Internet marketing

Wil je jouw bedrijf, merk, een product of dienst aanprijzen? Het toepassen van internet marketing is hierin een van je mogelijkheden. Benieuwd naar de betekenis van internet marketing en in welke voordelen dit voor jou biedt? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is internet marketing?

Internet marketing is een term waar de handelingen onder vallen die ervoor zorgen om verkopen te stimuleren of om een merk of bedrijf onder de aandacht te brengen. Internet marketing kent verschillende mogelijkheden: het  belangrijkste doel is altijd het behalen van de hoogst mogelijke opbrengst.

Internet marketing in de praktijk

Het inzetten van internet marketing is op meerdere manieren mogelijk. Adverteren in de zoekmachine is mogelijk, maar berichten via social media is ook een vorm van internet marketing. Verder behoren ook content marketing, influencer marketing en advertenties in de vorm van banners op websites ook tot de mogelijkheden.

Internet marketing draait niet alleen meer om aanbieders die klanten zoeken, maar ook om klanten die aanbieders zoeken. Met de toepassing van internet marketing is het mogelijk om verschillende doelgroepen aan te spreken en daardoor nog betere resultaten te behalen.

internet marketing

De impact van internet marketing op SEO

Internet marketing is een belangrijk onderdeel van SEO en dit betekent dan ook dat het zeker een grote impact heeft. Een goede internet marketing campagne zorgt voor het bereik van de doelgroep die vervolgens overgaan op het doen van een aankoop of het aanvragen van een dienst. Het richten op zoekmachine optimalisatie om zo producten of diensten onder de aandacht te brengen speelt bij internet marketing een grote rol.

Mijn advies

Het is voor bedrijven belangrijker dan ooit om in te haken op de mogelijkheden van internet marketing. Hierbij is wel een goede strategie nodig. Het gebruik van meerdere opties naast elkaar biedt de meeste garantie voor online succes. We raden aan om eerst een goede online marketingstrategie te creëren. Een online strategie biedt een goede basis: vanaf hier werk je verder aan jouw bedrijf, merk of product.

Veelgestelde vragen

Wat is Internet Marketing?

Internet marketing is de benaming van de activiteiten die online een bedrijf of merk moeten promoten of de verkoop ervan moeten stimuleren. Er zijn verschillende varianten maar ze hebben in feite allemaal hetzelfde doel, het verhogen van de omzet.

Wat is de impact van Internet Marketing op SEO?

Een goede internetmarketingcampagne verhogen jouw naamsbekendheid onder jouw doelgroep. Het zal dus voor meer verkeer naar jouw site zorgen waarmee de kans op conversie zal toenemen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies