CPC marketing

Er zijn verschillende manieren om voor jouw advertentie te betalen. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met CPC marketing. Wat is CPC marketing precies en hoe gaat dit precies in zijn werk? Op deze pagina leggen we de term aan je uit. 

Wat is CPC marketing?

CPC marketing is een term binnen online marketing. CPC staat voor Cost Per Click: het gaat erom dat de adverteerder betaalt als een bezoeker van een website op een advertentie klikt. Hiermee is CPC niet hetzelfde als CPM, waar je betaalt per weergave van een advertentie. 

Handmatig of automatisch bieden

Het hoeft bij CPC marketing niet direct te betekenen dat het gaat om een verkoop van een product. Het is ook mogelijk dat de consument een andere actie uitvoert, denk hierbij aan het inschrijven voor een nieuwsbrief of het doorklikken naar een andere pagina. Bij CPC marketing betaalt een adverteerder alleen voor de kliks. Bekijken 200 mensen de advertentie, maar klikken er 5 op de advertentie, dan zijn de kosten voor de advertentie voor deze 5 kliks.  

Het is mogelijk om handmatig te bieden voor het bepalen van de prijs voor CPC. Kies zelf het bedrag voor een klik en verander dit per keyword, of kies voor automatisch bieden, waarbij Google zelf een bedrag kiest dat aan het algoritme voldoet. Dit bedrag past vaak ook binnen je budget. 

CPC Marketing _ Begrippenlijst

De impact van CPC marketing op SEO

De impact van CPC marketing op SEO is wel degelijk aanwezig. Slim adverteren zorgt voor meer bezoekers op je website en uiteindelijk ook voor meer verkopen. Een goed uitgevoerde CPC marketing is daardoor zeker van belang voor zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine adverteren biedt de mogelijkheid om de maximale potentie uit een advertentie te behalen. Daarnaast is CPC marketing ook een goede manier om de effectiviteit van adverteren te meten.

Mijn advies

CPC marketing is een manier om te ontdekken of een campagne succesvol is, omdat je alleen betaalt voor de kliks op je advertentie. Je bent minder goed in staat om het volledige bereik te meten, aangezien een advertentie mogelijk meer gezien is en mensen later nog jouw website opzoeken.

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden van CPC marketing. Het is als bedrijf belangrijk om te ontdekken welke vorm van zoekmachine adverteren het beste bij jou past. 

Veelgestelde vragen

Wat is CPC Marketing?

CPC marketing staat voor Cost Per Click. Hierbij betaal de adverteerder per keer dat er een bezoeker op de betreffende advertentie klikt. Het is de tegenhanger van CPM, waarbij er per weergave van de advertentie wordt betaald.

Wat is de impact van CPC Marketing op SEO?

Als je op een slimme manier adverteert, zul je meer bezoekers trekken en dit zal ook tot een hogere omzet leiden. Een CPC kan dus, mits goed uitgevoerd, impact op jouw SEO hebben.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z