Storytelling

Een persoonlijk verhaal over de oprichter van je bedrijf of een fictief verhaal voor het aanprijzen van een product. Er zijn veel manieren waarop je een merk bouwt en storytelling is er hier een van. Wat is storytelling en op welke manier is dit interessant voor SEO? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is storytelling?

Storytelling is een vorm van marketing waarbij er sprake is van een verhaal over een product of dienst. Een verhaal spreekt de doelgroep aan en draagt bij aan de opbouw van een sterk merk. Ook voor zoekmachine optimalisatie is storytelling zeer interessant.

Storytelling in de praktijk

In online marketing is het gebruik van storytelling zeer belangrijk, omdat een mooi verhaal een merk versterkt en daardoor aantrekkelijker maakt voor bezoekers. Hoe werkt dit in de praktijk? Stel, een bedrijf maakt haar producten op basis van bijenhoning. Een manier om storytelling toe te passen is door het vertellen van een persoonlijk verhaal. Onder een persoonlijk verhaal versta je bijvoorbeeld dat het houden van bijen altijd al in de familie heeft gezeten of dat het bedrijf zich altijd actief inzet voor het laten groeien van de  bijenpopulatie. Dit soort verhalen roept een emotie op bij de bezoeker en dit laat een merk snel groeien.

Storytelling _ Begrippenlijst

De impact van storytelling op SEO

Storytelling heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Hiermee houd je de aandacht van je bezoeker vast en geef je een merk, product of dienst karakter. Een goed verhaal bouwt het imago van een merk of product. Anderzijds is storytelling het beste mogelijk wanneer er al sprake is van een goede basis in zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Storytelling is een zeer krachtig middel om een bepaald doel te bereiken. Het is wel belangrijk dat je van tevoren weet wat het doel precies is en hoe je dit het beste bereikt met storytelling.

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden met storytelling en om hier gebruik van te maken. Ook het inschakelen van een SEO specialist is een slimme stap in het creëren van een goede marketingstrategie waarmee je jouw doelstelling bereikt

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat storytelling inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over storytelling geschreven?

Het artikel over storytelling hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over storytelling hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over storytelling in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals storytelling?

Wij schrijven over begrippen als storytelling om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Storytelling is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over storytelling en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip storytelling in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van storytelling. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van storytelling op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende storytelling.

Het voorbeeld dat wij geven van storytelling geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over storytelling van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z