CPC marketing

Er zijn verschillende manieren om voor jouw advertentie te betalen. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met CPC marketing. Wat is CPC marketing precies en hoe gaat dit precies in zijn werk? Op deze pagina leggen we de term aan je uit. 

Wat is CPC marketing?

CPC marketing is een term binnen online marketing. CPC staat voor Cost Per Click: het gaat erom dat de adverteerder betaalt als een bezoeker van een website op een advertentie klikt. Hiermee is CPC niet hetzelfde als CPM, waar je betaalt per weergave van een advertentie. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Handmatig of automatisch bieden

Het hoeft bij CPC marketing niet direct te betekenen dat het gaat om een verkoop van een product. Het is ook mogelijk dat de consument een andere actie uitvoert, denk hierbij aan het inschrijven voor een nieuwsbrief of het doorklikken naar een andere pagina. Bij CPC marketing betaalt een adverteerder alleen voor de kliks. Bekijken 200 mensen de advertentie, maar klikken er 5 op de advertentie, dan zijn de kosten voor de advertentie voor deze 5 kliks.  

Het is mogelijk om handmatig te bieden voor het bepalen van de prijs voor CPC. Kies zelf het bedrag voor een klik en verander dit per keyword, of kies voor automatisch bieden, waarbij Google zelf een bedrag kiest dat aan het algoritme voldoet. Dit bedrag past vaak ook binnen je budget. 

CPC Marketing _ Begrippenlijst

De impact van CPC marketing op SEO

De impact van CPC marketing op SEO is wel degelijk aanwezig. Slim adverteren zorgt voor meer bezoekers op je website en uiteindelijk ook voor meer verkopen. Een goed uitgevoerde CPC marketing is daardoor zeker van belang voor zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine adverteren biedt de mogelijkheid om de maximale potentie uit een advertentie te behalen. Daarnaast is CPC marketing ook een goede manier om de effectiviteit van adverteren te meten.

Ons advies

CPC marketing is een manier om te ontdekken of een campagne succesvol is, omdat je alleen betaalt voor de kliks op je advertentie. Je bent minder goed in staat om het volledige bereik te meten, aangezien een advertentie mogelijk meer gezien is en mensen later nog jouw website opzoeken.

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van CPC marketing. Het is als bedrijf belangrijk om te ontdekken welke vorm van zoekmachine adverteren het beste bij jou past. 

Veelgestelde vragen

Wat is CPC Marketing?

CPC marketing staat voor Cost Per Click. Hierbij betaal de adverteerder per keer dat er een bezoeker op de betreffende advertentie klikt. Het is de tegenhanger van CPM, waarbij er per weergave van de advertentie wordt betaald.

Wat is de impact van CPC Marketing op SEO?

Als je op een slimme manier adverteert, zul je meer bezoekers trekken en dit zal ook tot een hogere omzet leiden. Een CPC kan dus, mits goed uitgevoerd, impact op jouw SEO hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over cpc marketing geschreven?

Het artikel over cpc marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over cpc marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cpc marketing?

Wij schrijven over begrippen als cpc marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

cpc marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cpc marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals cpc marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip cpc marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cpc marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cpc marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cpc marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van cpc marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over cpc marketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z