Positie

Zo goed mogelijk vindbaar zijn op het internet? Een goede positie in de zoekresultaten is dan ook van groot belang. Wat is een positie precies en hoe bereik je dit? We leggen dit allemaal aan je uit. 

Wat is een positie?

Een positie is een plek die een persoon, organisatie of object inneemt. In de wereld van zoekmachine optimalisatie zegt de positie iets over de plek waarop een website vermeldt staat in de zoekresultaten. Hoe hoger deze plek, hoe beter de positie en hoe beter de resultaten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De beste positie in Google

Vrijwel iedereen maakt gebruik van internet om zo bepaalde informatie op te zoeken: dit gebeurt voornamelijk via Google, de meest bekende zoekmachine. Om iets te vinden, vul je vaak sneller wat woorden in de zoekbalk dan dat je de exacte url intypt. Je komt dan op de pagina met zoekresultaten terecht. Bovenaan de pagina staat de nummer 1 positie. 

Het optimaliseren van een webpagina maakt het mogelijk om een hogere positie te gaan innemen in de zoekresultaten. Dit levert de nodige voordelen op: betere vindbaarheid, meer verkeer, meer verkopen en betere resultaten. Veel bedrijven hebben er dan ook veel baat bij om een goede positie in Google te hebben.

positie _ Begrippenlijst

De impact van een positie op de SEO

Een positie heeft een zeer grote impact op de SEO van een website of pagina, maar andersoms is SEO ook van belang om deze goede positie te bereiken. Relevante content, het gebruik van goede keywords, backlinks en een snelle website zijn van groot belang om een SEO vriendelijke website te creëren en daardoor hoger in de ranking te stijgen. Een ander manier om hoger in de ranking van de zoekmachine te komen is door middel van Search Engine Advertising (SEA).

Ons advies

Het is erg belangrijk om te investeren in het optimaliseren van je website. Niet alleen om zo een hogere positie te krijgen, maar ook om altijd relevante content aan de bezoekers van je website te bieden, waardoor ze sneller overgaan op conversie.

We raden aan om te investeren in SEO en SEA: hiermee maak je jouw website gebruiksvriendelijk en interessant voor de zoekmachine. De investering is groot en het is niet in een dag geregeld, maar uiteindelijk pluk je hier de vruchten van!

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Positie?

Met de positie bedoelen we de plek die iemand of iets inneemt. Dit kan op allerlei vlakken zijn. In het geval van SEO hebben we het meestal over de positie in de zoekresultaten. Hierbij geldt, hoe hoger deze is, des te beter.

Wat is de impact van Positie op SEO?

De positie heeft een grote impact op de SEO van jouw site. Maar andersom is SEO weer van belang op een goede positie in de zoekresultaten te bereiken. Goede relevante content, goede zoektermen en links zijn slechts enkele voorbeelden die hier toe aan bijdragen.

Voor wie hebben wij dit artikel over positie geschreven?

Het artikel over positie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over positie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals positie?

Wij schrijven over begrippen als positie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

positie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over positie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals positie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip positie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van positie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van positie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende positie.

Het voorbeeld dat wij geven van positie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over positie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z