Page Analytics by Google

Wil je inzicht in de interactie van je bezoekers met je site? Gebruik dan Page Analytics by Google. Page Analytics by Google laat zien hoe je consumenten reageren en interacteren met je website. De extensie kan nog steeds gebruikt worden, maar wordt inmiddels niet meer geüpdatet. 

Wat is Page Analytics by Google?

Page Analytics by Google is dus een extensie. Deze extensie download je voor je Chrome browser. Het doel van de extensie is inzicht geven in de acties van je websitebezoekers. Zoals waar je bezoekers wel en niet op klikken op je site. Met die informatie verbeter je de website om de ervaring van de bezoeker te optimaliseren. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat je kunt met Page Analytics

Page Analytics by Google vereist een Google account. Daarmee krijg je toegang tot de Page Analytics bij pagina’s waar je op je account toegang toe hebt. Bij deze pagina’s zie je dan een aantal elementen zolang je bent ingelogd. Dit zijn het aantal paginaweergaven en het aantal unieke paginaweergaven. Ook de gemiddelde tijd die op een pagina is besteed, de bounce rate en het verlaten van de pagina van bezoekers is zichtbaar voor jou. Page Analytics by Google laat zien waar in de pagina je bezoekers klikken. Ook het actieve aantal bezoekers op dat moment krijg je te zien. 

Page Analytics by Google _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Bezoekers zijn van belang voor je SEO. Vooral de activiteit van je bezoekers wordt in acht genomen door de zoekmachines in hun ranking. Daarom is een website waar bezoekers graag komen en blijven van belang voor de SEO. Page Analytics by Google lift een tipje van de sluier door je inzicht te geven in het gedrag van je bezoekers. Hoe je dit omzet naar een SEO strategie is een stap die je zelf neemt aan de hand van die informatie. 

Ons advies

De extensie wordt niet meer geüpdatet, en dat is een risico. Hoewel de functies blijven werken, kan het gebrek aan updates op termijn problemen opleveren. Kijk dus goed hoe lang geleden de laatste update is geweest en of er sindsdien problemen zijn gemeld door andere gebruikers. Dit is aan verandering onderhevig, omdat sites, technologieën en tools continu blijven ontwikkelen. De extensie kan die ontwikkelingen zonder updates niet oneindig bij blijven houden. 

Veelgestelde vragen

Wat is Page Analytics by Google?

Page Analytics by Google is een extensie voor de Chromebrowser. Hij geeft je inzicht in de acties die de bezoekers van jouw website doen. Hierbij kan je denken aan welk links ze aanklikken en welke juist niet. Met deze informatie kun je je website dus verbeteren.

Wat is de impact van Page Analytics by Google op SEO?

Door de inzichten van op welke manier bezoekers jouw site gebruiken, kun je verbeteringen doorvoeren. Hierdoor zal de gebruikerservaring verbeteren, waardoor gebruiker langer blijven en eerder tot conversie zullen overgaan.

Voor wie hebben wij dit artikel over page analytics by google geschreven?

Het artikel over page analytics by google hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over page analytics by google in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals page analytics by google?

Wij schrijven over begrippen als page analytics by google om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

page analytics by google is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over page analytics by google in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals page analytics by google, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip page analytics by google in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van page analytics by google. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van page analytics by google op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende page analytics by google.

Het voorbeeld dat wij geven van page analytics by google , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over page analytics by google van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z