Internet marketing

Wil je jouw bedrijf, merk, een product of dienst aanprijzen? Het toepassen van internet marketing is hierin een van je mogelijkheden. Benieuwd naar de betekenis van internet marketing en in welke voordelen dit voor jou biedt? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is internet marketing?

Internet marketing is een term waar de handelingen onder vallen die ervoor zorgen om verkopen te stimuleren of om een merk of bedrijf onder de aandacht te brengen. Internet marketing kent verschillende mogelijkheden: het  belangrijkste doel is altijd het behalen van de hoogst mogelijke opbrengst.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Internet marketing in de praktijk

Het inzetten van internet marketing is op meerdere manieren mogelijk. Adverteren in de zoekmachine is mogelijk, maar berichten via social media is ook een vorm van internet marketing. Verder behoren ook content marketing, influencer marketing en advertenties in de vorm van banners op websites ook tot de mogelijkheden.

Internet marketing draait niet alleen meer om aanbieders die klanten zoeken, maar ook om klanten die aanbieders zoeken. Met de toepassing van internet marketing is het mogelijk om verschillende doelgroepen aan te spreken en daardoor nog betere resultaten te behalen.

internet marketing

De impact van internet marketing op SEO

Internet marketing is een belangrijk onderdeel van SEO en dit betekent dan ook dat het zeker een grote impact heeft. Een goede internet marketing campagne zorgt voor het bereik van de doelgroep die vervolgens overgaan op het doen van een aankoop of het aanvragen van een dienst. Het richten op zoekmachine optimalisatie om zo producten of diensten onder de aandacht te brengen speelt bij internet marketing een grote rol.

Ons advies

Het is voor bedrijven belangrijker dan ooit om in te haken op de mogelijkheden van internet marketing. Hierbij is wel een goede strategie nodig. Het gebruik van meerdere opties naast elkaar biedt de meeste garantie voor online succes. We raden aan om eerst een goede online marketingstrategie te creëren. Een online strategie biedt een goede basis: vanaf hier werk je verder aan jouw bedrijf, merk of product.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Internet Marketing?

Internet marketing is de benaming van de activiteiten die online een bedrijf of merk moeten promoten of de verkoop ervan moeten stimuleren. Er zijn verschillende varianten maar ze hebben in feite allemaal hetzelfde doel, het verhogen van de omzet.

Wat is de impact van Internet Marketing op SEO?

Een goede internetmarketingcampagne verhogen jouw naamsbekendheid onder jouw doelgroep. Het zal dus voor meer verkeer naar jouw site zorgen waarmee de kans op conversie zal toenemen.

Voor wie hebben wij dit artikel over internet marketing geschreven?

Het artikel over internet marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over internet marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals internet marketing?

Wij schrijven over begrippen als internet marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

internet marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over internet marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals internet marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip internet marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van internet marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van internet marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende internet marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van internet marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over internet marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z