MarCom

Een goede marketingstrategie is onmisbaar voor een goede online aanwezigheid: dit geldt voor iedere onderneming. Het is zeker aan te raden om gebruik te maken van MarCom. Wat is MarCom en hoe pas je dit zo goed mogelijk toe? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is marCom?

Marcom is een term voor het aanduiden van zowel Marketing als Communicatie: het is een  samenvoeging van deze twee termen. MarCom staat voor de interactie met de klant waarbij het gebruik van diverse communicatiemiddelen centraal staat, maar ook alles rondom marketing en promotie valt hieronder. 

Marketing en Communicatie

Onder marketing valt alles wat te maken heeft met de promotie van een merk, product of dienst. Marketing vind online en offline plaats en heeft diverse vormen. Als adverteerder is het belangrijk om goed na te denken over de vorm van de promotie en het platform waar de verspreiding van de boodschap plaatsvindt. 

Bij communicatie gaat het om het contact met de (potentiële) klant. Ook het bieden van goede service naar de klant is hier een belangrijk onderdeel van. Tegenwoordig is ook de rol van social media erg groot in communicatie naar de klant.

MarCom _ Begrippenlijst

De impact van marCom op SEO

Vandaag de dag heeft MarCom zeker impact op de SEO van een website of pagina. Met een goed uitgevoerde MarCom strategie is het goed mogelijk om een grote doelgroep te bereiken. Wanneer deze doelgroep overgaat tot actie is er sprake van transacties en is jouw website relevant voor de zoekmachines. Dit is niet altijd even makkelijk, omdat er heel veel manieren zijn waarop de combinatie van marketing en communicatie tot uiting komt. 

Mijn advies

Marketing en Communicatie zijn de belangrijkste onderdelen van online marketing. We raden aan om gebruik te maken van MarCom, maar het is wel belangrijk om een goede strategie te hebben waar je je aan vasthoudt. Op deze manier haal je het optimale uit een strategie en pluk je hier ook de vruchten van. Daarnaast zijn er veel strategieen binnen MarCom en het is belangrijk om een passende te kiezen waar je als bedrijf op gaat voortborduren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Marcom?

Marcom is een samenvoeging van twee termen die staan voor Marketing (Mar) en Communicatie (Com). Het staat voor de interactie met klanten via verschillende kanalen. Ook alle activiteiten rondom promotie behoren hiertoe.

Wat is de impact van Marcom op SEO?

MarCom heeft zeker een bepaalde impact op SEO. Als je de bedachte strategie goed uitvoert, kun je een grote doelgroep bereiken. Dit zal leiden tot veel verkeer naar jouw site, wat vervolgens weer zal leiden tot meer omzet.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z