Acquisitie

Het vinden van klanten en het verleiden tot het doen van een aankoop: acquisitie is een van de belangrijkste onderdelen van een goede marketingstrategie. Wat is acquisitie precies, wat valt hier allemaal onder en hoe is dit meetbaar? We leggen het begrip hier uitgebreid aan je uit. 

Wat is acquisitie?

Acquisitie is een term binnen internet marketing: het staat voor de poging om iemand te verleiden tot het doen van een aankoop. Dit proces is belangrijk als ondernemer om succesvol te zijn en te blijven. Bij acquisitie gaat het niet alleen om het resultaat, maar ook om de te verrichten inspanningen voor het behalen van een doelstelling. 

De onderdelen van acquisitie

Er zijn diverse strategieen om de doelgroep te bereiken: klanten zijn immers onmisbaar voor de verkoop van producten. Onder andere via Google Analytics is het mogelijk om inzicht te krijgen in meerdere onderdelen van acquisitie. Onder andere de traffic op de website, campagnes en zoekmachine optimalisatie geven inzicht in de mogelijkheden met betrekking tot acquisitie. Heel veel onderdelen van acquisitie komen online voor: het is dan ook aan jou om te ontdekken wat de beste manieren zijn om bezoekers te verleiden tot het doen van een aankoop. 

Acquisitie _ Begrippenlijst

De impact van een acquisitie op SEO

Acquisitie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Een goed uitgevoerde acquisitie heeft mogelijk mooie gevolgen voor jouw bedrijf. Je bent in staat beter inzicht te krijgen in de verschillende onderdelen en daardoor betere beslissingen te maken. Voor een betere ranking in de zoekmachine is een goede acquisitie onderdeel van de marketing strategie. 

Ons advies

Ieder bedrijf wil succesvol zijn. De klant speelt hierin een zeer belangrijke rol: hij of zij is immers de persoon die voor de resultaten zorgt. Het verleiden van de klant is dan ook een onmisbaar onderdeel van de online strategie.

We raden aan om een goede acquisitie uit te voeren: dit is onder andere mogelijk met Google Analytics. Een SEO specialist biedt hulp bij het opstellen van een marketingstrategie en de goede uitvoering hiervan.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat acquisitie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over acquisitie geschreven?

Het artikel over acquisitie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over acquisitie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over acquisitie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals acquisitie?

Wij schrijven over begrippen als acquisitie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Acquisitie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over acquisitie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip acquisitie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van acquisitie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van acquisitie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende acquisitie.

Het voorbeeld dat wij geven van acquisitie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over acquisitie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z