Direct marketing

Er zijn verschillende mogelijkheden om een product onder de aandacht van een klant te brengen. De toepassing van direct marketing is hier een voorbeeld van. Wat is direct marketing en wat is de impact op de SEO van je website? Dat lees je hier!

Wat is direct marketing?

Direct marketing is een vorm van adverteren. Hierbij maakt een aanbieder geen gebruik van tussenkanalen zoals webwinkels van andere partijen of de detailhandel, maar is er sprake van directe promotie bij de klant. Er is sprake van direct contact met de klant, waardoor het goed mogelijk is een band op te bouwen.

Dit zijn de voordelen van direct marketing

Het toepassen van direct marketing heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat er geen extra kanaal (tussenpartij) nodig is om winst te maken. Dit heeft weer een aantal voordelen als gevolg:

–   of de prijzen voor de klant vallen lager uit

–   of de winstmarge voor de fabrikant is hoger

–   of er is sprake van een combinatie van beiden

Bij direct marketing communiceert de fabrikant direct met de klant. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat planten verkoopt. Een bedrijf verkoopt planten aan een webshop voor planten en promoot vervolgens deze webshop via social media. Bij direct marketing valt deze webshop weg en verkoopt het bedrijf de planten zelf. Dit is mogelijk door het openen van een eigen winkel of het starten van een webshop.

direct marketing

De impact van direct marketing op SEO

Direct marketing heeft zeker impact op de SEO van een website. In de eerste plaats zorgt een goede campagne ervoor dat je beter vindbaar bent.  Het gebruik van social media is hierbij van groot belang. Andersom is ook het optimaliseren van de website een manier om direct marketing succesvol uit te voeren.

Ons advies

Het is voor bedrijven steeds makkelijker om direct in contact te komen met de klant.

SEO-campagnes vergrote indirect de naamsbekendheid van je bedrijf: dit leidt weer tot een toename van traffic.

We raden aan om een originele manier te vinden om gebruik te maken van direct marketing in het digitale tijdperk. Direct marketing moet publiek naar je website leiden. Gebruik een aanbieding in de vorm van een kortingscode of creëer een pagina waar meer uitleg staat over het doen van een aankoop of aanvraag.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat direct marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over direct marketing geschreven?

Het artikel over direct marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over direct marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over direct marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals direct marketing?

Wij schrijven over begrippen als direct marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Direct marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over direct marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip direct marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van direct marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van direct marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende direct marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van direct marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over direct marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z