Paarse krokodil

De klant is koning en het bieden van service speelt hier een grote rol bij. Het is dan ook belangrijk om de paarse krokodil te mijden. Wat is paarse krokodil en waarom is het belangrijk om dit te vermijden? Dat leggen we op deze pagina aan je uit!

Wat is paarse krokodil?

Paarse krokodil is een metafoor voor bureaucratie en regelzucht: het gaat over overbodige regels die een klantgerichte dienstverlening verhindert. Daarnaast verwijst de term ook naar een commercial op tv van verzekeringsmaatschappij OHRA. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo vermijd je paarse krokodillen

De term paarse krokodil staat dus voor administratieve rompslomp dat (onnodig) veel tijd in beslag neemt. Dit is voor veel klanten onprettig, omdat het de service minder goed maakt. Een klant komt minder snel terug wanneer hij of zij de service als onprettig of slecht heeft ervaren.

Het is daardoor altijd belangrijk om een zo goed mogelijke webcare te hebben, die het voor klanten makkelijker maakt vragen te stellen of zaken te regelen over bijvoorbeeld een bestelling.

Paarse Krokodil _ Begrippenlijst

De impact van paarse krokodil op SEO

Paarse krokodil in de vorm van de tv-commercial heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel belangrijk om als bedrijf voor goede service te zorgen, en geen ‘paarse krokodillen’ te creëren. Zo komt een klant sneller terug en maak je jouw website relevanter en interessanter voor de zoekmachine. 

Ons advies

We raden aan om als website of webshop te investeren in het bieden van goede en eenvoudige service. Maak het mogelijk om te chatten met een medewerker of zorg dat je goed bereikbaar bent voor vragen, ook via social media. Op deze manier is het voor klanten makkelijker zaken te regelen en antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Het bieden van goede service draagt bij aan je imago.

Veelgestelde vragen

Wat is de Paarse Krokodil?

Paarse krokodil is een veel gebruikte metafoor die staat voor de bureaucratie en regelzucht waar klanten vaak tegenaan lopen. Heel bekend is natuurlijk de televisie commercial van OHRA.

Wat is de impact van Paarse Krokodil op SEO?

Het is van belang om als bedrijf geen paarse krokodillen te creëren. Klanten zullen hierdoor namelijk afhaken en dat zal niet alleen een negatieve uitwerking hebben op jouw omzet, maar ook op de ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over paarse krokodil geschreven?

Het artikel over paarse krokodil hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over paarse krokodil in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals paarse krokodil?

Wij schrijven over begrippen als paarse krokodil om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

paarse krokodil is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over paarse krokodil in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals paarse krokodil, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip paarse krokodil in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van paarse krokodil. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van paarse krokodil op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende paarse krokodil.

Het voorbeeld dat wij geven van paarse krokodil , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over paarse krokodil van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z