SMART marketing

Duidelijkheid krijgen over jouw persoonlijke doelen of doelen voor je bedrijf? Met SMART marketing creëer je inzicht in je doelen. Wat is SMART marketing precies en wat heb jij hier aan? We leggen het begrip hier uitgebreid uit.

Wat is SMART marketing?

SMART marketing is een methode voor het stellen van bepaalde doelen. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden. SMART marketing is onder andere van nut bij het opstellen van een bedrijfsplan.

De betekenis van SMART

De belangrijkste reden voor het gebruik van SMART marketing is dat je op een snelle en efficiënte manier belangrijke beslissing neemt.  Meetbare doelstellingen vaststellen zorgt voor betere plannen en maakt het ook makkelijker om de uitvoering te evalueren. Bij alle letters van het woord SMART horen een aantal vragen die je dient te beantwoorden: zo kom je sneller tot een resultaat.

–   Specifiek: Wat is de doelstelling en is deze duidelijk?

–   Meetbaar: Is het behalen van de doelstelling meetbaar?

–   Aanvaardbaar: Is de doelstelling relevant?

–   Realistisch: Hoe behaal je de doelstelling en hoe realistisch is dit?

–   Tijdgebonden: Wat is de deadline voor de doelstelling en wat is de planning?

smart marketing

De impact van SMART marketing op SEO

SMART marketing zelf heeft niet veel impact op de SEO, maar als dit goed is uitgevoerd, pluk je hier zeker de vruchten van. Indirect zorgt SMART marketing ervoor dat een bepaalde doelstelling duidelijk op papier staat en daardoor ook goed tot uitvoering komt. Het SMART principe toepassen op de SEO van een website is dan ook een van de mogelijkheden.

Ons advies

Duidelijk inzicht krijgen in je doelen en de haalbaarheid hiervan: het is mogelijk met SMART marketing. Of het nu gaat om doelstellingen binnen een organisatie of daarbuiten. 

We raden aan om het SMART principe toe te passen bij jouw doelen. Dit biedt meer duidelijkheid en daarnaast ben je ook beter in staat bepaalde beslissingen te nemen. In alle facetten van de bedrijfsvoering is het mogelijk deze methode toe te passen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat smart marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over smart marketing geschreven?

Het artikel over smart marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over smart marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over smart marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals smart marketing?

Wij schrijven over begrippen als smart marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Smart marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over smart marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip smart marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van smart marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van smart marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende smart marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van smart marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over smart marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z