Acquisitie

Het vinden van klanten en het verleiden tot het doen van een aankoop: acquisitie is een van de belangrijkste onderdelen van een goede marketingstrategie. Wat is acquisitie precies, wat valt hier allemaal onder en hoe is dit meetbaar? We leggen het begrip hier uitgebreid aan je uit. 

Wat is acquisitie?

Acquisitie is een term binnen internet marketing: het staat voor de poging om iemand te verleiden tot het doen van een aankoop. Dit proces is belangrijk als ondernemer om succesvol te zijn en te blijven. Bij acquisitie gaat het niet alleen om het resultaat, maar ook om de te verrichten inspanningen voor het behalen van een doelstelling. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De onderdelen van acquisitie

Er zijn diverse strategieen om de doelgroep te bereiken: klanten zijn immers onmisbaar voor de verkoop van producten. Onder andere via Google Analytics is het mogelijk om inzicht te krijgen in meerdere onderdelen van acquisitie. Onder andere de traffic op de website, campagnes en zoekmachine optimalisatie geven inzicht in de mogelijkheden met betrekking tot acquisitie. Heel veel onderdelen van acquisitie komen online voor: het is dan ook aan jou om te ontdekken wat de beste manieren zijn om bezoekers te verleiden tot het doen van een aankoop. 

Acquisitie _ Begrippenlijst

De impact van een acquisitie op SEO

Acquisitie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Een goed uitgevoerde acquisitie heeft mogelijk mooie gevolgen voor jouw bedrijf. Je bent in staat beter inzicht te krijgen in de verschillende onderdelen en daardoor betere beslissingen te maken. Voor een betere ranking in de zoekmachine is een goede acquisitie onderdeel van de marketing strategie. 

Ons advies

Ieder bedrijf wil succesvol zijn. De klant speelt hierin een zeer belangrijke rol: hij of zij is immers de persoon die voor de resultaten zorgt. Het verleiden van de klant is dan ook een onmisbaar onderdeel van de online strategie.

We raden aan om een goede acquisitie uit te voeren: dit is onder andere mogelijk met Google Analytics. Een SEO specialist biedt hulp bij het opstellen van een marketingstrategie en de goede uitvoering hiervan.

Veelgestelde vragen

Wat is Acquisitie?

Acquisitie is een marketingterm die staat voor de poging om de consument te verleiden om bij jou een aankoop te doen. Het gaat bij acquisitie niet alleen om het resultaat. Ook de inspanningen die voor het behalen van het gestelde doel nodig zijn, spelen een rol.

Wat is de impact van Acquisitie op SEO?

Acquisitie is een belangrijk onderdeel van SEO. Als een acquisitie goed wordt uitgevoerd, zul je goede inzichten krijgen in resultaten van de verschillende componenten uit je strategie waarmee je weer verder aan de slag kunt.

Voor wie hebben wij dit artikel over acquisitie geschreven?

Het artikel over acquisitie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over acquisitie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals acquisitie?

Wij schrijven over begrippen als acquisitie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

acquisitie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over acquisitie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals acquisitie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip acquisitie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van acquisitie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van acquisitie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende acquisitie.

Het voorbeeld dat wij geven van acquisitie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over acquisitie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z