Rich media

Rich Media

In dit artikel neem ik je als ervaren SEO consultant mee in wat rich media precies betekent en waarom je het goed kunt gebruiken voor jouw SEO landingspagina’s.
Rich media is een term in de online marketing die eigenlijk alle vormen van content aanduidt behalve tekst. Dit houdt dus vormen van content in zoals video, audio en andere elementen die kijkers aanmoedigen om interactie aan te gaan met bepaalde content. Dit wordt veelal gebruikt met SEA advertenties. Hierdoor wordt het verleidelijker gemaakt voor mensen die een advertentie zien hier ook op te klikken. Anno 2018 is het ook in opkomst in de SEO wereld. Steeds meer SEO landingspagina’s gebruiken rich media om het verhaal van het bedrijf te delen.

Informatie verspreiden

Ook om informatieve content te verspreiden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van rich media. Denk bijvoorbeeld aan rich media zoals YouTube video’s, podcasts of afbeeldingen. Deze zijn allen geschikt om een informatieve tekst toe te lichten en iets uit te leggen.

Google en de andere zoekmachines worden steeds beter in het analyseren van deze rich media. De crawler van Google kan vrij goed oppikken wat er in een YouTube video wordt uitgelegd. Dit is mede doordat YouTube een onderdeel van Google is. Hierdoor is het in veel gevallen een aanrader om een landingspagina te voorzien van rich media.


Dus: Verrijk jouw landingspagina’s met rich media om zowel de gebruikerservaring als vindbaarheid van de pagina te versterken!

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist