Online marketing

Online marketing kan voor veel bedrijven een handige manier zijn om meer producten of diensten te verkopen. Het is een strategie waarmee je mensen uit jouw doelgroep probeert te bereiken. Dit doe je door te adverteren op de online kanalen die zij gebruiken. Maar wat houdt online marketing nu precies in? En is het iets voor jouw bedrijf? Lees snel verder om erachter te komen.

Wat is online marketing?

Met online marketing kun jij jouw product of dienst promoten via het internet, met als doel om klanten te trekken. Dankzij online marketing kun jij meer producten of diensten verkopen, waardoor jij jouw omzet kunt verhogen. Online marketing kan op veel verschillende manieren en via veel verschillende kanalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zoekmachine optimalisatie, content marketing of social media marketing.

Voorbeelden van online marketing

Online marketing kan dus via verschillende kanalen. Bij social media marketing kun je op een laagdrempelige manier in contact komen met jouw doelgroep. Je adverteert op het platform waar jouw doelgroep te vinden is en vergroot hierdoor de naamsbekendheid en interactie. Je kunt ook online reclame maken in een zoekmachine. Of je kiest voor e-mail marketing, waarbij je e-mail gebruikt om een bericht naar jouw doelgroep te versturen.

Het belang van online marketing

Een groot voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld het inkomende verkeer meten en het gedrag op de website bekijken. In tegenstelling tot offline marketing, waarbij je niet weet wat een advertentie nu precies heeft opgeleverd, kun je bij online marketing precies meten welke doelen bereikt zijn en waar verbeterpunten in de advertentie zijn.

De impact van online marketing

De impact van online marketing hangt af van de doelen die jij als organisatie na wilt streven. Je kiest hiervoor bepaalde media waarbij deze doelen het beste haalbaar zijn. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om de conversie te verhogen, om de vindbaarheid te verhogen of om een merk te branden. Je kunt hierdoor jouw organisatie laten groeien en meer impact hebben op de markt.

Mijn advies

Of online marketing wat voor jouw bedrijf is, is moeilijk te zeggen. Je kunt niet zomaar een campagne opzetten zonder eerst onderzoek te doen. Zorg er bij online marketing altijd voor dat je de juiste content creëert en onderzoek doet naar de doelgroep. Als je dit allemaal op een rijtje hebt kun je een succesvolle online campagne opzetten en jouw doelen bereiken.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies