Referral

Er zijn verschillende methodes om reclame te maken voor een product of dienst. Dit is onder andere mogelijk met referral. Maar wat is referral precies en hoe pas je dit als bedrijf toe? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is referral?

Referral is een manier om reclame te maken. Deze term betekent doorverwijzing en komt op verschillende manieren voor. Een referral heet ook wel mond-op-mond reclame. Deze methode komt regelmatig voor bij internet marketing en is een goede manier om nieuwe klanten te werven.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van een referral in de praktijk

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk reclame maken voor een product of dienst. Ben je op zoek naar een aannemer voor het realiseren van bouwactiviteiten en een kennis verwijst naar een persoon die hij heeft ingeschakeld voor dergelijke werkzaamheden, dan is er sprake van een referral. De kennis verwijst je door naar een goede aannemer. Dit is vrijwel altijd op basis van positieve ervaringen.

Het is ook mogelijk om online referral marketing te gebruiken. Het noemen van bedrijven op websites maakt het voor bezoekers mogelijk om door te klikken naar de website van een bedrijf. Via social media is er ook veel sprake van online referral marketing.

referral

De impact van referral op SEO

Een referral is zeker van nut voor de SEO van je website. Een product of dienst komt onder de aandacht door middel van mond-op-mond reclame. Krijgt jouw website een vermelding op een blog of noemt iemand een van je producten op social media? Dit is gunstig voor de SEO van je website. Het zorgt ervoor dat mensen naar jou op zoek gaan en wellicht overgaan tot het doen van een aankoop. Een (online) referral zorgt mogelijk voor een betere vindbaarheid.

Ons advies

Met een referral krijgt jouw bedrijf of een product of dienst van jouw bedrijf gratis marketing. Hierbij is een goede ervaring van de klant een must. Een manier om dit zelf te genereren is door online samen te werken met partijen om producten te promoten. De samenwerking met een influencer is meestal niet gratis, maar zorgt er wel voor dat een product of dienst onder de aandacht komt van een groot publiek. Zorg er wel voor dat je hiermee jouw doelgroep bereikt.

Veelgestelde vragen

Wat is referral?

Referral is een bepaalde methode voor het maken van reclame. Je kunt het zien als mond op mond reclame. Dit kan van bekende of onbekende personen zijn. We zien het vaak terug in de internet marketing. Letterlijk betekent deze term doorverwijzing.

Wat is de impact van Referral op SEO?

Als jouw website een wordt genoemd in een bepaald blog of op sociale media, dan heeft dit een gunstige invloed op SEO. Mensen zullen eerder geneigd zijn om jouw site op te gaan zoeken. Dit zal dus tot meer verkeer leiden en mogelijk ook een hogere omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over referral geschreven?

Het artikel over referral hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over referral in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals referral?

Wij schrijven over begrippen als referral om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

referral is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over referral in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals referral, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip referral in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van referral. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van referral op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende referral.

Het voorbeeld dat wij geven van referral , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over referral van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z