MCC Google

Er zijn veel manieren waarop je de campagnes en accounts van klanten beheert en met MCC maak je het voor jezelf nog makkelijker. Wat is MCC en voor wie is dit een slimme tool? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is MCC Google?

MCC Google is een applicatie voor het centraal beheren van meerdere klantenaccounts.  MCC staat voor My Client Center. Je bent hiermee in staat één login te gebruiken om zo het beheer van campagnes en advertenties makkelijker te maken.

MCC voor de marketing bureaus

MCC is een onderdeel van Google en biedt de mogelijkheid om meerdere accounts centraal te beheren. Dit scheelt je veel tijd en kosten. Het verdienmodel van Google is vooral gericht op de inkomsten uit advertenties. Er zijn diverse applicaties ontwikkeld om het inrichten van campagnes makkelijker te maken voor adverteerders. My Client Center is een tool van Google Ads en is voornamelijk interessant voor marketing bureaus die campagnes voor meerdere klanten beheren.

Eerst maak je een manager account aan, waarna je toegangsrechten deelt met andere managers. Dit maakt het mogelijk om prestaties binnen een omgeving met elkaar te vergelijken. Het bijhouden van conversies is hier ook mogelijk. Eventueel deel je belangrijke data, zoals de prestaties van zoekwoorden, in rapporten.

MCC Google _ Begrippenlijst

De impact van MCC Google op SEO

MCC Google heeft niet zozeer een directe impact op de SEO van een website of pagina, eerder een indirecte impact. Het geeft een duidelijk inzicht in de resultaten en andere belangrijke data, waardoor je ontdekt waar je eventuele veranderingen gaat toepassen. Het gebruik van Google Ads en daarmee MCC is een goede manier om de beste resultaten te behalen middels een campagne.

Mijn advies

We raden aan om een marketing bureau in te schakelen die gebruik maakt van Google Ads. Een dergelijk bureau begeleidt je in de advertenties en ervoor zorgen dat je hier de optimale resultaten mee behaalt. Voor advies over campagnes en SEO op je website is het ook mogelijk een marketing bureau in te schakelen.

Veelgestelde vragen

Wat is MCC Google?

De letters MCC staan voor My Client Center. Met deze tool kun je van meerdere klantenaccounts centraal beheren. Zo kun je het beheer van campagnes en advertenties een stuk vereenvoudigen.

Wat is de impact van MCC Google op SEO?

Een directe impact op SEO heeft MCC Google niet. Het geeft je wel bepaalde inzichten op basis waarvan je eventuele verbeteringen kunt doorvoeren. Deze verbeteringen kunnen dan wel weer tot betere resultaten leiden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z