SMART marketing

Duidelijkheid krijgen over jouw persoonlijke doelen of doelen voor je bedrijf? Met SMART marketing creëer je inzicht in je doelen. Wat is SMART marketing precies en wat heb jij hier aan? We leggen het begrip hier uitgebreid uit.

Wat is SMART marketing?

SMART marketing is een methode voor het stellen van bepaalde doelen. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden. SMART marketing is onder andere van nut bij het opstellen van een bedrijfsplan.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De betekenis van SMART

De belangrijkste reden voor het gebruik van SMART marketing is dat je op een snelle en efficiënte manier belangrijke beslissing neemt.  Meetbare doelstellingen vaststellen zorgt voor betere plannen en maakt het ook makkelijker om de uitvoering te evalueren. Bij alle letters van het woord SMART horen een aantal vragen die je dient te beantwoorden: zo kom je sneller tot een resultaat.

–   Specifiek: Wat is de doelstelling en is deze duidelijk?

–   Meetbaar: Is het behalen van de doelstelling meetbaar?

–   Aanvaardbaar: Is de doelstelling relevant?

–   Realistisch: Hoe behaal je de doelstelling en hoe realistisch is dit?

–   Tijdgebonden: Wat is de deadline voor de doelstelling en wat is de planning?

smart marketing

De impact van SMART marketing op SEO

SMART marketing zelf heeft niet veel impact op de SEO, maar als dit goed is uitgevoerd, pluk je hier zeker de vruchten van. Indirect zorgt SMART marketing ervoor dat een bepaalde doelstelling duidelijk op papier staat en daardoor ook goed tot uitvoering komt. Het SMART principe toepassen op de SEO van een website is dan ook een van de mogelijkheden.

Ons advies

Duidelijk inzicht krijgen in je doelen en de haalbaarheid hiervan: het is mogelijk met SMART marketing. Of het nu gaat om doelstellingen binnen een organisatie of daarbuiten. 

We raden aan om het SMART principe toe te passen bij jouw doelen. Dit biedt meer duidelijkheid en daarnaast ben je ook beter in staat bepaalde beslissingen te nemen. In alle facetten van de bedrijfsvoering is het mogelijk deze methode toe te passen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is SMART Marketing?

SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden. Via smart marketing kan je gemakkelijker bepaalde doelen opstellen als je bijvoorbeeld een bedrijfsplan gaat opstellen.

Wat is de impact van Smart Marketing op SEO?

Indirect draagt SMART marketing ertoe bij dat doelstellingen duidelijk op papier staan en ook beter tot uitvoering kan komen. Het heeft dus niet direct iets met SEO te maken. Je kunt je SEO wel weer volgens het principe van SMART uitvoeren. Dit zal de kwaliteit ervan weer zeker ten goede komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over smart marketing geschreven?

Het artikel over smart marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over smart marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals smart marketing?

Wij schrijven over begrippen als smart marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

smart marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over smart marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals smart marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip smart marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van smart marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van smart marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende smart marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van smart marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over smart marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z