Positie

Zo goed mogelijk vindbaar zijn op het internet? Een goede positie in de zoekresultaten is dan ook van groot belang. Wat is een positie precies en hoe bereik je dit? We leggen dit allemaal aan je uit. 

Wat is een positie?

Een positie is een plek die een persoon, organisatie of object inneemt. In de wereld van zoekmachine optimalisatie zegt de positie iets over de plek waarop een website vermeldt staat in de zoekresultaten. Hoe hoger deze plek, hoe beter de positie en hoe beter de resultaten. 

De beste positie in Google

Vrijwel iedereen maakt gebruik van internet om zo bepaalde informatie op te zoeken: dit gebeurt voornamelijk via Google, de meest bekende zoekmachine. Om iets te vinden, vul je vaak sneller wat woorden in de zoekbalk dan dat je de exacte url intypt. Je komt dan op de pagina met zoekresultaten terecht. Bovenaan de pagina staat de nummer 1 positie. 

Het optimaliseren van een webpagina maakt het mogelijk om een hogere positie te gaan innemen in de zoekresultaten. Dit levert de nodige voordelen op: betere vindbaarheid, meer verkeer, meer verkopen en betere resultaten. Veel bedrijven hebben er dan ook veel baat bij om een goede positie in Google te hebben.

positie _ Begrippenlijst

De impact van een positie op de SEO

Een positie heeft een zeer grote impact op de SEO van een website of pagina, maar andersoms is SEO ook van belang om deze goede positie te bereiken. Relevante content, het gebruik van goede keywords, backlinks en een snelle website zijn van groot belang om een SEO vriendelijke website te creëren en daardoor hoger in de ranking te stijgen. Een ander manier om hoger in de ranking van de zoekmachine te komen is door middel van Search Engine Advertising (SEA).

Mijn advies

Het is erg belangrijk om te investeren in het optimaliseren van je website. Niet alleen om zo een hogere positie te krijgen, maar ook om altijd relevante content aan de bezoekers van je website te bieden, waardoor ze sneller overgaan op conversie.

We raden aan om te investeren in SEO en SEA: hiermee maak je jouw website gebruiksvriendelijk en interessant voor de zoekmachine. De investering is groot en het is niet in een dag geregeld, maar uiteindelijk pluk je hier de vruchten van!

Veelgestelde vragen

Wat is een Positie?

Met de positie bedoelen we de plek die iemand of iets inneemt. Dit kan op allerlei vlakken zijn. In het geval van SEO hebben we het meestal over de positie in de zoekresultaten. Hierbij geldt, hoe hoger deze is, des te beter.

Wat is de impact van Positie op SEO?

De positie heeft een grote impact op de SEO van jouw site. Maar andersom is SEO weer van belang op een goede positie in de zoekresultaten te bereiken. Goede relevante content, goede zoektermen en links zijn slechts enkele voorbeelden die hier toe aan bijdragen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies