Acquisitie

Het vinden van klanten en het verleiden tot het doen van een aankoop: acquisitie is een van de belangrijkste onderdelen van een goede marketingstrategie. Wat is acquisitie precies, wat valt hier allemaal onder en hoe is dit meetbaar? We leggen het begrip hier uitgebreid aan je uit. 

Wat is acquisitie?

Acquisitie is een term binnen internet marketing: het staat voor de poging om iemand te verleiden tot het doen van een aankoop. Dit proces is belangrijk als ondernemer om succesvol te zijn en te blijven. Bij acquisitie gaat het niet alleen om het resultaat, maar ook om de te verrichten inspanningen voor het behalen van een doelstelling. 

De onderdelen van acquisitie

Er zijn diverse strategieen om de doelgroep te bereiken: klanten zijn immers onmisbaar voor de verkoop van producten. Onder andere via Google Analytics is het mogelijk om inzicht te krijgen in meerdere onderdelen van acquisitie. Onder andere de traffic op de website, campagnes en zoekmachine optimalisatie geven inzicht in de mogelijkheden met betrekking tot acquisitie. Heel veel onderdelen van acquisitie komen online voor: het is dan ook aan jou om te ontdekken wat de beste manieren zijn om bezoekers te verleiden tot het doen van een aankoop. 

Acquisitie _ Begrippenlijst

De impact van een acquisitie op SEO

Acquisitie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Een goed uitgevoerde acquisitie heeft mogelijk mooie gevolgen voor jouw bedrijf. Je bent in staat beter inzicht te krijgen in de verschillende onderdelen en daardoor betere beslissingen te maken. Voor een betere ranking in de zoekmachine is een goede acquisitie onderdeel van de marketing strategie. 

Mijn advies

Ieder bedrijf wil succesvol zijn. De klant speelt hierin een zeer belangrijke rol: hij of zij is immers de persoon die voor de resultaten zorgt. Het verleiden van de klant is dan ook een onmisbaar onderdeel van de online strategie.

We raden aan om een goede acquisitie uit te voeren: dit is onder andere mogelijk met Google Analytics. Een SEO specialist biedt hulp bij het opstellen van een marketingstrategie en de goede uitvoering hiervan.

Veelgestelde vragen

Wat is Acquisitie?

Acquisitie is een marketingterm die staat voor de poging om de consument te verleiden om bij jou een aankoop te doen. Het gaat bij acquisitie niet alleen om het resultaat. Ook de inspanningen die voor het behalen van het gestelde doel nodig zijn, spelen een rol.

Wat is de impact van Acquisitie op SEO?

Acquisitie is een belangrijk onderdeel van SEO. Als een acquisitie goed wordt uitgevoerd, zul je goede inzichten krijgen in resultaten van de verschillende componenten uit je strategie waarmee je weer verder aan de slag kunt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z