H2 Tags

H2 Tags 

Wanneer het aankomt op de header tags is de H1 tag het belangrijkst. Bij de H1 tag wordt het voornaamste zoekwoord van de pagina vermeldt. Als SEO consultant adviseer ik mijn klanten hier graag in.
Bij de H2 tags worden de additionele zoekwoorden van een pagina vermeldt. Dit kunnen de synoniemen van een zoekwoord zijn. Ook kunnen deze plekken op de website worden gebruikt om de long-tail varianten van een zoekwoord te vermelden. Dit zijn dus de zoekwoorden waar minder zoekopdrachten voor zijn maar tegelijkertijd ook minder concurrentie is. In de praktijk zijn dit zoekwoorden waar het makkelijker voor is om op te ranken. Deze zoekwoorden moeten voor een SEO traject worden bepaald door middel van een zoekwoordonderzoek. Tijdens dit onderzoek worden alle zoekwoorden waarop een website wilt worden gevonden bepaald. De H1 tag zal het voornaamste zoekwoord bevatten. Daarentegen: De H2 tag is erg belangrijk doordat deze tag het mogelijk maakt voor een pagina om op meerdere zoekwoorden te ranken.


Hoe vaak kan een H2 tag voorkomen?

Een H2 tag kan, in tegenstelling tot een H1 tag, meerdere keren voorkomen. Er is geen duidelijk grens vanuit Google gegeven maar zelf zou ik het limiet stellen op 3-5 H2 tags. Dit is per branche en website uiteraard afhankelijk.
Ook is dit afhankelijk van de lengte van een tekst. Wanneer een tekst 1500 woorden bevat kan deze ook meerdere H2 tags bevatten. Dit maakt de tekst overzichtelijker, zowel voor de bezoeker als zoekmachine.

Wanneer een tekst maar 200 woorden bevat is het onnodig om deze 3 H2 tags te geven. In veel gevallen is één H1 tag en één H2 tag voldoende. Kortere teksten hebben in de praktijk ook vaak niet de mogelijkheid om op meerdere zoekwoorden te worden gevonden. Dit komt wel voor bij langere teksten.

De invulling van een H2 tag
Om de invulling van de H2 tags te verwezenlijken moet je op zoek gaan naar synoniemen of makkelijkere varianten van een zoekwoord. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de keyword tool van bijvoorbeeld Ahrefs. Deze geeft, wanneer je het voornaamste zoekwoord intypt, aanvulling hierop. Bijvoorbeeld voor mijn eigen website (homepagina) is het voornaamste zoekwoord “SEO freelancer

Dit kan als volgt invulling krijgen:

H1 tag: SEO Freelancer
H2 tag: SEO Freelancer Rotterdam
H2 tag (2): Technische SEO freelancer Rotterdam

Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om met één pagina te ranken op meerdere zoekwoorden.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO consultant die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist