Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is en gratis tool van Google om de vindbaarheid van organisaties te verbeteren. Als SEO agency helpen wij hier graag mee. Met Google Mijn Bedrijf verbeter je de vindbaarheid van jouw website in zowel de Search als de Maps pagina.

Het belang van Google Mijn Bedrijf voor SEO

Door jouw bedrijfsinformatie hier in te voeren en te bevestigen vertel je Google waar jouw bedrijf aanwezig is. Dit geeft met name een enorme boost aan de lokale vindbaarheid van jouw bedrijf. Wanneer Google zeker weet waar jouw bedrijf aanwezig is, past Google de resultaten hierop aan. 

Wanneer een potentiële klant dan in de buurt op zoek is naar soortgelijke diensten wordt jij als bedrijf getoond. Ook is het mogelijk om informatie over jouw bedrijf te delen met klanten en volgers. Daarbij is het mogelijk om de interactie met deze klanten aan te gaan. Dit is een positief signaal voor Google. Het laat namelijk zien dat je naar de klant luistert en de klant actief informeert.

Via Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk voor klanten om reviews achter te laten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit een belangrijk ranking signaal is voor de lokale SEO van een bedrijf. Daarnaast wordt dit vaak gebruikt in het beslissingsproces van potentiële klanten. Het is in veel gevallen de makkelijkste manier om erachter te komen wat klanten over een bedrijf vertellen. 

Wanneer een klant een slechte review achterlaat, is dit niet gelijk de ondergang van een bedrijf. Probeer erachter te komen waarom de klant ontevreden is en buig dit om naar iets positiefs. Dan laat je ook aan andere klanten zien dat je actief bezig bent met het verbeteren van de klanttevredenheid.

Hoe richt ik Google Mijn Bedrijf in?

Google Mijn bedrijf is vaak het eerste aanrakingspunt tussen een potentiële klant en een bedrijf. Het fungeert daardoor in veel gevallen als een online visitekaart in de zoekmachines. Zorg er dan ook voor dat je Google Mijn Bedrijf aan de volgende eisen voldoet:

  • benoem je bedrijfsnaam;
  • benoem de branche waarin je actief bent;
  • benoem je adres (of meerdere adressen wanneer je meerdere vestigingen hebt);
  • benoem je openingstijden;
  • benoem je telefoonnummer;
  • plaats een prominente link naar je website;
  • plaats afbeeldingen die relevant en kwalitatief zijn;
  • plaats een link van je vestiging in Google Maps;
  • zorg ervoor dat je veel positieve user reviews hebt.
Google Mijn Bedrijf | Begrippenlijst

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat google mijn bedrijf inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over google mijn bedrijf geschreven?

Het artikel over google mijn bedrijf hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over google mijn bedrijf hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over google mijn bedrijf in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google mijn bedrijf?

Wij schrijven over begrippen als google mijn bedrijf om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Google mijn bedrijf is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google mijn bedrijf en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip google mijn bedrijf in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google mijn bedrijf. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google mijn bedrijf op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google mijn bedrijf.

Het voorbeeld dat wij geven van google mijn bedrijf geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over google mijn bedrijf van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z