Coderen

Er zijn veel mensen die zich dagelijks bezighouden met coderen. Je kunt zelf leren om te coderen, bijvoorbeeld door een studie te volgen of door een cursus te doen. Maar wat is coderen nu eigenlijk precies? En wat kun je er allemaal mee? Als je kunt coderen, ben je tot erg veel in staat. Het is dus zeker handig om je hierin te verdiepen en jouw organische vindbaarheid hiermee te verbeteren.

Wat is coderen?

Je kunt coderen ook wel programmeren noemen. Eigenlijk is coderen een soort van computertaal waarmee je een website of een app kunt ontwikkelen. Door coderen geef je instructies op aan de computer. Deze instructies worden vervolgens door de computer stapsgewijs uitgevoerd.

Als er een stukje mist, dan werkt gelijk het hele programma niet meer. Het is dan ook erg belangrijk dat je wel de juiste taal gebruikt, alleen dan kan de computer volgen wat jij precies bedoeld.

Voorbeelden van coderen

Een mooi voorbeeld van coderen is een computer die een notificatie stuurt wanneer de batterij bijna leeg is. Dit is een handig stukje code. Je wilt namelijk niet dat de computer uitvalt als je nog hard aan het werk bent.

Dankzij deze notificatie weet je op tijd wanneer je de computer in de stroom moet pluggen, zodat je kunt voorkomen dat hij uitvalt. Deze notificatie is gemaakt aan de hand van code. Deze code zegt dat er vanaf een bepaalt batterijpercentage een melding gestuurd wordt, wat vervolgens ook gebeurt.

Het belang van coderen

Iedere site, alle programma’s en ieder spelletje op het internet zijn door iemand gecodeerd. Degene die de code heeft geschreven heeft als het ware een instructie gemaakt voor de computer. De computer voert deze instructie vervolgens uit. Deze instructie is in programmeertaal geschreven en wordt in stapjes uitgevoerd. Als er een stapje ontbreekt krijg je een error die opgelost moet worden.

De code heeft tevens een aanzienlijke impact op de SEO-campagnes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lokale SEO in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Groningen.

De impact van coderen

Coderen brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo kun je dankzij coderen bijvoorbeeld een website maken, een app bouwen, een robot maken, een game ontwikkelen en nog veel meer. Coderen is dus eigenlijk overal om je heen, bewust en onbewust.

Mijn advies

Alles op het internet en ook apparaten buiten de computer worden gecodeerd. Ze worden ingesteld zodat ze doen wat ze moeten doen. Als jij interesse hebt in hoe dit precies werkt, is coderen zeker iets voor jou. Je kunt zelf aan de slag gaan met coderen, bijvoorbeeld door een cursus te volgen, of je kunt een hele studie volgen om uiteindelijk jouw eigen games, websites of apps te kunnen maken.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 november 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies