H2 Tags

H2 Tags 

Wanneer het aankomt op de header tags is de H1 tag het belangrijkst. Bij de H1 tag wordt het voornaamste zoekwoord van de pagina vermeldt.
Bij de H2 tags worden de additionele zoekwoorden van een pagina vermeldt. Dit kunnen de synoniemen van een zoekwoord zijn. Ook kunnen deze plekken op de website worden gebruikt om de long-tail varianten van een zoekwoord te vermelden. Dit zijn dus de zoekwoorden waar minder zoekopdrachten voor zijn maar tegelijkertijd ook minder concurrentie is. In de praktijk zijn dit zoekwoorden waar het makkelijker voor is om op te ranken. Deze zoekwoorden moeten voor een SEO traject worden bepaald door middel van een zoekwoordonderzoek. Tijdens dit onderzoek worden alle zoekwoorden waarop een website wilt worden gevonden bepaald. De H1 tag zal het voornaamste zoekwoord bevatten. Daarentegen: De H2 tag is erg belangrijk doordat deze tag het mogelijk maakt voor een pagina om op meerdere zoekwoorden te ranken.


Hoe vaak kan een H2 tag voorkomen?

Een H2 tag kan, in tegenstelling tot een H1 tag, meerdere keren voorkomen. Er is geen duidelijk grens vanuit Google gegeven maar zelf zou ik het limiet stellen op 3-5 H2 tags. Dit is per branche en website uiteraard afhankelijk.
Ook is dit afhankelijk van de lengte van een tekst. Wanneer een tekst 1500 woorden bevat kan deze ook meerdere H2 tags bevatten. Dit maakt de tekst overzichtelijker, zowel voor de bezoeker als zoekmachine.

Wanneer een tekst maar 200 woorden bevat is het onnodig om deze 3 H2 tags te geven. In veel gevallen is één H1 tag en één H2 tag voldoende. Kortere teksten hebben in de praktijk ook vaak niet de mogelijkheid om op meerdere zoekwoorden te worden gevonden. Dit komt wel voor bij langere teksten.

De invulling van een H2 tag
Om de invulling van de H2 tags te verwezenlijken moet je op zoek gaan naar synoniemen of makkelijkere varianten van een zoekwoord. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de keyword tool van bijvoorbeeld Ahrefs. Deze geeft, wanneer je het voornaamste zoekwoord intypt, aanvulling hierop. Bijvoorbeeld voor mijn eigen website (homepagina) is het voornaamste zoekwoord “SEO freelancer

Dit kan als volgt invulling krijgen:

H1 tag: SEO Freelancer
H2 tag: SEO Freelancer Rotterdam
H2 tag (2): Technische SEO freelancer Rotterdam

Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om met één pagina te ranken op meerdere zoekwoorden.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO consultant die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Analyse

In dit artikel vertel ik meer over het opstellen van een SEO analyse. Daarbij zoom ik in op alle aspecten van SEO: Technische SEO, SEO content en in een later stadium ook linkbuilding en het backlinkprofiel.

SEO Analyse

SEO Betekenis

In mijn artikel over de SEO betekenis leg ik alle aspecten van SEO uit. Ik laat in dit artikel ook gelijk een gedeelte van mijn werkwijze zien. Lees dit artikel wanneer je meer wilt weten over de betekenis van SEO.

SEO Betekenis

SEO & SEA

In dit artikel leg ik de 2 marketinguitingen SEO en SEA naast elkaar. Eerst zoom ik in op SEO, daarna doe ik hetzelfde met SEA. Ik sluit af met verschillende vergelijkingen tussen de twee.

SEO & SEA

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist