Paid inclusion

Betalen om zichtbaar te zijn op internet? Dit is in tal van vormen mogelijk, onder andere met paid inclusion. Wat is paid inclusion en bestaat dit vandaag de dag nog steeds? Dat lees je hier!

Wat is paid inclusion?

Paid inclusion is een vorm van zoekmachine marketing die met name voorkwam toen internet net inkomst was. Paid inclusion is lange tijd een inkomstenbron voor ontwikkelaars geweest. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De komst en verdwijning van paid inclusion

Toen het internet nog nieuw was, bleek het een stuk lastiger om nieuwe websites te vinden. Een zoekmachine bleek zeer hard nodig om het zoeken op internet makkelijker te maken, een kostbare klus voor ontwikkelaars. Hierbij ontstond paid inclusion: de beheerder van een website betaalde geld voor een opname in de zoekindex. 

Dit inkomstenmodel is aan de kant geschoven door Google. Google besloot alle websites te indexeren zonder hier geld voor te vragen. Onder andere de komst van Google Adwords is een inkomstenbron van Google, evenals Google Shopping.

Paid Inclusion _ Begrippenlijst

De impact van paid inclusion op de SEO

Vandaag de dag is paid inclusion niet meer aanwezig, maar het is nog wel mogelijk om tegen betaling beter zichtbaar te zijn in de zoekmachine. Dit is mogelijk door middels van SEA, Search Engine Advertising. Dit is een slimme manier om beter zichtbaar te zijn en daardoor ook goed vindbaar voor de doelgroep. Paid inclusion in de vorm van SEA is dan ook zeker een manier om de zoekmachine optimalisatie van je website te verbeteren. 

Ons advies

Je hoeft niet meer te betalen om online zichtbaar te zijn, maar dit betekent niet dat je automatisch ook bovenaan de ranking staat. Dit is wel mogelijk, maar kost wel tijd en geld. 

We raden aan om te investeren in goede SEO, waarmee je niet alleen beter vindbaar bent, maar ook meer verkeer op je website krijgt en daardoor betere resultaten haalt. De opties met SEA leveren mogelijk ook interessante voordelen op.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Paid Inclusion?

Paid inclusion is een van eerste vormen van marketing in de zoekmachines in de tijd dat de internethype aan het ontstaan was. Vooral voor ontwikkelaars is het lange tijd een bron van inkomsten geweest.

Wat is de impact van Paid Inclusion op SEO?

Tegenwoordig bestaat Paid Inclusion niet meer. Wel zijn er andere vormen van zoekmachine marketing, ook wel SEA genoemd, voor in de plaats gekomen. Het is een manier om je zichtbaarheid te vergroten, maar waarvoor je wel moet betalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over paid inclusion geschreven?

Het artikel over paid inclusion hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over paid inclusion in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals paid inclusion?

Wij schrijven over begrippen als paid inclusion om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

paid inclusion is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over paid inclusion in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals paid inclusion, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip paid inclusion in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van paid inclusion. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van paid inclusion op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende paid inclusion.

Het voorbeeld dat wij geven van paid inclusion , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over paid inclusion van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z