Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is en gratis tool van Google om de vindbaarheid van organisaties te verbeteren. Als SEO agency helpen wij hier graag mee. Met Google Mijn Bedrijf verbeter je de vindbaarheid van jouw website in zowel de Search als de Maps pagina.

Het belang van Google Mijn Bedrijf voor SEO

Door jouw bedrijfsinformatie hier in te voeren en te bevestigen vertel je Google waar jouw bedrijf aanwezig is. Dit geeft met name een enorme boost aan de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Wanneer Google zeker weet waar jouw bedrijf aanwezig is, past Google de resultaten hierop aan. 

Wanneer een potentiële klant dan in de buurt op zoek is naar soortgelijke diensten wordt jij als bedrijf getoond. Ook is het mogelijk om informatie over jouw bedrijf te delen met klanten en volgers. Daarbij is het mogelijk om de interactie met deze klanten aan te gaan. Dit is een positief signaal voor Google. Het laat namelijk zien dat je naar de klant luistert en de klant actief informeert.

Via Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk voor klanten om reviews achter te laten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een belangrijk ranking signaal is voor de lokale SEO van een bedrijf. Daarnaast wordt dit vaak gebruikt in het beslissingsproces van potentiële klanten. Het is in veel gevallen de makkelijkste manier om erachter te komen wat klanten over een bedrijf vertellen. 

Wanneer een klant een slechte review achterlaat, is dit niet gelijk de ondergang van een bedrijf. Probeer erachter te komen waarom de klant ontevreden is en buig dit om naar iets positiefs. Dan laat je ook aan andere klanten zien dat je actief bezig bent met het verbeteren van de klanttevredenheid.

Hoe richt ik Google Mijn Bedrijf in?

Google Mijn bedrijf is vaak het eerste aanrakingspunt tussen een potentiële klant en een bedrijf. Het fungeert daardoor in veel gevallen als een online visitekaart in de zoekmachines. Zorg er dan ook voor dat je Google Mijn Bedrijf aan de volgende eisen voldoet:

  • benoem je bedrijfsnaam;
  • benoem de branche waarin je actief bent;
  • benoem je adres (of meerdere adressen wanneer je meerdere vestigingen hebt);
  • benoem je openingstijden;
  • benoem je telefoonnummer;
  • plaats een prominente link naar je website;
  • plaats afbeeldingen die relevant en kwalitatief zijn;
  • plaats een link van je vestiging in Google Maps;
  • zorg ervoor dat je veel positieve user reviews hebt.
Google Mijn Bedrijf | Begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf helpt je om de vindbaarheid van jou jouw bedrijf op internet te verbeteren. Dit werkt niet alleen voor de zoekfuncties maar ook voor de Google Maps pagina. Het is een van de gratis tools die Google aanbiedt.

Wat is de impact van Google Mijn Bedrijf op SEO?

Als je jouw bedrijfsinformatie in de tool invult, laat je aan Google weten waar jouw bedrijf zich bevindt. Dit bevordert de lokale vindbaarheid, want Google past de resultaten hier op aan. Als iemand in jouw omgeving een zoekopdracht doet in jouw branche, wordt jouw bedrijf getoond. Bezoekers kunnen ook reviews achterlaten. Zo ziet Google dat je een goede interactie met je gebruikers hebt. Dit zullen zij belonen met een goede ranking.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 8 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z