Nichemarkt

Nichemarkten, ook wel bekend als niches, wat heeft dat te maken met SEO? Wij leggen het je uit. Het toespitsen van jouw product op de markt verhoogt jouw marktpotentieel. Je specialiseren in een nichemarkt is dan de way to go. Hoe bevordert SEO jouw niche? Wij vertellen het je in dit artikel.

Betekenis nichemarkt

Een niche is een klein afgebakend stuk van de markt. Het bestaat uit een groep consumenten met specifieke behoeften. Aanbieders binnen deze markt zijn goed op de hoogte van deze behoeften. Het is een kleine groep klanten die meer spendeert en sneller bereid is om over te gaan tot aankoop.

Het conversie potentieel van een niche is hoog. De reden? Het kost meer tijd om de specifieke behoeften van de niche te vervullen. Er is zodoende minder concurrentie in een niche. Niet iedereen wil er tijd en energie in steken. Wanneer je jouw niche door en door kent, ga je winst maken.

Des te meer reden om je op een niche te richten! Creëer online bekendheid binnen jouw niche met SEO.

Voorbeelden van niches:

 • milieubewuste kleding;
 • herbruikbare rietjes;
 • biologische kattensnoepjes.
Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat zijn winstgevende niches?

Het is van belang om eerst te onderzoeken welke niches geschikt zijn. Niches zijn pas aantrekkelijk als er daadwerkelijk winst te behalen valt. Bij het ontwikkelen van je marketingcampagne is SEO onmisbaar. Hoe kom je erachter of een niche winstgevend is? 

Wij hebben een aantal punten op een rij gezet:

 • Analyseer het zoekvolume binnen jouw branche op bepaalde zoekwoorden via Google Keyword Planner.
 • Analyseer jouw concurrenten. Welk gedeelte van de behoefte dekken zij? Welke waarde ga jij met jouw onderneming toevoegen?
 • Verplaats je in jouw doelgroep. Hoe denken ze? Wat zoeken ze? Hoe zoeken ze?
nichemarkt

Niche en SEO

Wanneer je in een niche werkzaam bent, is online vindbaarheid cruciaal. Door middel van het optimaliseren van je website vinden jouw klanten je op een natuurlijke manier. Claim de expertstatus binnen jouw niche. Dit doe je door kwalitatieve content te creëren die exact aansluit op de behoeften van jouw klanten. 

Verplaats jezelf in de klant binnen jouw niche. Hoe zoeken deze mensen? Welke informatie willen ze écht weten? Bekleed de expertstatus binnen jouw niche. Dit bereik je door kwalitatieve en relevante content te creëren. 

Online vindbaarheid is cruciaal voor nichemarkten. Speel zo goed mogelijk in op long tail zoekwoorden. Ken je klant. Het is een kleine groep klanten die typische behoeften hebben.

Tips voor SEO in nichemarkten

Het optimaliseren van je website is niet makkelijker dan in een normale markt. Wij geven 3 tips om je website te optimaliseren:

 1. Brainstorm om de zo goed mogelijk de behoefte van jouw doelgroep te begrijpen. Begrijp de manier waarop jouw doelgroep informatie vindt. Zodra je dit in kaart hebt gebracht, ben je goed op de hoogte van de zoekintentie van jouw doelgroep.
 2. Vind long tail zoekwoorden. Speel hierop in. Hoe langer de zoekopdracht, hoe specifieker de behoefte. Des te meer kans jouw doelgroep je website vindt.
 3. Optimaliseer de technische kant van jouw SEO. Je wilt dat de gebruiksvriendelijkheid van jouw website zo geoptimaliseerd mogelijk is.

Veelgestelde vragen

at is een Nichemarkt?

et een nichemarkt bedoelen we een specifiek deel van de markt dat bestaat uit consumenten met heel specifieke behoeften. De aanbieders die in dit deel van de markt opereren, zijn hier goed van op de hoogte. Het is een interessante kleine klantengroep die over het algemeen meer geld uitgeeft en sneller tot aankoop zal overgaan.

Wat is de impact van Nichemarkt op SEO?

ls je in een nichemarkt acteert, is het van cruciaal dat je online super goed te vinden bent. Met behulp van SEO zorg je ervoor dat jouw klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Door kwalitatief goede content die aansluit op de klantbehoeften kun jij je als expert binnen jouw niche presenteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over nichemarkt geschreven?

Het artikel over nichemarkt hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

 • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
 • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
 • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over nichemarkt in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals nichemarkt?

Wij schrijven over begrippen als nichemarkt om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

nichemarkt is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over nichemarkt in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals nichemarkt, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip nichemarkt in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van nichemarkt. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van nichemarkt op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende nichemarkt.

Het voorbeeld dat wij geven van nichemarkt , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over nichemarkt van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z