Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf (SEO)

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google om de vindbaarheid van organisaties te verbeteren. Met Google Mijn Bedrijf kan een bedrijf de vindbaarheid in zowel de Search als Maps resultaten verbeteren. Door jouw bedrijfsinformatie hier in te voeren en te bevestigen vertel je Google waar jouw bedrijf aanwezig is.
Dit geeft met name een enorme boost aan de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Wanneer Google zeker weet waar jouw bedrijf aanwezig is kan hij hierop de resultaten aanpassen. Wanneer een potentiele klant dan in de buurt op zoek is naar soortgelijke diensten wordt jouw bedrijf wellicht getoond.

Ook is het mogelijk om informatie over jouw bedrijf te delen met klanten of volgers. Daarbij is het mogelijk om de interactie met deze klanten aan te gaan. Dit is een positief signaal voor Google doordat het laat zien dat je naar de klant luistert en de klant actief informeert.

Via Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk voor klanten om reviews achter te laten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een belangrijk ranking signaal is voor de lokale SEO van een bedrijf. Daarnaast wordt dit enorm vaak gebruikt in het beslissingsproces van potentiele klanten. Het is in veel gevallen de makkelijkste manier om erachter te komen wat klanten over een bedrijf vertellen.
Wanneer een klant een slechte review achterlaat is dit niet gelijk de ondergang van een bedrijf. Probeer erachter te komen waarom de klant ontevreden is en buig dit om naar iets positiefs. Dan laat je ook aan andere klanten zien dat je actief bezig bent met het verbeteren van de klanttevredenheid.

Hoe richt ik Google Mijn Bedrijf in?

Google Mijn Bedrijf is vaak het eerste aanrakingspunt tussen een potentiele klant en een bedrijf. Het fungeert daardoor in veel gevallen als een online visitekaart in de zoekmachines. Zorg er dus voor dat je Google Mijn Bedrijf profiel aan de volgende eisen voldoet:

– Vernoem je bedrijfsnaam;
– Vernoem de branche waarin je actief bent;
– Vernoem je adres (of meerdere adressen wanneer je meerdere vestigingen hebt);
– Vernoem je openingstijden;
– Vernoem je telefoonnummer;
– Plaats een prominente link naar je website;
– Plaats afbeeldingen die relevant en kwalitatief zijn;
– Plaats een link van je vestiging in Google Maps;
– Zorg ervoor dat je veel positieve user reviews hebt.

Ik zou voor iedereen die zich bezighoudt met SEO aanraden om Google Mijn Bedrijf hierbij te gebruiken. Het is een handige tool om (vooral) de lokale SEO te stimuleren. Daarnaast is Google Mijn Bedrijf een mooie online visitekaart voor je potentiele klanten!

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 4 december, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis en vrijblijvend een SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Analyse

In dit artikel vertel ik meer over het opstellen van een SEO analyse. Daarbij zoom ik in op alle aspecten van SEO: Technische SEO, SEO content en in een later stadium ook linkbuilding en het backlinkprofiel.

SEO Analyse

SEO Betekenis

In mijn artikel over de SEO betekenis leg ik alle aspecten van SEO uit. Ik laat in dit artikel ook gelijk een gedeelte van mijn werkwijze zien. Lees dit artikel wanneer je meer wilt weten over de betekenis van SEO.

SEO Betekenis

SEO & SEA

In dit artikel leg ik de 2 marketinguitingen SEO en SEA naast elkaar. Eerst zoom ik in op SEO, daarna doe ik hetzelfde met SEA. Ik sluit af met verschillende vergelijkingen tussen de twee.

SEO & SEA

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist