Scraper

Gemakkelijk alle data van een site verzamelen in een overzichtelijk document? Dat kan met Scraper. Je hebt hiervoor alleen maar je browser nodig, meer niet. Benieuwd naar Scraper? Je leest er hieronder meer over. Ook lees je hoe Scraper werkt. 

Wat is Scraper?

Scraper is een gratis software die je niet hoeft te downloaden. Je opent Scraper via je browser. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een Chrome download van Scraper. De andere variant is Web Scraper en werkt dus via web. Hoe dan ook haal je data naar bijvoorbeeld een Excel-document met Scraper. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe je met Scraper te werk gaat

Meestal werkt Scraper als een extensie voor je browser. Nadat je deze hebt geïnstalleerd, ga je scrapen. Je opent Scraper via jouw browser. Vervolgens maak je een nieuwe sitemap. Aan de sitemap voeg je dingen toe. Dit zijn je selecties voor de data die je van de site wil hebben.

Bijvoorbeeld contactgegevens of juist productgegevens. Het is maar net wat jij wil weten van de site. De data worden vervolgens geëxporteerd naar een CVS document. Dit kun je vervolgens omzetten in onder andere Excel. Of Google Sheets. 

Scraper _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De impact die Scraper op de SEO kan hebben is niet direct. Je gebruikt Scraper als een tool om informatie in te winnen van je concurrentie. Met Scraper haal je alle relevante data van de website of sites van je concurrentie. Aan de hand daarvan kun je jouw bedrijfsstrategie aanpassen. Of de strategie als het gaat om de SEO. Zodoende kun je Scraper inzetten om je positie te verbeteren ten opzichte van concurrentie. 

Ons advies

Wanneer je dat als doel hebt voor je bedrijf, is Scraper dan ook zeker een uitkomst. Met Scraper kun je gemakkelijk inzicht krijgen in data van je concurrentie en daar op inspelen. Daarnaast is Scraper een handige tool wanneer je snel contactgegevens van sites wil verzamelen. Afgezien daarvan heeft Scraper niet een specifieke meerwaarde voor je bedrijf online. Het is met name een handige tool om data te verzamelen en zo informatie te verkrijgen om je bedrijf verder te kunnen helpen. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Scraper?

Met een scraper kun je heel eenvoudig de data van een website verzamelen en overhalen naar een programma zoals bijvoorbeeld Excel. Je hoeft het niet te downloaden, je opent Scraper via je browser. Wel is er een specifieke versie voor Chrome te downloaden. De functionaliteit is in principe gelijk.

Wat is de impact van Scraper op SEO?

Scraper heeft geen directe impact op de SEO van jouw website. Met de gegevens die je bijvoorbeeld van de website van je concurrenten haalt, kun je wel weer overzichten maken die jou de nodige inzichten geven. Op basis daarvan kan je dan weer verbeteringen doorvoeren die jou een betere ranking geven dan jouw concurrenten.

Voor wie hebben wij dit artikel over scraper geschreven?

Het artikel over scraper hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over scraper in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals scraper?

Wij schrijven over begrippen als scraper om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

scraper is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over scraper in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals scraper, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip scraper in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van scraper. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van scraper op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende scraper.

Het voorbeeld dat wij geven van scraper , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over scraper van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z