H1 Tag

H1 Tag (SEO)

De H1 tag is in feite de titel van een pagina en verteld de bezoeker en zoekmachine waar deze over gaat. In de basis is de H1 tag het grootste stukje tekst dat op een pagina staat en staat vaak bovenaan de pagina. De H1 tag wordt ook wel de H1 titel van een pagina genoemd. De H1 titel is een fundamenteel onderdeel van SEO dat iedere SEO consultant zou moeten beheersen.
De zoekmachines die de website analyseren nemen de H1 tag mee in de analyse om te bepalen waar de pagina over gaat. Ik zou in de meeste gevallen aanraden om de H1 tag naar het voornaamste zoekwoord te vernoemen waarop de website wilt worden gevonden. Dit maakt ook dat de H1 tag een enorme impact heeft op de vindbaarheid van een pagina. Wanneer de H1 tag niet is vernoemd naar het zoekwoord waarop de pagina wilt worden gevonden kan Google in de war raken.

Dubbele H1 tags
Ook wanneer verschillende pagina’s dezelfde H1 tag bevatten (ja, dit komt nog steeds voor) raakt Google in de war. Hierdoor weet Google vaak niet welke pagina voor het zoekwoord moet ranken en maakt daardoor zelf de keuze. Deze keuze is uiteraard lang niet altijd de juiste keuze waardoor de verkeerde pagina ranked voor het verkeerde zoekwoord.

Hoe vaak komt de H1 tag voor?
De H1 tag komt in principe maar één keer per pagina voor. Wanneer de H1 op een pagina vaker zou voorkomen zou Google niet kunnen weten waar deze over gaat. Doordat de H1 tag maar één keer voorkomt op de pagina moet je ervoor zorgen dat deze het belangrijkste zoekwoord bevat.

Waar moet je op letten bij het maken van een H1 tag?
Bij het opstellen van een H1 tag is het belangrijk dat het voornaamste zoekwoord hierin wordt geplaatst. Bekijk waar de desbetreffende pagina van de website over gaat en vat dit samen in één of twee woorden. Wanneer je gebruikmaakt van het CMS wordpress kun je de H1 tag simpel in een tekstveld invoeren. Dan zal het content management systeem deze automatisch naar het juiste formaat “omtoveren”.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist