SEA-campagne

Wil jij jouw website beter gevonden laten worden? Dan kan een SEA-campagne misschien wel wat voor jou zijn. Met behulp van advertenties kun je extra bezoekers genereren, waardoor jij bijvoorbeeld meer leads kunt scoren of meer producten kunt verkopen. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over SEA en hoe je dit het beste in kunt zetten.

Wat is een SEA-campagne?

SEA staat voor Search Engine Advertising. Je maakt dus een reclame voor jouw producten of diensten in een zoekmachine. Je kunt hierdoor beter gevonden worden als iemand naar woorden zoekt die voor jouw bedrijf relevant zijn. Met een SEA-campagne vergroot je dus jouw vindbaarheid en mogelijk ook jouw relevantie. Je kunt een SEA-campagne in verschillende zoekmachines doen, zoals op Google of Bing.

Voorbeelden van SEA-campagne

Een mooi voorbeeld van een SEA-campagne is bijvoorbeeld een advertentie voor sieraden die je wilt gaan verkopen. Je maakt een SEA-campagne aan met de juiste zoekwoorden en linkt direct naar de pagina waarop je de sieraden wilt verkopen. Als iemand op deze zoekwoorden zoekt komt jouw pagina in de advertenties te staan, waardoor er sneller op geklikt wordt.

Het belang van sea-campagne

Adverteren op zoekmachines is een directe en snelle methode om weergave te garanderen. Een SEA-campagne gaat een stuk sneller dan zoekmachine optimalisatie, aangezien zoekmachine optimalisatie een voortduren en langer proces is. Bij een SEA-campagne hoef je niet je gehele website te optimaliseren en een reputatie op te bouwen, je betaalt er namelijk voor om gezien te worden.

De impact van sea-campagne

Om zoveel mogelijk impact te hebben met jouw SEA-campagne zijn er verschillende dingen waar je op moet letten en die gemeten moeten worden. Zo kijk je bijvoorbeeld naar de kosten per lead, kosten per transactie, de ROAS (Return on Ad Spend) en de ROI (Return on Investment). Je kunt jouw impact vergroten door goed op een rijtje te hebben wat je wilt bereiken, wie jouw doelgroep is en waar deze te vinden is en wat de beste keywords zijn om te gebruiken.

Mijn advies

Aan SEA zitten verschillende voordelen verbonden. Zo bereik je, in tegenstelling tot een traditionele advertentie, een doelgroep die al interesse toont. De kans op conversie is hierdoor hoger, de doelgroep zoekt namelijk al naar bepaalde informatie over een bepaald product of onderwerp. Hierdoor is de kans groter dat ze jouw product of dienst kopen. Een SEA-campagne is dus zeker het proberen waard.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies