Script

Een van de manieren waarop je de gebruikerservaring op de website verbetert, is met behulp van een script. Wat is een script en hoe werkt dit bij websites? Hier leggen we het begrip uitgebreid aan je uit.

Wat is een script?

Een script is een code in een programmeertaal. Een website gebruikt scripts om zo de gebruikerservaring te verbeteren. Een script zorgt onder andere voor betrouwbaarheid en functionaliteit van een pagina.

De werking van scripts op een website

De bezoeker van een website heeft geen weet van scripts. Wel zorgt de beschikbaarheid van een script binnen een bepaalde code voor het gedrag van een website als reactie op klikverzoeken van de bezoeker. Er zijn diverse scripts op een website. Een script zorgt ervoor dat een geautomatiseerde actie tot uitvoering komt.

Op een website zijn er veel scripts aanwezig, omdat veel gebruikers ingewikkelde stappen doorlopen om een resultaat te bereiken. Onder andere het hebben van een groen slotje in de browserbalk is een vorm van een script waardoor de gebruikerservaring verbetert: bezoekers weten dat ze op een werkende website terechtkomen.

Script | Begrippenlijst

De impact van een script op SEO

Een script op een pagina heeft invloed op de SEO van een website. Het draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. Het gebruik van scripts heeft nuttige functies voor een website.

Het is belangrijk om op te letten met het gebruik van codes en schadelijke scripts. Dit gebeurt onrechtmatig en beïnvloed de ranking van je website in Google. Vandaag de dag is dit makkelijker te achterhalen door Google en krijg je hiervoor een straf. 

Ons advies

We raden aan om scripts te gebruiken of hiervoor een erkende programmeur in te schakelen die dit voor je uitvoert. Hiermee verbeter je de gebruikerservaring van je bezoeker op de website. Het is ook mogelijk om zelfs scripts te vinden: goede scripts zijn hierbij wel van belang. Een programmeur helpt je bij het gebruik van de juiste scripts.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat script inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over script geschreven?

Het artikel over script hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over script hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over script in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals script?

Wij schrijven over begrippen als script om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Script is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over script en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip script in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van script. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van script op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende script.

Het voorbeeld dat wij geven van script geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over script van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z