veel manieren om als bedrijf of merk groot te worden. Het is in ieder geval belangrijk om de merkbekendheid te vergroten, zodat je hier optimaal van profiteert. Wat is merkbekendheid en hoe groot is de impact hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is merkbekendheid?

Merkbekendheid is de term om de bekendheid van een merk aan de duiden. De merkbekendheid is vaak op basis van merknaam, een logo, een product of door goede marketing. Het is mogelijk dat een consument een merk herkent, maar niet weet welke producten een merk levert.

Zo maak je een merk groter

Hoe zorg je ervoor dat een merk bekend is? Er zijn diverse manieren waarop dit mogelijk is. Zo is het als bedrijf mogelijk om samen te werken met influencers die een merk introduceren aan een grote achterban. Ook het merkimago moet herkenbaar zijn: op alle kanalen moet dit op dezelfde manier tot uiting komen.

Verder is het door middel van advertenties mogelijk een merk bekender en groter te maken. Evenals het prominent plaatsen van merknaam of logo op verpakkingen is een manier om de merkbekendheid te vergroten. Op den duur ontstaat er herkenning, een voorkeur en tenslotte krijg je de loyaliteit van een klant.

Merkbekendheid _ Begrippenlijst

De impact van merkbekendheid op SEO

Merkbekendheid heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Hoe meer bekendheid, hoe meer mensen je gaan opzoeken en hoe sneller ze je vinden. Onder andere door adverteren en het verbeteren van het merkimago zijn belangrijke manieren om de bekendheid te vergroten. Dit zijn ook belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Zodra je aan de slag gaat met de merkbekendheid, zul je hier ook meer van gaan merken in de optimalisatie van je website.

Mijn advies

We raden aan om een goed plan op te stellen als het gaat om merkbekendheid. Het is heel goed mogelijk om de bekendheid van je merk te laten groeien, maar je moet dit wel goed aanpakken. Onder andere de samenwerking met een influencer is interessant, maar het is wel belangrijk dat de aanhang van de influencer bij je doelgroep past om de gewenste resultaten te krijgen.

Veelgestelde vragen

Wat is Merkbekendheid?

Merkbekendheid is de uitdrukking die wordt gebruikt om aan te geven hoe bekend een bepaald merk is. Veelal is deze bekendheid gebaseerd op een logo, merknaam of bepaalde marketingacties.

Wat is de impact van Merkbekendheid op SEO?

Merkbekendheid zal wel degelijk een bepaalde impact op de SEO van jouw site hebben. Hoe groter de bekendheid, des te meer mensen ernaar op zoek gaan. Hierdoor zullen ze je dus sneller vinden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z