Branding

Verkoop je een product of dienst? Dan is de kans groot dat je deze onderscheidend wilt maken van de diensten of producten van andere bedrijven. Dit doe je door middel van branding. Maar wat is branding precies en op welke manieren pas je dit doe? Hier leggen we het begrip graag aan je uit. 

Wat is branding?

Branding is het koppelen van een product of dienst aan een logo, merk of ander onderscheidend kenmerk. Je past diverse componenten toe om meer bekendheid voor je merk te creëren. Het is mogelijk om vrijwel alles tot een merk te maken, om je op deze manier te onderscheiden van de rest. 

De toepassing van branding in de praktijk

Onder andere het bedenken van een merknaam valt onder branding. Dit is een veelvoorkomende manier van branding. Maar er zijn ook andere toepassingen van deze term. Het is ook mogelijk om een product of dienst te benoemen om zo een onderscheidend kenmerk toe te passen. Ook het creëren van een eigen logo of beeldmerk, een huisstijl en het complete imago van je bedrijf valt onder branding. Wanneer je een specifieke doelgroep aanspreekt valt dit ook onder branding.

Branding _ Begrippenlijst

De impact van branding op SEO

Branding heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Er is geen sprake van een direct invloed, maar de toepassing van branding zorgt er mogelijk wel voor dat je een specifieke doelgroep aanspreekt. Met het aanspreken van de juiste doelgroep ben je mogelijk in staat om meer klanten te werven en je omzet te verhogen. Goede SEO is ook een vorm van branding: een goede uitvoering hiervan biedt veel kansen. 

Ons advies

Het toepassen van branding biedt veel voordelen. Het is niet alleen een manier om je bedrijf meer bekendheid te geven, maar het zorgt mogelijk ook voor betere resultaten. We raden aan om als bedrijf aan de slag te gaan met branding. Er zijn diverse manieren waarop dit mogelijk is; het inschakelen van een professional helpt hierbij. Een professional op het gebied van branding biedt veel voordelen en helpt je om alles uit je merk, product of dienst te halen. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat branding inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over branding geschreven?

Het artikel over branding hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over branding hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over branding in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals branding?

Wij schrijven over begrippen als branding om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Branding is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over branding en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip branding in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van branding. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van branding op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende branding.

Het voorbeeld dat wij geven van branding geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over branding van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z