Direct marketing

Er zijn verschillende mogelijkheden om een product onder de aandacht van een klant te brengen. De toepassing van direct marketing is hier een voorbeeld van. Wat is direct marketing en wat is de impact op de SEO van je website? Dat lees je hier!

Wat is direct marketing?

Direct marketing is een vorm van adverteren. Hierbij maakt een aanbieder geen gebruik van tussenkanalen zoals webwinkels van andere partijen of de detailhandel, maar is er sprake van directe promotie bij de klant. Er is sprake van direct contact met de klant, waardoor het goed mogelijk is een band op te bouwen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit zijn de voordelen van direct marketing

Het toepassen van direct marketing heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat er geen extra kanaal (tussenpartij) nodig is om winst te maken. Dit heeft weer een aantal voordelen als gevolg:

–   of de prijzen voor de klant vallen lager uit

–   of de winstmarge voor de fabrikant is hoger

–   of er is sprake van een combinatie van beiden

Bij direct marketing communiceert de fabrikant direct met de klant. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat planten verkoopt. Een bedrijf verkoopt planten aan een webshop voor planten en promoot vervolgens deze webshop via social media. Bij direct marketing valt deze webshop weg en verkoopt het bedrijf de planten zelf. Dit is mogelijk door het openen van een eigen winkel of het starten van een webshop.

direct marketing

De impact van direct marketing op SEO

Direct marketing heeft zeker impact op de SEO van een website. In de eerste plaats zorgt een goede campagne ervoor dat je beter vindbaar bent.  Het gebruik van social media is hierbij van groot belang. Andersom is ook het optimaliseren van de website een manier om direct marketing succesvol uit te voeren.

Ons advies

Het is voor bedrijven steeds makkelijker om direct in contact te komen met de klant.

SEO-campagnes vergrote indirect de naamsbekendheid van je bedrijf: dit leidt weer tot een toename van traffic.

We raden aan om een originele manier te vinden om gebruik te maken van direct marketing in het digitale tijdperk. Direct marketing moet publiek naar je website leiden. Gebruik een aanbieding in de vorm van een kortingscode of creëer een pagina waar meer uitleg staat over het doen van een aankoop of aanvraag.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Direct Marketing?

Direct marketing is een bepaalde vorm van adverteren waarbij de aanbieder geen gebruik maakt van tussenkanalen zoals bijvoorbeeld een webwinkel. Er vindt dus een directe promotie aan de klant plaats. Hierdoor kun je dus een goede band met je klanten opbouwen.

Wat is de impact van Direct Marketing op SEO?

Direct marketing zorgt voor een goede campagne. Het zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent op het internet. Hierbij wordt er veel van sociale media gebruik gemaakt.

Voor wie hebben wij dit artikel over direct marketing geschreven?

Het artikel over direct marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over direct marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals direct marketing?

Wij schrijven over begrippen als direct marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

direct marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over direct marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals direct marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip direct marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van direct marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van direct marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende direct marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van direct marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over direct marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z