Storytelling

Een persoonlijk verhaal over de oprichter van je bedrijf of een fictief verhaal voor het aanprijzen van een product. Er zijn veel manieren waarop je een merk bouwt en storytelling is er hier een van. Wat is storytelling en op welke manier is dit interessant voor SEO? We leggen het begrip hier graag aan je uit.

Wat is storytelling?

Storytelling is een vorm van marketing waarbij er sprake is van een verhaal over een product of dienst. Een verhaal spreekt de doelgroep aan en draagt bij aan de opbouw van een sterk merk. Ook voor zoekmachine optimalisatie is storytelling zeer interessant.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Storytelling in de praktijk

In online marketing is het gebruik van storytelling zeer belangrijk, omdat een mooi verhaal een merk versterkt en daardoor aantrekkelijker maakt voor bezoekers. Hoe werkt dit in de praktijk? Stel, een bedrijf maakt haar producten op basis van bijenhoning. Een manier om storytelling toe te passen is door het vertellen van een persoonlijk verhaal. Onder een persoonlijk verhaal versta je bijvoorbeeld dat het houden van bijen altijd al in de familie heeft gezeten of dat het bedrijf zich altijd actief inzet voor het laten groeien van de  bijenpopulatie. Dit soort verhalen roept een emotie op bij de bezoeker en dit laat een merk snel groeien.

Storytelling _ Begrippenlijst

De impact van storytelling op SEO

Storytelling heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Hiermee houd je de aandacht van je bezoeker vast en geef je een merk, product of dienst karakter. Een goed verhaal bouwt het imago van een merk of product. Anderzijds is storytelling het beste mogelijk wanneer er al sprake is van een goede basis in zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

Storytelling is een zeer krachtig middel om een bepaald doel te bereiken. Het is wel belangrijk dat je van tevoren weet wat het doel precies is en hoe je dit het beste bereikt met storytelling.

We raden aan om je te verdiepen in de mogelijkheden met storytelling en om hier gebruik van te maken. Ook het inschakelen van een SEO specialist is een slimme stap in het creëren van een goede marketingstrategie waarmee je jouw doelstelling bereikt

Veelgestelde vragen

Wat is Storytelling?

Storytelling is een specifieke vorm van marketing waarbij er een verhaal over een bepaald product of dienst wordt verteld. Een goed verhaal spreekt veel meer aan bij de doelgroep dan een commerciële slogan.

Wat is de impact van Storytelling op SEO?

Storytelling heeft wel degelijk een grote invloed op de SEO van een site. Bezoekers zullen veel geïnteresseerder zijn en langer op jouw site blijven hangen. Op kan je laten zien wat het merk of product voor hen kan betekenen. Al deze zaken hebben een positieve invloed op de ranking van jouw site.

Voor wie hebben wij dit artikel over storytelling geschreven?

Het artikel over storytelling hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over storytelling in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals storytelling?

Wij schrijven over begrippen als storytelling om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

storytelling is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over storytelling in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals storytelling, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip storytelling in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van storytelling. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van storytelling op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende storytelling.

Het voorbeeld dat wij geven van storytelling , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over storytelling van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z