Quix van Yoast

Wie zoekt naar meer overzicht van zijn of haar bookmarks en bookmarklets, heeft baat bij Quix van Yoast. Yoast is een platform dat allerlei handige tools en oplossingen biedt die bijdragen aan jouw website en SEO. Quix is daar een tool van. Hoewel Quix inmiddels niet meer onder Yoast valt. 

Wat is Quix van Yoast?

Quix van Yoast is een tool die dus niet meer bestaat bij Yoast. In plaats daarvan is deze ondergebracht bij AlfredApp. Dezelfde ontwikkelaar, Joost de Valk, heeft hier Quix gelanceerd. Joost is ook de oprichter van Yoast. De tool is opnieuw uitgebracht met hetzelfde idee. 

Hoe Quix werkt

Quix maakt je navigatie sneller. Je gebruikt bij Quix shortcuts om te krijgen wat je nodig hebt. Dit kan heel simpel zijn. Bijvoorbeeld het aanpassen van de lay-out van een site, zodat je beter de teksten kunt lezen. Ook is het mogelijk om met slechts een paar toetsen een zoekopdracht uit te zetten en de resultaten hiervan meteen te laten openen. Met Quix bespaar je jezelf een hoop muisklikken en tijd. Het is wel zaak dat je je shortcuts onthoudt. 

Quix _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Quix heeft geen directe invloed op de SEO. Wel kun je met Quix snel bij je SEO tools terecht komen. Met een simpele toetsenbordcombinatie open je een tool direct. Dan moet je wel SEO tools op je browser hebben om te openen. Die kun je dan weer inzetten voor je SEO – daar zijn ze tenslotte voor. Verder staat Quix geheel los van je SEO. De tool zorgt dat je sneller navigeert in je bookmarks en bookmarklets.

Mijn advies

Quix van Yoast is niet meer in de lucht. Dezelfde ontwikkelaar heeft de tool nu uitgebracht onder een andere naam. De tool heet nog steeds Quix, maar is uitgebracht onder AlfredApp. Dit is omdat Quix van Yoast verloren is gegaan door gebrek aan blijven ontwikkelen. Ervan uit gaande dat dit nu wel het geval is, is het een optie om Quix van AlfredApp te gebruiken. Een tool die nog steeds is gemaakt door Joost. 

Veelgestelde vragen

Wat is Quix van Yoast?

Quix is een van de tools die hop het platform Yoast worden aangeboden. Het tool geeft meer overzicht van jouw bookmarks en bookmarklets.

Wat is de impact van Quix van Yoast op SEO?

Quix heeft in feite geen impact op SEO. Het zorgt ervoor dat je een goed overzicht van jouw bookmarks en bookmarklets hebt en dat je hier snel door kunt navigeren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z