Marktpositie

Natuurlijk is het de wens van ieder bedrijf om boven de concurrenten te staan. Het hebben van een goede marktpositie is hierbij van groot belang. Wat is de marktpositie precies en hoe is het mogelijk hierin te groeien? We leggen het op deze pagina graag aan je uit! 

Wat is marktpositie?

Marktpositie is de plek die een bedrijf inneemt op de markt. Het is een veelgebruikte term in de marketingwereld. Het is de positie van een bedrijf op de markt ten opzichte van concurrenten. Vaak geldt: hoe beter de marktpositie, hoe beter de resultaten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De grootste binnen een branche

Binnen een branche zijn verschillende bedrijven: je bent vaak niet de enige binnen een branche. Daarom is er sprake van een markt waarin meerdere bedrijven opereren. Het hebben van een goede marktpositie is belangrijk: dit betekent dat je een groter marktaandeel hebt.

Het uitvoeren van positionering is dan ook een belangrijk onderdeel: hiermee maak je als bedrijf voor jezelf duidelijk waar je wilt staan en hoe je dit gaat bereiken.

Marktpositie _ Begrippenlijst

De impact van marktpositie op SEO

De marktpositie heeft mogelijk zeker impact op de SEO van een website of pagina. Ben je nieuw of een gevestigde naam? Dit bepaalt ook hoe bekend je bent en hoe vindbaar op het internet. Het opstellen van een marketingstrategie is dan ook van groot belang: hiermee bepaal je voor een groot deel hoe je je als merk gaat profileren en wat de planning is op het gebied van adverteren en het vergaren van bekendheid. 

Ons advies

Bedrijven doen er alles aan om een betere marktpositie te krijgen en dat is logisch: een goede marktpositie is belangrijk voor het behalen van goede resultaten. 

We raden aan om je te verdiepen in de huidige positie op de markt en naar de mogelijkheid om hierin te groeien. Dit is onder andere mogelijk met de hulp van een marketingbureau. Ook het verbeteren van de SEO zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent en daardoor de mogelijkheid hebt om te groeien als bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat is een Marktpositie?

Marktpositie is een marketingterm om de positie van een bedrijf op de markt aan te duiden, ten opzichte van de concurrentie. Over het algemeen kan worden gezegd dat hoe beter de marktpositie is, des te beter de resultaten zullen zijn.

Wat is de impact van Marktpositie op SEO?

De marktpositie kan ook een zekere impact SEO hebben. Hoe beter jouw marktpositie is, des te bekender je zult zijn. Hierdoor ben je beter vindbaar en zul je ook een betere ranking in de zoekresultaten krijgen. Bij het bepalen van jouw marketingstrategie is het dus belangrijk om onder andere na te denken of hoe jij je wilt profileren.

Voor wie hebben wij dit artikel over marktpositie geschreven?

Het artikel over marktpositie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marktpositie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marktpositie?

Wij schrijven over begrippen als marktpositie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marktpositie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marktpositie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marktpositie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marktpositie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marktpositie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marktpositie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marktpositie.

Het voorbeeld dat wij geven van marktpositie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marktpositie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z