Hoe belangrijk zijn SEO meta tags voor je website?

Hoe belangrijk zijn SEO meta tags voor je website?

seo meta tags

Tijdens het schrijven van een goede SEO tekst voor je website zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de dingen waar je op moet letten is het toevoegen van de SEO meta tags. SEO meta tags zijn een van de vele facetten die bijdragen aan de optimalisatie van je website voor de zoekmachines. Alleen met meta tags kom je er niet, maar wanneer je kiest voor een goede optimalisatie zijn deze tags onmisbaar. Meer weten over SEO meta tags? Hier lees je alle belangrijke informatie.

seo meta tags
seo meta tags

Wat zijn SEO meta tags?

SEO meta tags zijn onderdelen van een methode om informatie over een website te geven aan zoekmachines. Metatags zijn de stukjes informatie die je ziet staan wanneer jij een zoekwoord op Google hebt ingetypt. De titels en de beschrijvingen die jij vervolgens verschijnen: dat zijn de meta tags SEO. Meta tags zijn dus een verzamelnaam voor twee onderdelen:

Alles over de Meta Title

De Meta Title is een korte titel waarin bij voorkeur het zoekwoord voorkomt waar een persoon naar zoekt. Verkoop je online producten van een specifiek merk? Dan kun je aan de hand van een zoekwoorden-analyse achterhalen waar jouw doelgroep op zoekt. Het belangrijkste zoekwoord gebruik je in de Meta Title. De titel is een korte beschrijving van maximaal 70 tekens lang, inclusief spaties. De titel bevat het belangrijkste zoekwoord en indien mogelijk andere zoekwoorden. Daarnaast wordt de merknaam in de titel verwerkt.

De SEO Meta Description

De SEO Meta Description is de beschrijving die je onder de titel ziet staan. Deze beschrijving is van groot belang, omdat je hiermee mensen precies kunt vertellen wat op deze pagina te vinden is. Een goede SEO Meta Description is van belang omdat je hiermee meer bezoekers kunt aantrekken. Een goede beschrijving bevat de juiste zoekwoorden, is niet langer dan 156 tekens, inclusief spaties en bevat mogelijk een CTA: Call To Action. Ook is het slim om in te spelen op de wensen en gedachten van de zoekende doelgroep. Het gebruik van symbolen en cijfers is ook waardevol in een Meta Description. Het gebruik van meta tags SEO speelt dus wel degelijk een rol in het verkrijgen van een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Het zorgt er niet direct voor dat je bovenaan komt te staan, maar wel dat bezoekers weten wat je aanbiedt en sneller op jouw website klikken. Dit heeft weer als gevolg dat je meer bezoekers krijgt en daardoor ook de kans op meer conversie vergroot. Omdat het gebruik van SEO meta tags hand in hand gaat met veel andere SEO tools, is het slim om je hierin te verdiepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *