Paarse krokodil

De klant is koning en het bieden van service speelt hier een grote rol bij. Het is dan ook belangrijk om de paarse krokodil te mijden. Wat is paarse krokodil en waarom is het belangrijk om dit te vermijden? Dat leggen we op deze pagina aan je uit!

Wat is paarse krokodil?

Paarse krokodil is een metafoor voor bureaucratie en regelzucht: het gaat over overbodige regels die een klantgerichte dienstverlening verhindert. Daarnaast verwijst de term ook naar een commercial op tv van verzekeringsmaatschappij OHRA. 

Zo vermijd je paarse krokodillen

De term paarse krokodil staat dus voor administratieve rompslomp dat (onnodig) veel tijd in beslag neemt. Dit is voor veel klanten onprettig, omdat het de service minder goed maakt. Een klant komt minder snel terug wanneer hij of zij de service als onprettig of slecht heeft ervaren.

Het is daardoor altijd belangrijk om een zo goed mogelijke webcare te hebben, die het voor klanten makkelijker maakt vragen te stellen of zaken te regelen over bijvoorbeeld een bestelling.

Paarse Krokodil _ Begrippenlijst

De impact van paarse krokodil op SEO

Paarse krokodil in de vorm van de tv-commercial heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel belangrijk om als bedrijf voor goede service te zorgen, en geen ‘paarse krokodillen’ te creëren. Zo komt een klant sneller terug en maak je jouw website relevanter en interessanter voor de zoekmachine. 

Mijn advies

We raden aan om als website of webshop te investeren in het bieden van goede en eenvoudige service. Maak het mogelijk om te chatten met een medewerker of zorg dat je goed bereikbaar bent voor vragen, ook via social media. Op deze manier is het voor klanten makkelijker zaken te regelen en antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Het bieden van goede service draagt bij aan je imago.

Veelgestelde vragen

Wat is de Paarse Krokodil?

Paarse krokodil is een veel gebruikte metafoor die staat voor de bureaucratie en regelzucht waar klanten vaak tegenaan lopen. Heel bekend is natuurlijk de televisie commercial van OHRA.

Wat is de impact van Paarse Krokodil op SEO?

Het is van belang om als bedrijf geen paarse krokodillen te creëren. Klanten zullen hierdoor namelijk afhaken en dat zal niet alleen een negatieve uitwerking hebben op jouw omzet, maar ook op de ranking in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z