Merkbekendheid

Er zijn veel manieren om als bedrijf of merk groot te worden. Het is in ieder geval belangrijk om de merkbekendheid te vergroten, zodat je hier optimaal van profiteert. Wat is merkbekendheid en hoe groot is de impact hiervan op de SEO? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is merkbekendheid?

Merkbekendheid is de term om de bekendheid van een merk aan de duiden. De merkbekendheid is vaak op basis van merknaam, een logo, een product of door goede marketing. Het is mogelijk dat een consument een merk herkent, maar niet weet welke producten een merk levert.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo maak je een merk groter

Hoe zorg je ervoor dat een merk bekend is? Er zijn diverse manieren waarop dit mogelijk is. Zo is het als bedrijf mogelijk om samen te werken met influencers die een merk introduceren aan een grote achterban. Ook het merkimago moet herkenbaar zijn: op alle kanalen moet dit op dezelfde manier tot uiting komen.

Verder is het door middel van advertenties mogelijk een merk bekender en groter te maken. Evenals het prominent plaatsen van merknaam of logo op verpakkingen is een manier om de merkbekendheid te vergroten. Op den duur ontstaat er herkenning, een voorkeur en tenslotte krijg je de loyaliteit van een klant.

Merkbekendheid _ Begrippenlijst

De impact van merkbekendheid op SEO

Merkbekendheid heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Hoe meer bekendheid, hoe meer mensen je gaan opzoeken en hoe sneller ze je vinden. Onder andere door adverteren en het verbeteren van het merkimago zijn belangrijke manieren om de bekendheid te vergroten. Dit zijn ook belangrijke onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Zodra je aan de slag gaat met de merkbekendheid, zul je hier ook meer van gaan merken in de optimalisatie van je website.

Ons advies

We raden aan om een goed plan op te stellen als het gaat om merkbekendheid. Het is heel goed mogelijk om de bekendheid van je merk te laten groeien, maar je moet dit wel goed aanpakken. Onder andere de samenwerking met een influencer is interessant, maar het is wel belangrijk dat de aanhang van de influencer bij je doelgroep past om de gewenste resultaten te krijgen.

Veelgestelde vragen

Wat is Merkbekendheid?

Merkbekendheid is de uitdrukking die wordt gebruikt om aan te geven hoe bekend een bepaald merk is. Veelal is deze bekendheid gebaseerd op een logo, merknaam of bepaalde marketingacties.

Wat is de impact van Merkbekendheid op SEO?

Merkbekendheid zal wel degelijk een bepaalde impact op de SEO van jouw site hebben. Hoe groter de bekendheid, des te meer mensen ernaar op zoek gaan. Hierdoor zullen ze je dus sneller vinden.

Voor wie hebben wij dit artikel over merkbekendheid geschreven?

Het artikel over merkbekendheid hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over merkbekendheid in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals merkbekendheid?

Wij schrijven over begrippen als merkbekendheid om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

merkbekendheid is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over merkbekendheid in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals merkbekendheid, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip merkbekendheid in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van merkbekendheid. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van merkbekendheid op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende merkbekendheid.

Het voorbeeld dat wij geven van merkbekendheid , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over merkbekendheid van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z