Testimonials

Klanten hebben vandaag de dag heel veel mogelijkheden om hun mening over een merk of product uit te spreken. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met een testimonial. Wat zijn testimonials en hoe werkt dit in de praktijk? We bespreken hier het begrip uitgebreid.

Wat zijn testimonials?

Testimonials zijn verklaringen van klanten over de positieve ervaring met een bedrijf of product. Een testimonial bestaat mogelijk uit een lang verhaal of een korte quote. Daarnaast is het ook mogelijk dat een testimonial in de vorm van audio of video komt.

De werking van testimonials in de praktijk

Testimonials zijn een belangrijke vorm van consumer-generated advertising. Een positieve klantervaring zorgt voor goede reviews op social media, forums of op de website van een bedrijf. Het is in feite gratis reclame. Een testimonial is een vorm van mond-tot-mond reclame en viral marketing. Het is ook mogelijk dat een bedrijf actief testimonials van klanten verzamelt om deze te gebruiken op de website of in reclames.

Vooral op zakelijke websites, in brochures en advertenties zie je testimonials veel terug. Je leest dan aanbevelingen van consumenten. Aanbevelingen van bekende personen of personen met autoriteit heet endorsement.

Testimonials _ Begrippenlijst

De impact van testimonials op SEO

Testimonials hebben zeker de potentie om veel impact te hebben op de SEO van een website of pagina. Wanneer consumenten een positieve ervaring met een merk of product delen, is de kans groter dat anderen ook naar je website gaan en hier een aankoop doen. Testimonials hebben hierdoor de invloed om meer conversie op een website te genereren. Dit draagt weer bij aan zoekmachine optimalisatie.

Mijn advies

Het gebruik van testimonials heeft de potentie veel op te leveren voor jouw bedrijf en het imago van een merk of product.

We raden aan om testimonials van klanten te gebruiken om zo andere bezoekers aan te sporen ook een aankoop te doen. Het is ook erg gemakkelijk om zelf testimonials te verzinnen en op de website te plaatsen. DIt is echter een vorm van misleiding en daardoor niet aan te raden.

Veelgestelde vragen

Wat is Testimonials?

Met testimonials bedoelen we verklaringen die klanten geven naar aanleiding van een positieve ervaring met een bepaald product, merk of bedrijf. Vaak is het een quote of soms een iets langer verhaal. We zien ook regelmatig testimonials in de vorm van een video- of audiobericht.

Wat is de impact van Testimonials op SEO?

Testimonials kunnen een grote impact hebben op SEO. Positieve berichtgevingen van klanten doen het altijd goed en zullen voor meer verkeer naar de site doen. De kans dat je conversie zal stijgen is daarmee ook aanzienlijk.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z