Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is en gratis tool van Google om de vindbaarheid van organisaties te verbeteren. Als SEO agency helpen wij hier graag mee. Met Google Mijn Bedrijf verbeter je de vindbaarheid van jouw website in zowel de Search als de Maps pagina.

Het belang van Google Mijn Bedrijf voor SEO

Door jouw bedrijfsinformatie hier in te voeren en te bevestigen vertel je Google waar jouw bedrijf aanwezig is. Dit geeft met name een enorme boost aan de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Wanneer Google zeker weet waar jouw bedrijf aanwezig is, past Google de resultaten hierop aan. 

Wanneer een potentiële klant dan in de buurt op zoek is naar soortgelijke diensten wordt jij als bedrijf getoond. Ook is het mogelijk om informatie over jouw bedrijf te delen met klanten en volgers. Daarbij is het mogelijk om de interactie met deze klanten aan te gaan. Dit is een positief signaal voor Google. Het laat namelijk zien dat je naar de klant luistert en de klant actief informeert.

Via Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk voor klanten om reviews achter te laten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een belangrijk ranking signaal is voor de lokale SEO van een bedrijf. Daarnaast wordt dit vaak gebruikt in het beslissingsproces van potentiële klanten. Het is in veel gevallen de makkelijkste manier om erachter te komen wat klanten over een bedrijf vertellen. 

Wanneer een klant een slechte review achterlaat, is dit niet gelijk de ondergang van een bedrijf. Probeer erachter te komen waarom de klant ontevreden is en buig dit om naar iets positiefs. Dan laat je ook aan andere klanten zien dat je actief bezig bent met het verbeteren van de klanttevredenheid.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe richt ik Google Mijn Bedrijf in?

Google Mijn bedrijf is vaak het eerste aanrakingspunt tussen een potentiële klant en een bedrijf. Het fungeert daardoor in veel gevallen als een online visitekaart in de zoekmachines. Zorg er dan ook voor dat je Google Mijn Bedrijf aan de volgende eisen voldoet:

 • benoem je bedrijfsnaam;
 • benoem de branche waarin je actief bent;
 • benoem je adres (of meerdere adressen wanneer je meerdere vestigingen hebt);
 • benoem je openingstijden;
 • benoem je telefoonnummer;
 • plaats een prominente link naar je website;
 • plaats afbeeldingen die relevant en kwalitatief zijn;
 • plaats een link van je vestiging in Google Maps;
 • zorg ervoor dat je veel positieve user reviews hebt.
Google Mijn Bedrijf | Begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf helpt je om de vindbaarheid van jou jouw bedrijf op internet te verbeteren. Dit werkt niet alleen voor de zoekfuncties maar ook voor de Google Maps pagina. Het is een van de gratis tools die Google aanbiedt.

Wat is de impact van Google Mijn Bedrijf op SEO?

Als je jouw bedrijfsinformatie in de tool invult, laat je aan Google weten waar jouw bedrijf zich bevindt. Dit bevordert de lokale vindbaarheid, want Google past de resultaten hier op aan. Als iemand in jouw omgeving een zoekopdracht doet in jouw branche, wordt jouw bedrijf getoond. Bezoekers kunnen ook reviews achterlaten. Zo ziet Google dat je een goede interactie met je gebruikers hebt. Dit zullen zij belonen met een goede ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over google mijn bedrijf geschreven?

Het artikel over google mijn bedrijf hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

 • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
 • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
 • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google mijn bedrijf in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google mijn bedrijf?

Wij schrijven over begrippen als google mijn bedrijf om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google mijn bedrijf is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google mijn bedrijf in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google mijn bedrijf, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google mijn bedrijf in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google mijn bedrijf. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google mijn bedrijf op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google mijn bedrijf.

Het voorbeeld dat wij geven van google mijn bedrijf , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google mijn bedrijf van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z