CPC marketing

Er zijn verschillende manieren om voor jouw advertentie te betalen. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met CPC marketing. Wat is CPC marketing precies en hoe gaat dit precies in zijn werk? Op deze pagina leggen we de term aan je uit. 

Wat is CPC marketing?

CPC marketing is een term binnen online marketing. CPC staat voor Cost Per Click: het gaat erom dat de adverteerder betaalt als een bezoeker van een website op een advertentie klikt. Hiermee is CPC niet hetzelfde als CPM, waar je betaalt per weergave van een advertentie. 

Handmatig of automatisch bieden

Het hoeft bij CPC marketing niet direct te betekenen dat het gaat om een verkoop van een product. Het is ook mogelijk dat de consument een andere actie uitvoert, denk hierbij aan het inschrijven voor een nieuwsbrief of het doorklikken naar een andere pagina. Bij CPC marketing betaalt een adverteerder alleen voor de kliks. Bekijken 200 mensen de advertentie, maar klikken er 5 op de advertentie, dan zijn de kosten voor de advertentie voor deze 5 kliks.  

Het is mogelijk om handmatig te bieden voor het bepalen van de prijs voor CPC. Kies zelf het bedrag voor een klik en verander dit per keyword, of kies voor automatisch bieden, waarbij Google zelf een bedrag kiest dat aan het algoritme voldoet. Dit bedrag past vaak ook binnen je budget. 

CPC Marketing _ Begrippenlijst

De impact van CPC marketing op SEO

De impact van CPC marketing op SEO is wel degelijk aanwezig. Slim adverteren zorgt voor meer bezoekers op je website en uiteindelijk ook voor meer verkopen. Een goed uitgevoerde CPC marketing is daardoor zeker van belang voor zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine adverteren biedt de mogelijkheid om de maximale potentie uit een advertentie te behalen. Daarnaast is CPC marketing ook een goede manier om de effectiviteit van adverteren te meten.

Ons advies

CPC marketing is een manier om te ontdekken of een campagne succesvol is, omdat je alleen betaalt voor de kliks op je advertentie. Je bent minder goed in staat om het volledige bereik te meten, aangezien een advertentie mogelijk meer gezien is en mensen later nog jouw website opzoeken.

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van CPC marketing. Het is als bedrijf belangrijk om te ontdekken welke vorm van zoekmachine adverteren het beste bij jou past. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat cpc marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over cpc marketing geschreven?

Het artikel over cpc marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over cpc marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over cpc marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals cpc marketing?

Wij schrijven over begrippen als cpc marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Cpc marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over cpc marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip cpc marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van cpc marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van cpc marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende cpc marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van cpc marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over cpc marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z