MarCom

Een goede marketingstrategie is onmisbaar voor een goede online aanwezigheid: dit geldt voor iedere onderneming. Het is zeker aan te raden om gebruik te maken van MarCom. Wat is MarCom en hoe pas je dit zo goed mogelijk toe? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is marCom?

Marcom is een term voor het aanduiden van zowel Marketing als Communicatie: het is een  samenvoeging van deze twee termen. MarCom staat voor de interactie met de klant waarbij het gebruik van diverse communicatiemiddelen centraal staat, maar ook alles rondom marketing en promotie valt hieronder. 

Marketing en Communicatie

Onder marketing valt alles wat te maken heeft met de promotie van een merk, product of dienst. Marketing vind online en offline plaats en heeft diverse vormen. Als adverteerder is het belangrijk om goed na te denken over de vorm van de promotie en het platform waar de verspreiding van de boodschap plaatsvindt. 

Bij communicatie gaat het om het contact met de (potentiële) klant. Ook het bieden van goede service naar de klant is hier een belangrijk onderdeel van. Tegenwoordig is ook de rol van social media erg groot in communicatie naar de klant.

MarCom _ Begrippenlijst

De impact van marCom op SEO

Vandaag de dag heeft MarCom zeker impact op de SEO van een website of pagina. Met een goed uitgevoerde MarCom strategie is het goed mogelijk om een grote doelgroep te bereiken. Wanneer deze doelgroep overgaat tot actie is er sprake van transacties en is jouw website relevant voor de zoekmachines. Dit is niet altijd even makkelijk, omdat er heel veel manieren zijn waarop de combinatie van marketing en communicatie tot uiting komt. 

Ons advies

Marketing en Communicatie zijn de belangrijkste onderdelen van online marketing. We raden aan om gebruik te maken van MarCom, maar het is wel belangrijk om een goede strategie te hebben waar je je aan vasthoudt. Op deze manier haal je het optimale uit een strategie en pluk je hier ook de vruchten van. Daarnaast zijn er veel strategieen binnen MarCom en het is belangrijk om een passende te kiezen waar je als bedrijf op gaat voortborduren. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat marcom inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over marcom geschreven?

Het artikel over marcom hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over marcom hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over marcom in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marcom?

Wij schrijven over begrippen als marcom om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Marcom is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marcom en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip marcom in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marcom. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marcom op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marcom.

Het voorbeeld dat wij geven van marcom geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over marcom van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z