Engagement

In dagelijks taalgebruik betekent het Engelse woord engagement ‘verloving’. In de marketingsector, en breder in iedere zakelijke branche bedoelt men met dit woord de betrokkenheid van de klant bij jouw bedrijf, dienst of product. Hoe meer verbondenheid een klant voelt met jouw onderneming of producten, hoe beter jouw reputatie zal zijn.

Wat is engagement?

Met engagement bedoelt men voluit customer engagement. Met andere woorden ‘hoe verbonden voelt een (potentiële) klant zich met jouw onderneming en de artikelen of diensten die jij verkoopt’. Een klant die zich kan vereenzelvigen met een merk of een bedrijf zal loyaler zijn en zal zich er eerder positief over uitlaten.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

In stappen naar engagement

Aan de basis van engagement liggen merkbelofte, kennis en vertrouwen. Met de merkbelofte draag je uit waar het bedrijf voor staat, wat de diensten of producten zijn en hoe je een oplossing biedt voor het probleem van de klant. Een potentiële klant die op zoek is naar een specifiek product, kan zo zien of jouw aanbod past bij zijn persoonlijke gevoel en behoefte. Als deze persoon geïnteresseerd raakt in jouw aanbod, zul je hem zoveel mogelijk informatie moeten geven over jouw oplossing, die aansluit op zijn probleem. Met een goede kennis over het product, zal het gemakkelijker zijn om hem tot een aankoop te verleiden. Voldoet het product vervolgens aan de verwachtingen dan creëer je vertrouwen.

Engagement _ Begrippenlijst

Engagement en SEO

Voordat een klant verbondenheid zal voelen met jouw bedrijf, merk of product, zal hij het eerst moeten vinden. Hoe trek je de juiste klanten naar jouw website? Uiteindelijk kun je alles herleiden op de juiste content op je pagina’s. Ten eerste zul je moeten definiëren wie de doelgroep is en daar je campagneplan op moeten aanpassen. Zorg ervoor dat je de content voor iedere fase in de campagne optimaliseert op basis van wat je over de doelgroep weet.

Ons advies

Onderschat de relatie en verbondenheid met je (potentiële) klant nooit. Niet alleen omdat je wil dat hij een aankoop doet. Een loyale klant is de beste reclame die je je kunt wensen. Voor een volgende aankoop zal hij met minder twijfel terugkomen, maar nog belangrijker, hij zal graag een positief oordeel over jouw business willen geven. Een hogere waardering door klanten via recensies en mond-op-mond-reclame zal zeker leiden tot een hogere omzet.

Veelgestelde vragen

Wat is Engagement?

Met engagement bedoelen we eigenlijk customer engagement. Dit wil zeggen in welke mate een (potentiële) klant zicht verbonden voelt met jouw bedrijf, merk, producten of diensten. Als een klant zich verbonden voelt met een bedrijf zal deze zich veel positiever en loyaler opstellen.

Wat is de impact van Engagement op SEO?

Een klant kan pas verbondenheid met jouw bedrijf, merk of product voelen als hij dat gevonden heeft. Je zult dus de juiste klanten naar jouw site moeten zien te trekken. Hiervoor moet je wel je doelgroep hebben bepaald en relevante en kwalitatief goede content hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over engagement geschreven?

Het artikel over engagement hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over engagement in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals engagement?

Wij schrijven over begrippen als engagement om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

engagement is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over engagement in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals engagement, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip engagement in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van engagement. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van engagement op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende engagement.

Het voorbeeld dat wij geven van engagement , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over engagement van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z