Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (SEO)

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google om de vindbaarheid van organisaties te verbeteren. Als SEO consultant help ik mijn klanten hier graag mee. Met Google Mijn Bedrijf kan een bedrijf de vindbaarheid in zowel de Search als Maps resultaten verbeteren. Door jouw bedrijfsinformatie hier in te voeren en te bevestigen vertel je Google waar jouw bedrijf aanwezig is.
Dit geeft met name een enorme boost aan de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Wanneer Google zeker weet waar jouw bedrijf aanwezig is kan hij hierop de resultaten aanpassen. Wanneer een potentiele klant dan in de buurt op zoek is naar soortgelijke diensten wordt jouw bedrijf wellicht getoond.

Ook is het mogelijk om informatie over jouw bedrijf te delen met klanten of volgers. Daarbij is het mogelijk om de interactie met deze klanten aan te gaan. Dit is een positief signaal voor Google doordat het laat zien dat je naar de klant luistert en de klant actief informeert.

Via Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk voor klanten om reviews achter te laten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een belangrijk ranking signaal is voor de lokale SEO van een bedrijf. Daarnaast wordt dit enorm vaak gebruikt in het beslissingsproces van potentiele klanten. Het is in veel gevallen de makkelijkste manier om erachter te komen wat klanten over een bedrijf vertellen.
Wanneer een klant een slechte review achterlaat is dit niet gelijk de ondergang van een bedrijf. Probeer erachter te komen waarom de klant ontevreden is en buig dit om naar iets positiefs. Dan laat je ook aan andere klanten zien dat je actief bezig bent met het verbeteren van de klanttevredenheid.

Hoe richt ik Google Mijn Bedrijf in?

Google Mijn Bedrijf is vaak het eerste aanrakingspunt tussen een potentiele klant en een bedrijf. Het fungeert daardoor in veel gevallen als een online visitekaart in de zoekmachines. Zorg er dus voor dat je Google Mijn Bedrijf profiel aan de volgende eisen voldoet:

– Vernoem je bedrijfsnaam;
– Vernoem de branche waarin je actief bent;
– Vernoem je adres (of meerdere adressen wanneer je meerdere vestigingen hebt);
– Vernoem je openingstijden;
– Vernoem je telefoonnummer;
– Plaats een prominente link naar je website;
– Plaats afbeeldingen die relevant en kwalitatief zijn;
– Plaats een link van je vestiging in Google Maps;
– Zorg ervoor dat je veel positieve user reviews hebt.

Ik zou voor iedereen die zich bezighoudt met SEO aanraden om Google Mijn Bedrijf hierbij te gebruiken. Het is een handige tool om (vooral) de lokale SEO te stimuleren. Daarnaast is Google Mijn Bedrijf een mooie online visitekaart voor je potentiele klanten!

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 4 december, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis en vrijblijvend een SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist