Bid

Wil jij een marketingcampagne zo effectief mogelijk inzetten? Dan is het mogelijk gebruik te maken van een bid strategie. Wat is een bid en hoe werkt dit in de praktijk? We leggen het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is een bid?

Een bid is een Engelse term dat ‘bod’ betekent. Bij online marketing is een bid een strategie van onder andere Google Ads waarbij je als adverteerder een bid plaatst voor het uitbrengen van een advertentie via Google Ads.

Voorwaarden voor een bid

Het is niet zo dat iedere adverteerder die een advertentie op Google Ads wil plaatsen ook daadwerkelijk zijn advertentie in Google Ads ziet staan. Als adverteerder breng je een bod uit op het plaatsen van een advertentie. Google let dan onder andere op de relevantie van een advertentie en de kwaliteit van de pagina die achter deze koppeling zit. De hoogte van het bod is daarnaast ook van belang, maar voert niet de boventoon.

Er bestaan meerdere Google bid strategies. Clicks, impressies, conversies en views zijn de meest gebruikte strategies. Welke strategie het beste is, hangt af van de doelstelling.

bid

De impact van bid op SEO

Een bid heeft geen directe impact op de SEO van een website. Uit officiële documenten van Google zelf is gebleken dat het runnen van een Google Ads campagne geen invloed heeft op de SEO ranking.

Wel is het met een Google Ads campagne mogelijk om een bepaald doel te behalen, zoals veel zichtbaarheid of zoveel mogelijk nieuwe bezoekers naar jouw website te halen. Meer relevante traffic op je website heeft wel positieve gevolgen voor je SEO.

Ons advies

Het gebruik van een Google Ads bid strategie biedt mogelijkheden om een succesvolle marketingcampagne op te zetten. Hierbij is een goede voorbereiding belangrijk om zo de beste resultaten te behalen.

We raden aan om eerst te kijken naar de doelstelling van de advertentie. Is zichtbaarheid het belangrijkste doel? Kies dan voor Impression Share als strategie. Wil je zoveel mogelijk bezoekers op je website? De bid strategie Cost-Per-Click is dan de beste oplossing.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat bid inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over bid geschreven?

Het artikel over bid hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over bid hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over bid in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bid?

Wij schrijven over begrippen als bid om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Bid is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bid en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip bid in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bid. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bid op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bid.

Het voorbeeld dat wij geven van bid geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over bid van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z