Internet marketing

Wil je jouw bedrijf, merk, een product of dienst aanprijzen? Het toepassen van internet marketing is hierin een van je mogelijkheden. Benieuwd naar de betekenis van internet marketing en in welke voordelen dit voor jou biedt? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid.

Wat is internet marketing?

Internet marketing is een term waar de handelingen onder vallen die ervoor zorgen om verkopen te stimuleren of om een merk of bedrijf onder de aandacht te brengen. Internet marketing kent verschillende mogelijkheden: het  belangrijkste doel is altijd het behalen van de hoogst mogelijke opbrengst.

Internet marketing in de praktijk

Het inzetten van internet marketing is op meerdere manieren mogelijk. Adverteren in de zoekmachine is mogelijk, maar berichten via social media is ook een vorm van internet marketing. Verder behoren ook content marketing, influencer marketing en advertenties in de vorm van banners op websites ook tot de mogelijkheden.

Internet marketing draait niet alleen meer om aanbieders die klanten zoeken, maar ook om klanten die aanbieders zoeken. Met de toepassing van internet marketing is het mogelijk om verschillende doelgroepen aan te spreken en daardoor nog betere resultaten te behalen.

internet marketing

De impact van internet marketing op SEO

Internet marketing is een belangrijk onderdeel van SEO en dit betekent dan ook dat het zeker een grote impact heeft. Een goede internet marketing campagne zorgt voor het bereik van de doelgroep die vervolgens overgaan op het doen van een aankoop of het aanvragen van een dienst. Het richten op zoekmachine optimalisatie om zo producten of diensten onder de aandacht te brengen speelt bij internet marketing een grote rol.

Ons advies

Het is voor bedrijven belangrijker dan ooit om in te haken op de mogelijkheden van internet marketing. Hierbij is wel een goede strategie nodig. Het gebruik van meerdere opties naast elkaar biedt de meeste garantie voor online succes. We raden aan om eerst een goede online marketingstrategie te creëren. Een online strategie biedt een goede basis: vanaf hier werk je verder aan jouw bedrijf, merk of product.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat internet marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over internet marketing geschreven?

Het artikel over internet marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over internet marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over internet marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals internet marketing?

Wij schrijven over begrippen als internet marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Internet marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over internet marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip internet marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van internet marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van internet marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende internet marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van internet marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over internet marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z