Google Search Console

Google Search Console 

De Google Search Console is een gratis service van Google. Hier kun je de aanwezigheid van een website in de zoekresultaten bijhouden en onderhouden. Als SEO consultant help ik hier graag bij. Een misopvatting is dat de Google Search Console nodig is om te worden getoond in de zoekresultaten. Niks is minder waar: Het heeft geen invloed op de SEO van een website. Het maakt het enkel eenvoudiger voor website eigenaren om de voortgang van de SEO bij te houden.

Dit komt doordat de Google Search Console inzichten aanbiedt omtrent de prestaties in de zoekmachines. Hierdoor kun je, wanneer er iets misgaat op de website, dit gelijk bevinden en rechttrekken.

Waarom zou je de Google Search Console gebruiken?
Door middel van het gebruiken van de Google Search Console kun je de volgende prestaties inzichtelijk maken:
– Hoe presteert je mobiele website voor gebruikers die met een mobiel zoeken?
– Welke websites hebben een backlink naar jouw website geplaatst?
– Worden jouw contactgegevens en eventuele evenementen van jouw bedrijf weergegeven in de uitgebreide zoekresultaten?
– Welke zoekopdrachten resulteerde in de meeste bezoekers aan jouw website?
– Je kunt met de Google Search Console problemen met spam controleren. Wanneer je dit in een vroeg stadium kunt bevinden kun je dit ook tijdig opruimen.
– Zonder de prestaties in de zoekmachines te belemmeren de website onderhouden.
– Content beheren waarmee er visueel goed uitziende zoekresultaten worden opgeleverd voor jouw website.
– Er kan eenvoudig content worden verwijderd nadat deze is gecrawled door Google.
– Eenvoudig controleren of Google toegang heeft tot jouw website en alle pagina’s.

Iedereen die bezig is met de vindbaarheid van een website in de zoekmachines moet de Google Search Console gebruiken om hier het maximale uit te halen. Wanneer je dit als SEO specialist niet doet mis je vitale informatie wat betreft je website.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist