Push strategie

Gebruik maken van traditionele kanalen om je doelgroep aan te zetten tot online actie? In dit geval kies je voor de push strategie. Wat is de push strategie en hoe gaat dit in zijn werk? Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is push strategie?

Push strategie is een methode waarbij je als bedrijf producten of diensten direct aan mogelijke klanten aanbiedt. Bij deze methode is er sprake van een aanbod waar de potentiële klant direct op ingaat. . Dit is anders dan de pull strategie, waarbij de klant eerst actie moet ondernemen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van push strategie in de praktijk

Ben je benieuwd hoe de push strategie werkt? In de praktijk komt deze methode op verschillende manieren tot uiting. Het toepassen van de push strategie gebeurt onder andere in supermarkten. Het vergroten van een schap voor hetzelfde product is hierbij een van de opties. Het aanbod is makkelijker beschikbaar voor de klant.

Als bedrijf push marketing toepassen gebeurt via zowel online als offline marketing. Een mailing met daarin een speciaal aanbod van een website maakt het voor klanten makkelijker om hier direct op in te gaan. Push marketing met offline marketing komt vaker voor.

push strategie

De impact van push strategie op SEO

De push strategie heeft geen directe impact op de SEO van een website. Wanneer je gebruik maakt van de push strategie is het wel belangrijk om te investeren in het verbeteren van de SEO. Dit maakt jouw website beter vindbaar en gebruiksvriendelijker voor potentiële klanten. Op deze manier heeft de push strategie mogelijk nog meer effect.

Ons advies

De klant hoeft nauwelijks activiteit te ondernemen om op een aanbod in te gaan. Anderzijds dien je als aanbieder wel een actieve houding aan te nemen. Omdat je je met pull strategie richt op de snelle verkoop, is dit voor de langere termijn wellicht minder interessant.

We raden aan om eerst te bepalen hoe interessant deze methode voor jou is en wat de voordelen hiervan zijn. Een tweede optie is het combineren van de push en pull strategie met de focus op herkenbaarheid. Deze marketingmix zorgt voor goede resultaten, mits er sprake is van een goede uitvoering.

Veelgestelde vragen

Wat is een Push Strategie?

Bij een push strategie bied jij als bedrijf jouw producten of diensten direct bij potentiële klanten aanbiedt, waarbij de klant desgewenst ook direct op kan ingaan. Het tegenovergestelde is de pull strategie. Hierbij ligt het initiatief bij de klant.

Wat is de impact van Push Strategie op SEO?

Op zich heeft push strategie geen directe impact SEO. Als je het wilt gaan toepassen, zorg dan wel dat je de SEO van jouw site op orde hebt. Een goede vindbaarheid en gebruikerservaring zorgt er voor dat jouw push strategie nog beter aanslaat.

Voor wie hebben wij dit artikel over push strategie geschreven?

Het artikel over push strategie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over push strategie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals push strategie?

Wij schrijven over begrippen als push strategie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

push strategie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over push strategie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals push strategie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip push strategie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van push strategie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van push strategie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende push strategie.

Het voorbeeld dat wij geven van push strategie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over push strategie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z