Ranking

De ranking van je website bij zoekmachines is belangrijk voor het aantal bezoekers dat er naar de website komt. Een hoge ranking betekent, dat je hoog in de zoekresultaten staat. Daardoor zullen bezoekers eerder geneigd zijn om jouw site bezoeken. Een goede ranking behalen is niet eenvoudig, want er zijn veel factoren die daarbij een rol spelen.

Wat is ranking?

De ranking is de positie die jouw website krijgt in de zoekresultaten van een zoekmachine. Welke positie je krijgt bij een bepaalde zoekterm is afhankelijk van de mate waarin deze term betrekking heeft op jouw activiteiten.

Je kunt dus wel nagaan dat de keuze van de zoekwoorden een grote rol speelt bij de ranking. Het is daarom goed om heel goed na te denken over de zoekwoorden die worden gebruikt. Vooral specifieke zoekwoorden, die niet zo vaak worden gebruikt, helpen om een betere ranking te krijgen.

Voorbeelden van ranking

Als je een bedrijf hebt dat online Belgische bonbons verkoopt ligt het voor de hand om als zoekwoord ‘chocola’ te kiezen. Jammer genoeg is dat een heel populair zoekwoord. Je moet dan concurreren met grote bedrijven als Nestlé, die veel chocolade producten maken. Het gevolg is dat je ranking niet zo groot zal zijn.

Kies daarom liever voor een specifiek zoekwoord als ‘pralines’ of ‘Belgische pralines’. Daarmee vermijd je de concurrentie met die grote bedrijven. Je ranking stijgt en je bent goed te vinden voor degenen die jouw producten willen kopen.

Het belang van ranking

Een goede ranking is van cruciaal belang voor een succesvolle site. Je moet dus veel aandacht besteden aan de zoekwoorden en aan SEO optimalisatie. Ook helpt het om te doen aan linkbuilding, want dan kun je meeliften op de populariteit van andere websites, waardoor jouw ranking verbetert.

De impact van ranking

Ranking kan nooit los worden gezien van de zoektermen. Focus daarom op een goede ranking voor de zoekwoorden die jij belangrijk vindt. Dat wil zeggen dat je zoekwoorden onmiddellijk duidelijk maken wat de kernactiviteit van je bedrijf is.

Mijn advies

Een website krijgt meer en kwalitatief betere bezoekers als je voor specifieke zoekwoorden een hoge ranking hebt. Dat kun je merken aan een goede conversie. Besteed daarom veel aandacht aan de keuze van de zoekwoorden en schakel desnoods specialisten in om de SEO optimalisatie in orde te krijgen. Daarnaast is het nuttig om aan linkbuilding te doen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies