CPC

Online advertenties worden verkocht volgens verschillende prijsmodellen. De meest populaire modellen zijn CPM, CPC en CTR. In dit artikel leggen wij uit wat CPC inhoudt en wat de impact ervan is op SEO.

Wat is CPC?

Bij CPC, cost per click, betaal je per klik op jouw advertentie. Bekijken zoekers jouw advertentie, maar klikken ze er niet op? Dan hoef je ook niks te betalen. Met CPC speel je in op de interesse die je wekt. Een fijne methode als je bijvoorbeeld jouw naamsbekendheid wil verhogen. 

Wat zijn de voordelen van CPC?

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan CPC:

  • prominent zichtbaar: bovenin Google;
  • doelgericht: je betaalt alleen maar wanneer een zoeker daadwerkelijk op jouw advertentie klikt;
  • meetbaar.
CPC | Begrippenlijst

Wat zijn de nadelen van CPC?

Nadelen van CPC:

  • De kosten lopen snel op
  • Klikken vertalen zich niet altijd naar een aankoop.

De impact van CPC op SEO

CPC is een methode die je gebruikt wanneer je SEA hanteert. SEO omvat een organische manier van verkeer genereren. CPC past niet in een duurzame strategie. De inkomsten vanuit jouw verkeer drogen op wanneer jij stopt met betalen aan Google. Wanneer je een hoge positie in de zoekresultaten verkrijgt, verdwijnt jouw positie niet plotseling.

Ons advies

Wij raden aan om jouw website te optimaliseren voor Google. Dit is een duurzame manier om organisch verkeer te genereren. Onderzoek wijst uit dat er significant meer geklikt wordt op de organische zoekresultaten dan op de betaalde zoekresultaten. 

Wanneer je kiest voor SEA en gebruik wilt maken van CPC, is het goed om een kostenstrategie op te stellen. Zo breng je in kaart hoeveel budget je over hebt voor SEA. Op deze manier sta je niet voor dure verrassingen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat cpc inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over cpc geschreven?

Het artikel over cpc hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over cpc hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over cpc in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cpc?

Wij schrijven over begrippen als cpc om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Cpc is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cpc en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip cpc in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cpc. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cpc op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cpc.

Het voorbeeld dat wij geven van cpc geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over cpc van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z