MarCom

Een goede marketingstrategie is onmisbaar voor een goede online aanwezigheid: dit geldt voor iedere onderneming. Het is zeker aan te raden om gebruik te maken van MarCom. Wat is MarCom en hoe pas je dit zo goed mogelijk toe? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is marCom?

Marcom is een term voor het aanduiden van zowel Marketing als Communicatie: het is een  samenvoeging van deze twee termen. MarCom staat voor de interactie met de klant waarbij het gebruik van diverse communicatiemiddelen centraal staat, maar ook alles rondom marketing en promotie valt hieronder. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Marketing en Communicatie

Onder marketing valt alles wat te maken heeft met de promotie van een merk, product of dienst. Marketing vind online en offline plaats en heeft diverse vormen. Als adverteerder is het belangrijk om goed na te denken over de vorm van de promotie en het platform waar de verspreiding van de boodschap plaatsvindt. 

Bij communicatie gaat het om het contact met de (potentiële) klant. Ook het bieden van goede service naar de klant is hier een belangrijk onderdeel van. Tegenwoordig is ook de rol van social media erg groot in communicatie naar de klant.

MarCom _ Begrippenlijst

De impact van marCom op SEO

Vandaag de dag heeft MarCom zeker impact op de SEO van een website of pagina. Met een goed uitgevoerde MarCom strategie is het goed mogelijk om een grote doelgroep te bereiken. Wanneer deze doelgroep overgaat tot actie is er sprake van transacties en is jouw website relevant voor de zoekmachines. Dit is niet altijd even makkelijk, omdat er heel veel manieren zijn waarop de combinatie van marketing en communicatie tot uiting komt. 

Ons advies

Marketing en Communicatie zijn de belangrijkste onderdelen van online marketing. We raden aan om gebruik te maken van MarCom, maar het is wel belangrijk om een goede strategie te hebben waar je je aan vasthoudt. Op deze manier haal je het optimale uit een strategie en pluk je hier ook de vruchten van. Daarnaast zijn er veel strategieen binnen MarCom en het is belangrijk om een passende te kiezen waar je als bedrijf op gaat voortborduren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Marcom?

Marcom is een samenvoeging van twee termen die staan voor Marketing (Mar) en Communicatie (Com). Het staat voor de interactie met klanten via verschillende kanalen. Ook alle activiteiten rondom promotie behoren hiertoe.

Wat is de impact van Marcom op SEO?

MarCom heeft zeker een bepaalde impact op SEO. Als je de bedachte strategie goed uitvoert, kun je een grote doelgroep bereiken. Dit zal leiden tot veel verkeer naar jouw site, wat vervolgens weer zal leiden tot meer omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over marcom geschreven?

Het artikel over marcom hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marcom in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marcom?

Wij schrijven over begrippen als marcom om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marcom is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marcom in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marcom, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marcom in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marcom. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marcom op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marcom.

Het voorbeeld dat wij geven van marcom , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marcom van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z