Online zichtbaarheid

Wie wil zijn online zichtbaarheid tegenwoordig niet verbeteren? Met een goede online zichtbaarheid zorg je voor meer websitebezoekers en meer volgers, welke je om kunt zetten naar loyale klanten en fans. Online zichtbaarheid is toch niet voor iedereen weggelegd. Zo kan het zijn dat je niet weet wat het belang is van online zichtbaarheid of hoe je het aan moet pakken. Toch is online zichtbaarheid een goed onderdeel om je in te verdiepen.

Wat is online zichtbaarheid?

Eigenlijk is online zichtbaarheid het aantal keren dat jouw bedrijf of organisatie online zichtbaar is. Dit kan bijvoorbeeld op social media zijn, in een online krant of in Google. Alle online media wordt bij online zichtbaarheid meegenomen. Door online goed zichtbaar te zijn zorg je ervoor dat je uiteindelijk meer bezoekers aantrekt, wat kan leiden tot meer verkeer op jouw website en een hogere conversie.

Voorbeelden van online zichtbaarheid

Je kunt op veel verschillende manieren jouw online zichtbaarheid verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een mooie contentstrategie die je online deelt. Ook het aantal vertoningen van jouw posts op social media vergroten de online zichtbaarheid. Denk daarnaast ook aan het vinden van jouw blogs in zoekmachines of het aantal vertoningen van jouw online advertenties.

Het belang van online zichtbaarheid

Alleen online zichtbaar zijn is vaak geen doel. Het gaat er uiteindelijk om dat je jouw doelen door online zichtbaarheid kunt vergroten. Zo kan jouw doel zijn om meer klanten te krijgen, nieuwe aanvragen te krijgen of meer offerteaanvragen te krijgen. Dit uiteindelijk leiden tot meer omzet en/ of lagere kosten.

De impact van online zichtbaarheid

Om zoveel mogelijk impact te hebben met jouw online zichtbaarheid zijn er een paar punten van belang. Denk hierbij aan het hebben van een heldere propositie, het op orde maken van je eigen kanalen en het optimaliseren van online campagnes. Je hebt hier zelf vaak direct invloed op, waardoor jij de impact van jouw online zichtbaarheid goed kunt verhogen.

Mijn advies

Door online zichtbaar te zijn krijgt jouw organisatie een gezicht. Met de grote hoeveelheid aan content die mensen vandaag de dag over zich heen krijgen is dit erg belangrijk. Je kunt hierdoor klanten beter aan jouw merk binden en voor langere tijd vasthouden. Verdiep je daarom eens in hoe goed jij online zichtbaar bent en waar verbeterpunten zitten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 11 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies