Bid

Wil jij een marketingcampagne zo effectief mogelijk inzetten? Dan is het mogelijk gebruik te maken van een bid strategie. Wat is een bid en hoe werkt dit in de praktijk? We leggen het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is een bid?

Een bid is een Engelse term dat ‘bod’ betekent. Bij online marketing is een bid een strategie van onder andere Google Ads waarbij je als adverteerder een bid plaatst voor het uitbrengen van een advertentie via Google Ads.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorwaarden voor een bid

Het is niet zo dat iedere adverteerder die een advertentie op Google Ads wil plaatsen ook daadwerkelijk zijn advertentie in Google Ads ziet staan. Als adverteerder breng je een bod uit op het plaatsen van een advertentie. Google let dan onder andere op de relevantie van een advertentie en de kwaliteit van de pagina die achter deze koppeling zit. De hoogte van het bod is daarnaast ook van belang, maar voert niet de boventoon.

Er bestaan meerdere Google bid strategies. Clicks, impressies, conversies en views zijn de meest gebruikte strategies. Welke strategie het beste is, hangt af van de doelstelling.

bid

De impact van bid op SEO

Een bid heeft geen directe impact op de SEO van een website. Uit officiële documenten van Google zelf is gebleken dat het runnen van een Google Ads campagne geen invloed heeft op de SEO ranking.

Wel is het met een Google Ads campagne mogelijk om een bepaald doel te behalen, zoals veel zichtbaarheid of zoveel mogelijk nieuwe bezoekers naar jouw website te halen. Meer relevante traffic op je website heeft wel positieve gevolgen voor je SEO.

Ons advies

Het gebruik van een Google Ads bid strategie biedt mogelijkheden om een succesvolle marketingcampagne op te zetten. Hierbij is een goede voorbereiding belangrijk om zo de beste resultaten te behalen.

We raden aan om eerst te kijken naar de doelstelling van de advertentie. Is zichtbaarheid het belangrijkste doel? Kies dan voor Impression Share als strategie. Wil je zoveel mogelijk bezoekers op je website? De bid strategie Cost-Per-Click is dan de beste oplossing.

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Bid?

Bid is de Engelse vertaling van ‘bod’. Het heeft natuurlijk veel betekenissen. In de wereld van de online marketing is het strategie van bijvoorbeeld Google Ads waarbij een adverteerder een bid plaatst om een advertentie op Google Ads te publiceren.

Wat is de impact van Bid op SEO?

Een bid heeft in feite geen impact op de SEO van een site. Google geeft zelf aan dat het plaatsen van advertenties op Google Ads geen invloed heeft op de ranking in de zoekresultaten. Wel zal het tot mogelijk tot meer bezoekers leiden en dat heeft dan wel weer een positieve invloed op de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over bid geschreven?

Het artikel over bid hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over bid in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals bid?

Wij schrijven over begrippen als bid om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

bid is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over bid in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals bid, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip bid in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van bid. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van bid op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende bid.

Het voorbeeld dat wij geven van bid , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over bid van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z