Direct marketing

Er zijn verschillende mogelijkheden om een product onder de aandacht van een klant te brengen. De toepassing van direct marketing is hier een voorbeeld van. Wat is direct marketing en wat is de impact op de SEO van je website? Dat lees je hier!

Wat is direct marketing?

Direct marketing is een vorm van adverteren. Hierbij maakt een aanbieder geen gebruik van tussenkanalen zoals webwinkels van andere partijen of de detailhandel, maar is er sprake van directe promotie bij de klant. Er is sprake van direct contact met de klant, waardoor het goed mogelijk is een band op te bouwen.

Dit zijn de voordelen van direct marketing

Het toepassen van direct marketing heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat er geen extra kanaal (tussenpartij) nodig is om winst te maken. Dit heeft weer een aantal voordelen als gevolg:

–   of de prijzen voor de klant vallen lager uit

–   of de winstmarge voor de fabrikant is hoger

–   of er is sprake van een combinatie van beiden

Bij direct marketing communiceert de fabrikant direct met de klant. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat planten verkoopt. Een bedrijf verkoopt planten aan een webshop voor planten en promoot vervolgens deze webshop via social media. Bij direct marketing valt deze webshop weg en verkoopt het bedrijf de planten zelf. Dit is mogelijk door het openen van een eigen winkel of het starten van een webshop.

direct marketing

De impact van direct marketing op SEO

Direct marketing heeft zeker impact op de SEO van een website. In de eerste plaats zorgt een goede campagne ervoor dat je beter vindbaar bent.  Het gebruik van social media is hierbij van groot belang. Andersom is ook het optimaliseren van de website een manier om direct marketing succesvol uit te voeren.

Mijn advies

Het is voor bedrijven steeds makkelijker om direct in contact te komen met de klant.

SEO-campagnes vergrote indirect de naamsbekendheid van je bedrijf: dit leidt weer tot een toename van traffic.

We raden aan om een originele manier te vinden om gebruik te maken van direct marketing in het digitale tijdperk. Direct marketing moet publiek naar je website leiden. Gebruik een aanbieding in de vorm van een kortingscode of creëer een pagina waar meer uitleg staat over het doen van een aankoop of aanvraag.

Veelgestelde vragen

Wat is Direct Marketing?

Direct marketing is een bepaalde vorm van adverteren waarbij de aanbieder geen gebruik maakt van tussenkanalen zoals bijvoorbeeld een webwinkel. Er vindt dus een directe promotie aan de klant plaats. Hierdoor kun je dus een goede band met je klanten opbouwen.

Wat is de impact van Direct Marketing op SEO?

Direct marketing zorgt voor een goede campagne. Het zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent op het internet. Hierbij wordt er veel van sociale media gebruik gemaakt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies