Engagement

In dagelijks taalgebruik betekent het Engelse woord engagement ‘verloving’. In de marketingsector, en breder in iedere zakelijke branche bedoelt men met dit woord de betrokkenheid van de klant bij jouw bedrijf, dienst of product. Hoe meer verbondenheid een klant voelt met jouw onderneming of producten, hoe beter jouw reputatie zal zijn.

Wat is engagement?

Met engagement bedoelt men voluit customer engagement. Met andere woorden ‘hoe verbonden voelt een (potentiële) klant zich met jouw onderneming en de artikelen of diensten die jij verkoopt’. Een klant die zich kan vereenzelvigen met een merk of een bedrijf zal loyaler zijn en zal zich er eerder positief over uitlaten.

In stappen naar engagement

Aan de basis van engagement liggen merkbelofte, kennis en vertrouwen. Met de merkbelofte draag je uit waar het bedrijf voor staat, wat de diensten of producten zijn en hoe je een oplossing biedt voor het probleem van de klant. Een potentiële klant die op zoek is naar een specifiek product, kan zo zien of jouw aanbod past bij zijn persoonlijke gevoel en behoefte. Als deze persoon geïnteresseerd raakt in jouw aanbod, zul je hem zoveel mogelijk informatie moeten geven over jouw oplossing, die aansluit op zijn probleem. Met een goede kennis over het product, zal het gemakkelijker zijn om hem tot een aankoop te verleiden. Voldoet het product vervolgens aan de verwachtingen dan creëer je vertrouwen.

Engagement _ Begrippenlijst

Engagement en SEO

Voordat een klant verbondenheid zal voelen met jouw bedrijf, merk of product, zal hij het eerst moeten vinden. Hoe trek je de juiste klanten naar jouw website? Uiteindelijk kun je alles herleiden op de juiste content op je pagina’s. Ten eerste zul je moeten definiëren wie de doelgroep is en daar je campagneplan op moeten aanpassen. Zorg ervoor dat je de content voor iedere fase in de campagne optimaliseert op basis van wat je over de doelgroep weet.

Mijn advies

Onderschat de relatie en verbondenheid met je (potentiële) klant nooit. Niet alleen omdat je wil dat hij een aankoop doet. Een loyale klant is de beste reclame die je je kunt wensen. Voor een volgende aankoop zal hij met minder twijfel terugkomen, maar nog belangrijker, hij zal graag een positief oordeel over jouw business willen geven. Een hogere waardering door klanten via recensies en mond-op-mond-reclame zal zeker leiden tot een hogere omzet.

Veelgestelde vragen

Wat is Engagement?

Met engagement bedoelen we eigenlijk customer engagement. Dit wil zeggen in welke mate een (potentiële) klant zicht verbonden voelt met jouw bedrijf, merk, producten of diensten. Als een klant zich verbonden voelt met een bedrijf zal deze zich veel positiever en loyaler opstellen.

Wat is de impact van Engagement op SEO?

Een klant kan pas verbondenheid met jouw bedrijf, merk of product voelen als hij dat gevonden heeft. Je zult dus de juiste klanten naar jouw site moeten zien te trekken. Hiervoor moet je wel je doelgroep hebben bepaald en relevante en kwalitatief goede content hebben.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z