Push strategie

Gebruik maken van traditionele kanalen om je doelgroep aan te zetten tot online actie? In dit geval kies je voor de push strategie. Wat is de push strategie en hoe gaat dit in zijn werk? Op deze pagina vind je een uitgebreide uitleg van dit begrip.

Wat is push strategie?

Push strategie is een methode waarbij je als bedrijf producten of diensten direct aan mogelijke klanten aanbiedt. Bij deze methode is er sprake van een aanbod waar de potentiële klant direct op ingaat. . Dit is anders dan de pull strategie, waarbij de klant eerst actie moet ondernemen.

De werking van push strategie in de praktijk

Ben je benieuwd hoe de push strategie werkt? In de praktijk komt deze methode op verschillende manieren tot uiting. Het toepassen van de push strategie gebeurt onder andere in supermarkten. Het vergroten van een schap voor hetzelfde product is hierbij een van de opties. Het aanbod is makkelijker beschikbaar voor de klant.

Als bedrijf push marketing toepassen gebeurt via zowel online als offline marketing. Een mailing met daarin een speciaal aanbod van een website maakt het voor klanten makkelijker om hier direct op in te gaan. Push marketing met offline marketing komt vaker voor.

push strategie

De impact van push strategie op SEO

De push strategie heeft geen directe impact op de SEO van een website. Wanneer je gebruik maakt van de push strategie is het wel belangrijk om te investeren in het verbeteren van de SEO. Dit maakt jouw website beter vindbaar en gebruiksvriendelijker voor potentiële klanten. Op deze manier heeft de push strategie mogelijk nog meer effect.

Ons advies

De klant hoeft nauwelijks activiteit te ondernemen om op een aanbod in te gaan. Anderzijds dien je als aanbieder wel een actieve houding aan te nemen. Omdat je je met pull strategie richt op de snelle verkoop, is dit voor de langere termijn wellicht minder interessant.

We raden aan om eerst te bepalen hoe interessant deze methode voor jou is en wat de voordelen hiervan zijn. Een tweede optie is het combineren van de push en pull strategie met de focus op herkenbaarheid. Deze marketingmix zorgt voor goede resultaten, mits er sprake is van een goede uitvoering.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat push strategie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over push strategie geschreven?

Het artikel over push strategie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over push strategie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over push strategie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals push strategie?

Wij schrijven over begrippen als push strategie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Push strategie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over push strategie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip push strategie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van push strategie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van push strategie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende push strategie.

Het voorbeeld dat wij geven van push strategie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over push strategie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z