Verbeter je online vindbaarheid met Yoast SEO

Verbeter je online vindbaarheid met Yoast SEO

yoast seo

Heb je een eigen website of wil je deze starten? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid al meerdere keren gelezen over SEO en de meerwaarde hiervan. Als beginnende ondernemer is de kans groot dat je geen budget beschikbaar hebt voor het inhuren van een SEO consultant. Toch is er nog steeds een manier om te profiteren van de voordelen die goede SEO met zich meebrengt: Yoast SEO. Meer weten over Yoast en de opties die je hiermee hebt? Hier lees je alle belangrijke informatie over Yoast SEO.

yoast seo
yoast seo

Wat is Yoast SEO?

Yoast SEO is een plugin die het voor iedereen mogelijk maakt om hoger in Google te komen staan. Deze plugin hebt je om pagina’s op je website te verbeteren op het gebied van vindbaarheid. Je moet zelf op zoek gaan naar goede zoekwoorden, maar deze zoekwoorden worden door Yoast wel goed gebruikt op je pagina of in de blog op je website.

Met SEO Yoast kies je dus voor een makkelijke manier om SEO toe te passen op je website. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren. Zodra je dit gedaan hebt, zie je bij het bewerken van een pagina een Yoast blok staan. Naast het blok vind je een soort verkeerslicht: aan de hand hiervan zie je of jouw pagina voldoet aan de SEO normen. Denk hierbij aan het gebruik van je belangrijkste zoekwoord in de kop van de pagina of blog, maar ook aan het aantal zoekwoorden in je tekst zelf of de meta-omschrijving.

Voer verbeteringen door aan de hand van Yoast

Met de Yoast SEO plugin krijg je ook een analyse te zien: hier wordt aangegeven welke zaken goed zijn (groen), welke nog enkele verbetering nodig hebben (oranje) en waar nog veel werk aan de winkel is (rood). Yoast is voor verschillende programma’s beschikbaar. Zo kun je onder andere Yoast SEO WordPress gebruiken wanneer je een website hebt op WordPress. Maar ook bij andere programma’s is het mogelijk om de plugin toe te passen voor het verbeteren van jouw resultaten. Yoast maakt het voor iedereen mogelijk om gebruik te maken van SEO.

Is SEO Yoast gratis?

SEO Yoast is gratis verkrijgbaar. Wel krijg je dan een minder uitgebreide versie van deze plugin. Anderzijds is er ook Yoast SEO Premium: dit is een betaalde versie van de plugin. Voor het gebruik van de plugin betaal je eenmalig een vast bedrag: in ruil hiervoor krijg je toegang tot alle onderdelen van de plugin. Je hebt niet alleen meer mogelijkheden, maar je krijgt ook maandelijks handige tips om je SEO te verbeteren. Het is dus zeker mogelijk om Yoast SEO gratis aan te schaffen, maar je hebt dan wel minder mogelijkheden. Een betaalde versie met Yoast SEO Premium is nog steeds een betaalbare manier om alles uit je eigen website te halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *