Marktpositie

Natuurlijk is het de wens van ieder bedrijf om boven de concurrenten te staan. Het hebben van een goede marktpositie is hierbij van groot belang. Wat is de marktpositie precies en hoe is het mogelijk hierin te groeien? We leggen het op deze pagina graag aan je uit! 

Wat is marktpositie?

Marktpositie is de plek die een bedrijf inneemt op de markt. Het is een veelgebruikte term in de marketingwereld. Het is de positie van een bedrijf op de markt ten opzichte van concurrenten. Vaak geldt: hoe beter de marktpositie, hoe beter de resultaten. 

De grootste binnen een branche

Binnen een branche zijn verschillende bedrijven: je bent vaak niet de enige binnen een branche. Daarom is er sprake van een markt waarin meerdere bedrijven opereren. Het hebben van een goede marktpositie is belangrijk: dit betekent dat je een groter marktaandeel hebt.

Het uitvoeren van positionering is dan ook een belangrijk onderdeel: hiermee maak je als bedrijf voor jezelf duidelijk waar je wilt staan en hoe je dit gaat bereiken.

Marktpositie _ Begrippenlijst

De impact van marktpositie op SEO

De marktpositie heeft mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. Ben je nieuw of een gevestigde naam? Dit bepaalt ook hoe bekend je bent en hoe vindbaar op het internet. Het opstellen van een marketingstrategie is dan ook van groot belang: hiermee bepaal je voor een groot deel hoe je je als merk gaat profileren en wat de planning is op het gebied van adverteren en het vergaren van bekendheid. 

Mijn advies

Bedrijven doen er alles aan om een betere marktpositie te krijgen en dat is logisch: een goede marktpositie is belangrijk voor het behalen van goede resultaten. 

We raden aan om je te verdiepen in de huidige positie op de markt en naar de mogelijkheid om hierin te groeien. Dit is onder andere mogelijk met de hulp van een marketingbureau. Ook het verbeteren van de SEO zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent en daardoor de mogelijkheid hebt om te groeien als bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is een Marktpositie?

Marktpositie is een marketingterm om de positie van een bedrijf op de markt aan te duiden, ten opzichte van de concurrentie. Over het algemeen kan worden gezegd dat hoe beter de marktpositie is, des te beter de resultaten zullen zijn.

Wat is de impact van Marktpositie op SEO?

De marktpositie kan ook een zekere impact SEO hebben. Hoe beter jouw marktpositie is, des te bekender je zult zijn. Hierdoor ben je beter vindbaar en zul je ook een betere ranking in de zoekresultaten krijgen. Bij het bepalen van jouw marketingstrategie is het dus belangrijk om onder andere na te denken of hoe jij je wilt profileren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z