Branding

Verkoop je een product of dienst? Dan is de kans groot dat je deze onderscheidend wilt maken van de diensten of producten van andere bedrijven. Dit doe je door middel van branding. Maar wat is branding precies en op welke manieren pas je dit doe? Hier leggen we het begrip graag aan je uit. 

Wat is branding?

Branding is het koppelen van een product of dienst aan een logo, merk of ander onderscheidend kenmerk. Je past diverse componenten toe om meer bekendheid voor je merk te creëren. Het is mogelijk om vrijwel alles tot een merk te maken, om je op deze manier te onderscheiden van de rest. 

De toepassing van branding in de praktijk

Onder andere het bedenken van een merknaam valt onder branding. Dit is een veelvoorkomende manier van branding. Maar er zijn ook andere toepassingen van deze term. Het is ook mogelijk om een product of dienst te benoemen om zo een onderscheidend kenmerk toe te passen. Ook het creëren van een eigen logo of beeldmerk, een huisstijl en het complete imago van je bedrijf valt onder branding. Wanneer je een specifieke doelgroep aanspreekt valt dit ook onder branding.

Branding _ Begrippenlijst

De impact van branding op SEO

Branding heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Er is geen sprake van een direct invloed, maar de toepassing van branding zorgt er mogelijk wel voor dat je een specifieke doelgroep aanspreekt. Met het aanspreken van de juiste doelgroep ben je mogelijk in staat om meer klanten te werven en je omzet te verhogen. Goede SEO is ook een vorm van branding: een goede uitvoering hiervan biedt veel kansen. 

Mijn advies

Het toepassen van branding biedt veel voordelen. Het is niet alleen een manier om je bedrijf meer bekendheid te geven, maar het zorgt mogelijk ook voor betere resultaten. We raden aan om als bedrijf aan de slag te gaan met branding. Er zijn diverse manieren waarop dit mogelijk is; het inschakelen van een professional helpt hierbij. Een professional op het gebied van branding biedt veel voordelen en helpt je om alles uit je merk, product of dienst te halen. 

Veelgestelde vragen

Wat is Branding?

Bij branding koppel je een bepaald product of een dienst aan een logo of een ander uniek kenmerk. Door de toepassing van verschillende onderscheidende componenten, zal je een grotere bekendheid voor jouw merk of product realiseren.

Wat is de impact van Branding op SEO?

Een directe impact van Branding op SEO is er niet, maar door een goede branding kun je wel specifiek doelgroepen aanspreken. Dit zal tot meer verkeer naar jouw site leiden. Hierdoor kun je mogelijk weer meer klanten werven waardoor je meer omzet kunt draaien.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z