Rich media

Rich Media

In dit artikel neem ik je mee in wat rich media precies betekent en waarom je het goed kunt gebruiken voor jouw SEO landingspagina’s.
Rich media is een term in de online marketing die eigenlijk alle vormen van content aanduidt behalve tekst. Dit houdt dus vormen van content in zoals video, audio en andere elementen die kijkers aanmoedigen om interactie aan te gaan met bepaalde content. Dit wordt veelal gebruikt met SEA advertenties. Hierdoor wordt het verleidelijker gemaakt voor mensen die een advertentie zien hier ook op te klikken. Anno 2018 is het ook in opkomst in de SEO wereld. Steeds meer SEO landingspagina’s gebruiken rich media om het verhaal van het bedrijf te delen.

Informatie verspreiden

Ook om informatieve content te verspreiden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van rich media. Denk bijvoorbeeld aan rich media zoals YouTube video’s, podcasts of afbeeldingen. Deze zijn allen geschikt om een informatieve tekst toe te lichten en iets uit te leggen.

Google en de andere zoekmachines worden steeds beter in het analyseren van deze rich media. De crawler van Google kan vrij goed oppikken wat er in een YouTube video wordt uitgelegd. Dit is mede doordat YouTube een onderdeel van Google is. Hierdoor is het in veel gevallen een aanrader om een landingspagina te voorzien van rich media.


Dus: Verrijk jouw landingspagina’s met rich media om zowel de gebruikerservaring als vindbaarheid van de pagina te versterken!

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO consultant die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Analyse

In dit artikel vertel ik meer over het opstellen van een SEO analyse. Daarbij zoom ik in op alle aspecten van SEO: Technische SEO, SEO content en in een later stadium ook linkbuilding en het backlinkprofiel.

SEO Analyse

SEO Betekenis

In mijn artikel over de SEO betekenis leg ik alle aspecten van SEO uit. Ik laat in dit artikel ook gelijk een gedeelte van mijn werkwijze zien. Lees dit artikel wanneer je meer wilt weten over de betekenis van SEO.

SEO Betekenis

SEO & SEA

In dit artikel leg ik de 2 marketinguitingen SEO en SEA naast elkaar. Eerst zoom ik in op SEO, daarna doe ik hetzelfde met SEA. Ik sluit af met verschillende vergelijkingen tussen de twee.

SEO & SEA

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist