SMART marketing

Duidelijkheid krijgen over jouw persoonlijke doelen of doelen voor je bedrijf? Met SMART marketing creëer je inzicht in je doelen. Wat is SMART marketing precies en wat heb jij hier aan? We leggen het begrip hier uitgebreid uit.

Wat is SMART marketing?

SMART marketing is een methode voor het stellen van bepaalde doelen. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden. SMART marketing is onder andere van nut bij het opstellen van een bedrijfsplan.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De betekenis van SMART

De belangrijkste reden voor het gebruik van SMART marketing is dat je op een snelle en efficiënte manier belangrijke beslissing neemt.  Meetbare doelstellingen vaststellen zorgt voor betere plannen en maakt het ook makkelijker om de uitvoering te evalueren. Bij alle letters van het woord SMART horen een aantal vragen die je dient te beantwoorden: zo kom je sneller tot een resultaat.

–   Specifiek: Wat is de doelstelling en is deze duidelijk?

–   Meetbaar: Is het behalen van de doelstelling meetbaar?

–   Aanvaardbaar: Is de doelstelling relevant?

–   Realistisch: Hoe behaal je de doelstelling en hoe realistisch is dit?

–   Tijdgebonden: Wat is de deadline voor de doelstelling en wat is de planning?

smart marketing

De impact van SMART marketing op SEO

SMART marketing zelf heeft niet veel impact op de SEO, maar als dit goed is uitgevoerd, pluk je hier zeker de vruchten van. Indirect zorgt SMART marketing ervoor dat een bepaalde doelstelling duidelijk op papier staat en daardoor ook goed tot uitvoering komt. Het SMART principe toepassen op de SEO van een website is dan ook een van de mogelijkheden.

Ons advies

Duidelijk inzicht krijgen in je doelen en de haalbaarheid hiervan: het is mogelijk met SMART marketing. Of het nu gaat om doelstellingen binnen een organisatie of daarbuiten. 

We raden aan om het SMART principe toe te passen bij jouw doelen. Dit biedt meer duidelijkheid en daarnaast ben je ook beter in staat bepaalde beslissingen te nemen. In alle facetten van de bedrijfsvoering is het mogelijk deze methode toe te passen.

Veelgestelde vragen

Wat is SMART Marketing?

SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden. Via smart marketing kan je gemakkelijker bepaalde doelen opstellen als je bijvoorbeeld een bedrijfsplan gaat opstellen.

Wat is de impact van Smart Marketing op SEO?

Indirect draagt SMART marketing ertoe bij dat doelstellingen duidelijk op papier staan en ook beter tot uitvoering kan komen. Het heeft dus niet direct iets met SEO te maken. Je kunt je SEO wel weer volgens het principe van SMART uitvoeren. Dit zal de kwaliteit ervan weer zeker ten goede komen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z