CPC

Online advertenties worden verkocht volgens verschillende prijsmodellen. De meest populaire modellen zijn CPM, CPC en CTR. In dit artikel leggen wij uit wat CPC inhoudt en wat de impact ervan is op SEO.

Wat is CPC?

Bij CPC, cost per click, betaal je per klik op jouw advertentie. Bekijken zoekers jouw advertentie, maar klikken ze er niet op? Dan hoef je ook niks te betalen. Met CPC speel je in op de interesse die je wekt. Een fijne methode als je bijvoorbeeld jouw naamsbekendheid wil verhogen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat zijn de voordelen van CPC?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan CPC:

  • prominent zichtbaar: bovenin Google;
  • doelgericht: je betaalt alleen maar wanneer een zoeker daadwerkelijk op jouw advertentie klikt;
  • meetbaar.
CPC | Begrippenlijst

Wat zijn de nadelen van CPC?

Nadelen van CPC:

  • De kosten lopen snel op
  • Klikken vertalen zich niet altijd naar een aankoop.

De impact van CPC op SEO

CPC is een methode die je gebruikt wanneer je SEA hanteert. SEO omvat een organische manier van verkeer genereren. CPC past niet in een duurzame strategie. De inkomsten vanuit jouw verkeer drogen op wanneer jij stopt met betalen aan Google. Wanneer je een hoge positie in de zoekresultaten verkrijgt, verdwijnt jouw positie niet plotseling.

Ons advies

Wij raden aan om jouw website te optimaliseren voor Google. Dit is een duurzame manier om organisch verkeer te genereren. Onderzoek wijst uit dat er significant meer geklikt wordt op de organische zoekresultaten dan op de betaalde zoekresultaten

Wanneer je kiest voor SEA en gebruik wilt maken van CPC, is het goed om een kostenstrategie op te stellen. Zo breng je in kaart hoeveel budget je over hebt voor SEA. Op deze manier sta je niet voor dure verrassingen.

Veelgestelde vragen

Wat is CPC?

CPC wordt Cost per Click genoemd en is een afrekenmodel voor online adverteren. De adverteerder betaalt alleen per click. Bij CPC worden alleen de klikken betaald. Het aantal keer dat een advertentie wordt weergegeven maakt niets uit alleen als er op wordt geklikt. Dat is het bedrag wat je krijgt.

Wat is de impact van Cpc op SEO?

Het is belangrijk dat je slim gaat adverteren want dat zorgt voor meer bezoekers op een website. Uiteindelijk zal het zorgen voor meer verkoop. Een goede zoekmachine optimalisatie is van groot belang bij een goed uitgevoerde CPC. CPC marketing is een manier om ook de effectiviteit van adverteren te meten.

Voor wie hebben wij dit artikel over cpc geschreven?

Het artikel over cpc hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over cpc in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cpc?

Wij schrijven over begrippen als cpc om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

cpc is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cpc in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals cpc, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip cpc in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cpc. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cpc op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cpc.

Het voorbeeld dat wij geven van cpc , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over cpc van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z