Wat is conversie?

Wat is conversie?

Wat is een conversie

Als men over conversie praat, hebben we het over een actie waarvan je wilt dat de bezoeker deze uitvoert. Dit kan zijn het aantal webshop bestellingen, maar ook het aantal keer dat het contact formulier wordt ingevuld. 

Een conversie wordt vaak uitgedrukt in percentages (conversieratio). Dit is de verhouding tussen het aantal bezoekers en het aantal voltooide acties/conversies. 

Binnen conversies wordt er onderscheid gemaakt tussen een zachte conversie en een harde conversie. Dit noemen we ook wel micro- en macroconversies. 

Wat is een conversie
Wat is een conversie
  • Een harde conversie, ook wel macro conversies, is een directe actie die bijdraagt aan een verhoogde omzet. Denk aan een concrete bestelling of het aanvragen van een offerte. 
  • Een zachte conversie, ook wel micro conversies, levert niet direct een hogere omzet op. Echter draagt het hier wel (indirect) aan bij. Het is een kleine stap richting een harde conversie. Denk aan bijvoorbeeld een inschrijving voor de nieuwsbrief of het aanmaken van een account.

Zachte conversies worden vaak vergeten, maar zijn belangrijk om te meten en te stimuleren bij je bezoeker. Wanneer je zachte conversies meetbaar maakt, krijg je inzichten in het gedrag van je bezoeker. Zo kun je zien welke stappen zij (moeten) nemen om een harde conversie te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *