Testimonials

Klanten hebben vandaag de dag heel veel mogelijkheden om hun mening over een merk of product uit te spreken. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met een testimonial. Wat zijn testimonials en hoe werkt dit in de praktijk? We bespreken hier het begrip uitgebreid.

Wat zijn testimonials?

Testimonials zijn verklaringen van klanten over de positieve ervaring met een bedrijf of product. Een testimonial bestaat mogelijk uit een lang verhaal of een korte quote. Daarnaast is het ook mogelijk dat een testimonial in de vorm van audio of video komt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van testimonials in de praktijk

Testimonials zijn een belangrijke vorm van consumer-generated advertising. Een positieve klantervaring zorgt voor goede reviews op social media, forums of op de website van een bedrijf. Het is in feite gratis reclame. Een testimonial is een vorm van mond-tot-mond reclame en viral marketing. Het is ook mogelijk dat een bedrijf actief testimonials van klanten verzamelt om deze te gebruiken op de website of in reclames.

Vooral op zakelijke websites, in brochures en advertenties zie je testimonials veel terug. Je leest dan aanbevelingen van consumenten. Aanbevelingen van bekende personen of personen met autoriteit heet endorsement.

Testimonials _ Begrippenlijst

De impact van testimonials op SEO

Testimonials hebben zeker de potentie om veel impact te hebben op de SEO van een website of pagina. Wanneer consumenten een positieve ervaring met een merk of product delen, is de kans groter dat anderen ook naar je website gaan en hier een aankoop doen. Testimonials hebben hierdoor de invloed om meer conversie op een website te genereren. Dit draagt weer bij aan zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Het gebruik van testimonials heeft de potentie veel op te leveren voor jouw bedrijf en het imago van een merk of product.

We raden aan om testimonials van klanten te gebruiken om zo andere bezoekers aan te sporen ook een aankoop te doen. Het is ook erg gemakkelijk om zelf testimonials te verzinnen en op de website te plaatsen. DIt is echter een vorm van misleiding en daardoor niet aan te raden.

Veelgestelde vragen

Wat is Testimonials?

Met testimonials bedoelen we verklaringen die klanten geven naar aanleiding van een positieve ervaring met een bepaald product, merk of bedrijf. Vaak is het een quote of soms een iets langer verhaal. We zien ook regelmatig testimonials in de vorm van een video- of audiobericht.

Wat is de impact van Testimonials op SEO?

Testimonials kunnen een grote impact hebben op SEO. Positieve berichtgevingen van klanten doen het altijd goed en zullen voor meer verkeer naar de site doen. De kans dat je conversie zal stijgen is daarmee ook aanzienlijk.

Voor wie hebben wij dit artikel over testimonials geschreven?

Het artikel over testimonials hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over testimonials in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals testimonials?

Wij schrijven over begrippen als testimonials om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

testimonials is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over testimonials in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals testimonials, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip testimonials in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van testimonials. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van testimonials op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende testimonials.

Het voorbeeld dat wij geven van testimonials , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over testimonials van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z