Storytelling

Een persoonlijk verhaal over de oprichter van je bedrijf of een fictief verhaal voor het aanprijzen van een product. Er zijn veel manieren waarop je een merk bouwt en storytelling is er hier een van. Wat is storytelling en op welke manier is dit interessant voor SEO? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is storytelling?

Storytelling is een vorm van marketing waarbij er sprake is van een verhaal over een product of dienst. Een verhaal spreekt de doelgroep aan en draagt bij aan de opbouw van een sterk merk. Ook voor zoekmachine optimalisatie is storytelling zeer interessant.

Storytelling in de praktijk

In online marketing is het gebruik van storytelling zeer belangrijk, omdat een mooi verhaal een merk versterkt en daardoor aantrekkelijker maakt voor bezoekers. Hoe werkt dit in de praktijk? Stel, een bedrijf maakt haar producten op basis van bijenhoning. Een manier om storytelling toe te passen is door het vertellen van een persoonlijk verhaal. Onder een persoonlijk verhaal versta je bijvoorbeeld dat het houden van bijen altijd al in de familie heeft gezeten of dat het bedrijf zich altijd actief inzet voor het laten groeien van de  bijenpopulatie. Dit soort verhalen roept een emotie op bij de bezoeker en dit laat een merk snel groeien.

Storytelling _ Begrippenlijst

De impact van storytelling op SEO

Storytelling heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Hiermee houd je de aandacht van je bezoeker vast en geef je een merk, product of dienst karakter. Een goed verhaal bouwt het imago van een merk of product. Anderzijds is storytelling het beste mogelijk wanneer er al sprake is van een goede basis in zoekmachine optimalisatie.

Mijn advies

Storytelling is een zeer krachtig middel om een bepaald doel te bereiken. Het is wel belangrijk dat je van tevoren weet wat het doel precies is en hoe je dit het beste bereikt met storytelling.

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden met storytelling en om hier gebruik van te maken. Ook het inschakelen van een SEO specialist is een slimme stap in het creëren van een goede marketingstrategie waarmee je jouw doelstelling bereikt

Veelgestelde vragen

Wat is Storytelling?

Storytelling is een specifieke vorm van marketing waarbij er een verhaal over een bepaald product of dienst wordt verteld. Een goed verhaal spreekt veel meer aan bij de doelgroep dan een commerciële slogan.

Wat is de impact van Storytelling op SEO?

Storytelling heeft wel degelijk een grote invloed op de SEO van een site. Bezoekers zullen veel geïnteresseerder zijn en langer op jouw site blijven hangen. Op kan je laten zien wat het merk of product voor hen kan betekenen. Al deze zaken hebben een positieve invloed op de ranking van jouw site.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z